Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тази столица на Виетнам някога е служила като щаб на комунистическата армия в Северна Виетнам. Днес той предоставя красив и образователен прозорец към страна, която най -често се посещава през южния, тропически град Хо Ши Мин, някога наричан Сайгон. Там, където на юг са палмови дървета и плажове, на север са високи, остри скалисти планини, пълни с водопади, дълбоки изумрудени води с перлени ферми и култура, която е толкова уникална, колкото и красива.

Посещението в Ханой предоставя на пътуващите завладяваща комбинация от Изток и Запад. Има оживени улици, пълни с велосипеди, мотори и коли; елегантна смесица от азиатски пагоди, комунистически блокови сгради и френски колониални реликви; и има множество забавни и уникални атракции в Ханой за приключенския пътешественик.

10. Пагода с един стълб

https://maps.google.com/?ll=21.035864,105.833321&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако будистите щяха да построят къща на дърво, това вероятно би изглеждало много така. Този храм от единадесети век е построен от императора в знак на благодарност, че най -накрая е благословен от син. Храмът трябваше да изглежда като лотосово цвете, разцъфнало от един стълб в езерото, подобно на това, което се вижда в пророческия сън на дете, което този император е получил. Вътре има малко светилище на Бодхисатва на милосърдието. Сегашната структура е възстановена, тъй като французите са разрушили първата след оттеглянето си от страната.

9. Западното езеро в Ханой

https://maps.google.com/?ll=21.055000,105.820000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това най -голямо градско езеро е любимо място както за туристи, така и за жители на Ханой. Тук живеят къщите от висок клас на богатите в Ханой и съдържат и голям брой хотели, ресторанти и луксозни магазини. Той е бил популярно място за жителите тук в продължение на хиляди години и е дом на един от четирите свещени храма в Ханой, както и най -старата пагода в града. Тази пагода, датираща от шести век, може да се намери на остров в центъра на езерото. Разходките с лодка, разглеждане на забележителности и пазаруване по крайбрежната алея са обичайни дейности тук и си заслужават пътуването.

8. Куклен театър на вода Thang Long

https://maps.google.com/?ll=21.031712,105.853477&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този театър празнува селска форма на изкуство, започнала в оризовите поляни преди повече от хиляда години. Куклите бяха просто издълбани и кукловодите щяха да стоят във водата на рисовете, използвайки го като опора и да играят традиционни дейности като земеделие или легенди като златната костенурка и императора. По -модерната версия продължава използването на вода и участие на публиката. Традиционните виетнамски инструменти изпълняват опера, която разказва действията на куклите, а музикантите ще взаимодействат с кукли, насърчавайки героите и ги предупреждавайки за предстояща опасност. Гостите на театъра не се нуждаят от смело време на мусоните, което някога би се изляло върху публиката на открито, но могат да седнат и да се насладят на храна, докато откриват това древно драматично изкуство.

7. Мавзолей Хошимин

https://maps.google.com/?ll=21.036667,105.834724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Последното място за почивка на виетнамския комунистически лидер Хо Ши Мин се намира на площад Ба Дин, мястото, където той прочете декларацията за независимост на нацията през 1945 г. Тази висока сграда с блокови колони е моделирана по криптата на Ленин в Москва и има за цел да предизвика традиционна общност. къща, въпреки че за много туристи изглежда като бетонна кабина с колони. Противно на желанието му за обикновена кремация, балсамираното тяло е изложено в обвивка от плексиглас и е необходим дрес код с дълги ръкави и панталони. Мавзолеят е затворен за няколко месеца около края на годината, когато тялото отива в Русия за поддръжка.

6. Президентски дворец Хо Ши Мин

https://maps.google.com/?ll=21.038889,105.834167&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Зад мавзолея на Хо Ши Мин се намира една скромна къща на кокили, където Хо Ши Мин е живял през 60 -те години, макар че някои твърдят, че по време на войната би било твърде рисковано той да живее тук. Къщата е интерпретация на традиционно селско жилище и е запазена точно както Хо я е напуснал. Разположен е в добре поддържана градина до езерце, напълнено с шарани. Той споделя терени с много по -луксозния и впечатляващ Президентски дворец, построен за френския губернатор на колонията Индокитай в началото на 1900 -те. Сега дворецът се използва за официални приеми и не е отворен за обществеността.

5. Ханой Хилтън (затвор Хоа Ло)

https://maps.google.com/?ll=21.025278,105.846390&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Затворът Хоа Ло, саркастично измислен Ханой Хилтън от американски военнопленници, първоначално е построен от французите за настаняване на виетнамски политически затворници. Северно -виетнамската армия по -късно използва затвора за настаняване на военнопленници по време на войната във Виетнам. Добре известни фигури като сенатор Джон Маккейн, Джеймс Стокдейл и Ден на Бъд бяха само някои от многото военнопленници, прекарали време в този затвор. Две трети от затвора бяха съборени, за да се направи място за кулите Ханой; останалата част е превърната в музей и сега е популярна туристическа атракция в Ханой. През 1999 г. в Ханой се открива хотел Хилтън, който е наречен внимателно хотел Хилтън Ханой Опера.

4. Музей на етнологията на Виетнам

https://maps.google.com/?ll=21.040600,105.798698&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Подобно на много колониални региони, обединени от европейското управление, страната Виетнам всъщност е коагулация от 54 различни официално признати етнически групи. Етнологичният музей се стреми да даде по -добро разбиране на всеки от тях и го прави доста елегантно. Смята се, че е най -добрият от всички съвременни музеи във Виетнам. Дисплеите включват комбинация от изкуство, ежедневни предмети и исторически артефакти, за да разкажат по -добре историята на всяка уникална култура.

3. Храм на литературата

https://maps.google.com/?ll=21.028610,105.835556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това е един от храмовете на Конфуций и дом на първия университет в страната. Първоначално построен през 1070 г., храмът е предназначен да почете всички учени. Днес калиграфистите ще дойдат и ще напишат пожелания за добра воля в символите на Хан по време на Азиатската нова година по стъпалата на храма, за да ги дадат като подаръци. Храмът е построен, за да възпроизведе родното място на Конфуций, с пет двора и различни храмове и други сгради в обширната територия. Специално внимание заслужават Стелите на лекарите, поредица от над 100 издълбани сини каменни костенурки, които почитат имената на всички, които издържат кралските изпити.

2. Старият квартал на Ханой

https://maps.google.com/?ll=21.033092,105.853149&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Старият квартал е мрежа от старо и ново, като антични тесни улички се извиват между стари тухлени сгради, покрити с модерни мотори и улични търговци. Този регион на Ханой е смесица от френска колониална архитектура и древни храмове и седи по брега на езерото Хоан Кием. Той е център на много атракции в Ханой, от храмове до водно куклено представление до уличния пазар. Тъй като кварталът е проектиран около пазара, ще откриете, че всички улици тук са кръстени на вида продукти, които някога са се продавали по тротоарите му, от дърво до сребро до хартия.

1. Езеро Хоан Кием

https://maps.google.com/?ll=21.028889,105.852501&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известно като езерото на върнатия (или възстановен) меч, това езеро бележи историческия център на древен Ханой. Името идва от легенда, в която на император Льо Лой е даден магически меч от боговете, с който той прогонва нахлуващите китайци. По -късно, докато се возил с лодка по езерото, той срещнал гигантска костенурка, която сграбчила меча и го занесла надолу в дълбините му. Всяка сутрин около 6 часа сутринта местните жители практикували традиционно тай -чи на брега. В езерото се помещава и Джейд Айлънд, дом на Храм от осемнадесети век на Нефритовата планина. До острова се достига чрез боядисания в червено и живописен мост Morning Sunlight Bridge.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: