Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен с едно от най -живописните пристанища в света, изисканият Сидни позволява на посетителите в Австралия да знаят, че влизат на специално място от момента на пристигането си. От разгърнатите платна на Операта в Сидни до извисяващата се дъга на пристанищния мост, архитектурните скъпоценни камъни на града не са нищо друго освен удивително.

Карта на еднодневни екскурзии от Сидни

Напълно възможно е да прекарате цяла ваканция в Сидни, без да ви свършат нещата за разглеждане и правене, но има изобилие от забележителности и атракции, на които да се насладите в рамките на кратко шофиране от града. Еднодневните екскурзии от Сидни предлагат на посетителите възможността да опитат най-доброто от Австралия, от буйни зелени паркове и лозя до широки участъци от целунат на слънце пясък.

11. Палм Бийч

https://maps.google.com/?ll=-33.599998,151.322784&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в края на полуостров, „Палми“ - както е известен на местните жители - е благословен с красиви плажове и е известен с това, че е мястото на класическата австралийска сапунена опера „У дома и далече“. Само на час път с кола на север на Сидни, красивата му обстановка привлича много местни жители и туристи, които се събират тук, за да се насладят на слънцето, да се насладят на вкусна храна от морски дарове или да плуват и да сърфират в морето. С някои от най -ексклузивните недвижими имоти в страната, Палм Бийч е популярна дестинация за почивка с богатите и известни в Австралия.

Как да стигнем до Палм Бийч

 • От гара Wynard в Сидни отнема малко под два часа, за да стигнете до Палм Бийч с автобус; L90 тръгва веднъж на час. След като слезете, ще откриете блестящите му води и златни пясъци само на един хвърлей.
 • Шофирането до Палм Бийч е много просто; докато обикновено отнема само час, пътищата могат да бъдат доста натоварени през уикендите и през лятото. Просто тръгнете на север от центъра на града по M1 и завийте по A8. Следвайте това чак нагоре по брега, докато не се натъкнете на Barrenjoey Road и табели, които ви насочват към Palm Beach. Тъй като националният парк Ku-ring-gai Chase е само на кратко разстояние с кола от Палм Бийч, струва си да комбинирате двете в еднодневно пътуване, ако имате време.
 • Прекрасен начин да разгледате тази прекрасна част на Австралия е да резервирате обиколка с екскурзовод, която ще ви разведе из националния парк Ku-ring-gai Chase; това предлага прекрасна гледка към Палм Бийч и красивата му обстановка. С двучасовия круиз с катамаран около славните водни пътища в района, на които можете да се насладите, както и едночасовата културна презентация на аборигените, това е завладяващ ден, който дава перфектната комбинация от природа и култура. Вижте отзивите и цените на пътуването.

10. Кенгуру долина

https://maps.google.com/?ll=-34.733334,150.533340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със своите прекрасни, подвижни хълмове, искрящи реки и гъста тропическа гора, долината на кенгуру със сигурност рисува красива картина. Сгушени сред красивата природа, ще откриете и редица фантастични винарни. Само на два часа път с кола от Сидни, това е идилично място за пътуване и има много невероятна природа, в която можете да се потопите.

Каякът по река Кенгуру, например, е прекрасно преживяване, както и ездата сред зелени хълмове и полета. В спокойния град Kangaroo Valley имате много възможности за хранене, пиене и настаняване.

Как да стигнем до долината Кенгуру

 • За да посетите долината Кенгуру с обществен транспорт, първо трябва да вземете влак от Централна гара до гара Moss Vale. Оттук вземете автобус 810 до живописната долина с всичките й невероятни забележителности. Като цяло, пътуването трябва да отнеме малко под три часа и ще преминете през някоя прекрасна провинция по пътя.

9. Национален парк Ку-ринг-гай Чейс

https://maps.google.com/?ll=-33.651112,151.201111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно на север от Сидни, националният парк Ku-ring-gai Chase е прекрасно място за посещение и е любимо място както сред местните жители, така и сред туристите. Освен че предлага славна природа под формата на покрити с тропически гори хълмове и назъбени скали с изглед към океана, паркът има и някои очарователни аборигенски места, които си заслужава да бъдат разгледани.

Вторият най -стар национален парк в страната предлага много дейности на открито, на които можете да се насладите, като предлагате планинско колоездене, туризъм, риболов и каяк. Като такъв, той прави фантастично еднодневно пътуване от Сидни. Независимо дали сте за уединени плажове, които търсите, великолепна гледка към океана или просто спокойно разходка сред невероятната природа, националният парк Ku-ring-gai Chase ви покрива.

Как да стигнем до Ку-ринг-гай Чейз

 • Въпреки че се намира точно извън Сидни, е малко сложно да посетите много от най -красивите райони на националния парк с обществен транспорт. Най-простият начин е да вземете влак от Централна гара до гара Berowra, след което да се разходите по живописните пътеки в Ku-ring-gai Chase от там. Влаковете тръгват редовно и пътуването трябва да ви отнеме само час и 15 минути, въпреки че очаквайте да се разхождате за няколко часа през прекрасната природа.
 • Шофирането е друг вариант и означава, че можете да се отправите към някоя от трите входни точки в националния парк. Най -близкият и най -лесният начин за достигане е връх Кола, а това отнема 40 минути с кола. Просто се отправете на север от Сидни по М1 и останете на него, докато видите табели за националния парк Ку-ринг-гай Чейз. След като пристигнете, паркирайте и разгледайте невероятната природа пеша.
 • Много посетители, които желаят да посетят националния парк Ku-ring-gai Chase, избират да се насладят на обиколка с екскурзовод, която ще ви разведе из всички най-впечатляващи забележителности. С прекрасен круиз с катамарани около живописните му водни пътища, посещение на древни аборигенски скални резби и внимателен поглед към фантастичната дива природа в Австралия, това е чудесен начин да видите възможно най-много от тази красива част на страната само един ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

8. Волонгонг

https://maps.google.com/?ll=-34.433056,150.883057&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен срещу стълба Illawarra на крайбрежна равнина южно от Сидни, Wollongong е най -известен със своите много красиви плажове, всички от които се гордеят с безплатен паркинг и лесен достъп с обществен транспорт или велосипед. Популярни плажове като North Beach One и Austinmer разполагат с близки кафенета, павилиони и барбекюта със сенчести паркове, граничещи с пясъка. Със своя караван парк, Windang в южната част на града е подходящ за семейства плаж, който е идеален за едно приключение през нощта.

Как да стигнем до Wollongong

 • От центъра на Сидни отнема само час и 15 минути път с кола до Wollongong. Упътванията не могат да бъдат по -ясни, тъй като М1 ще ви отведе до там. Просто останете на посока на юг и изключете, след като видите знаци за Wollongong. На връщане си заслужава да посетите красивата природа на шоуто в Кралския национален парк, ако имате време.
 • Ако търсите вълнуващо и незабравимо преживяване, когато сте в Австралия, няма как да победите тандемно спускане с парашут над Уолонгонг. С професионален инструктор, прикрепен към вас, ще паднете за 60 секунди от височина от 14 000 фута, преди да отворите парашута си и да се плъзнете спокойно на земята, докато се наслаждавате на зашеметяващите гледки, които се предлагат в обещания за невероятен ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Кралски национален парк

https://maps.google.com/?ll=-34.122501,151.063889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на час път с кола на юг от Сидни се намира Кралският национален парк, разтегнат природен резерват, който се простира от пресеченото крайбрежие до вътрешните тропически гори. Разходките и колоезденето са любимите занимания в парка, които местните наричат „Нашо“. Има обширна мрежа от пътеки за изследване, включително обиколка със самостоятелно ръководство по разходката на Lady Carrington, която включва исторически маркери и пресича повече от дузина потоци. Разположен вътре в парка е град Bundeena, където 30-минутна разходка води посетителите до древното аборигенско скално изкуство в Jibbon Head.

Как да стигнем до Кралския национален парк

 • Тъй като се намира точно на юг от Синдей, Кралският национален парк отнема само час, за да стигнете до него, а М1 ще ви отведе до там. След като влезете в парка, прекрасно място, където да се отправите, е Bundeena. По пътя преминавате през някоя красива природа. След като сте се насладили на парка до насита, Wollongong е само малко по -далеч по крайбрежието, ако искате да се отправите там, преди да шофирате обратно до Сидни.
 • Друга възможност за посещение на Кралския национален парк е да направите обиколка с екскурзовод; това ви предлага възможност да хвърлите поглед върху някои местни диви животни, както и да се насладите на фантастичните гледки към крайбрежието. В допълнение към плуването в славните басейни с фигура 8, можете да отидете на разходка по плажа, да се насладите на блестящи водопади и да се разходите сред прекрасната природа. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Канбера

https://maps.google.com/?ll=-35.307499,149.124420&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Австралия прекара първата половина на 20 -ти век в планиране, проектиране и изграждане на столицата на страната и това показва. От голямото си изкуствено езеро до дизайна на колелата и спиците на улиците си, Канбера е визитка на гражданското инженерство. Уникалното градско местоположение на храсталаците обаче добавя елемент на дивост към този на пръв поглед приличен и правилен мегаполис.

Кенгуру пасе вечер вечер в близост до правителствени сгради, водни дракони процъфтяват в Националните ботанически градини и най -голямата колекция от големи котки в Австралия се нарича Национален дом на зоологическата градина. С повече ресторанти на глава от населението от всеки друг австралийски град, кулинарната сцена на Канбера също моли за проучване.

Как да стигнем до Канбера

 • С обществения транспорт обикновено отнема около четири часа, за да стигнете до Канбера, така че е добра идея да тръгнете рано. Влаковете се движат директно от Централна гара до столицата и след като пристигнете, ще откриете всички невероятни забележителности на Канбера само на кратка разходка. Тъй като влаковете не заминават толкова редовно, най -добре е да разгледате графика няколко дни, преди да планирате пътуването си.
 • Чудесен начин да видите възможно най -много Канбера само за един ден е да направите обиколка с екскурзовод из столицата на страната; австралийският военен мемориал и сградата на парламента са само част от фантастичните забележителности, които се предлагат. Докато разглеждате града, вашият водач ще ви разкаже всичко за впечатляващите културни и исторически забележителности, на които попадате в това интересно и информативно еднодневно пътуване. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Лозя Хънтър Вали

https://maps.google.com/?ll=-32.556999,151.143997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-големият регион за отглеждане на грозде в Нов Южен Уелс е най-известен със своите над 100 винарни, което го прави идеална дестинация за еднодневна екскурзия от Сидни или за почивка през уикенда. Разположен само на два часа северно от Сидни, долният ловец е най -ценен заради сортовете симилон и шираз, докато здравият храст на горния ловец произвежда по -ароматни вина като ризлинги. Горният ловец е и най-големият регион за отглеждане на коне в Австралия. Целият регион е осеян с малки градове, изпълнени с вкусни заведения за хранене, селски кръчми и магазини, продаващи изкуства и занаяти.

Как да стигнем до Хънтър Вали

 • Тъй като има над сто винарни, които можете да посетите в Хънтър Вали, е добра идея да планирате пътуването си предварително, за да знаете къде да се насочите, тъй като има няколко различни маршрута, които можете да следвате. От Сидни се отправете на север по М1, който и вариант да решите. След това можете да изключите в Калга и да следвате Tourist Drive 33 през някои прекрасни пейзажи до Wollombi в Хънтър Вали, или да изключите по -късно при Freemans Waterhole и да следвате B82 към лозята. И двата варианта отнемат около два часа. Наистина не можете да сбъркате, каквото и да изберете, тъй като пейзажът е толкова живописен.
 • Ако всички във вашата партия искат да опитат вкусните местни продукти, вероятно е по -добре да направите обиколка с екскурзовод, която ще ви разведе из лозята. С няколко различни винарни, включени в маршрута, това е релаксиращ ден. Пейзажът е също толкова поразителен, колкото и прекрасните местни вина, които можете да опитате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Нюкасъл

https://maps.google.com/?ll=-32.916668,151.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по големина град в Нов Южен Уелс, Нюкасъл измина дълъг път от началото на въгледобивната промишленост. Трансформацията на Нюкасъл започва, когато стоманодобивните заводи се затварят в края на 90 -те години и културата на градския сърф излиза на преден план. Със своето облагородено пристанище и красивите плажове не е изненадващо, че повечето дейности в Нюкасъл се намират във водата.

Преход по тесен дълъг бряг до забележителния фар Nobby’s Lighthouse предлага обширна гледка към морето. Градът е дом и на баните Mereweather, рекламирани като най-големите басейни с океанска вода в южното полукълбо.

Как да стигнем до Нюкасъл

 • От Централната гара обикновено отнема малко под два часа и половина, за да стигнете от Сидни до Нюкасъл. Влакът ще ви отведе до гара Broadmeadow и след като слезете, можете да се отправите към възхитителната брегова линия на града пеша, автобус или трамвай.
 • Друга възможност е да шофирате сами до Нюкасъл; това означава, че можете да комбинирате посещението си с пътуване до винарните в Хънтър Вали, които не са толкова далеч. От Сидни М1 ще ви отведе до там само за два часа. Всичко, което трябва да направите, е да следвате знаците, след като видите упътвания до Нюкасъл.

3. Пещери Дженолан

https://maps.google.com/?ll=-33.820557,150.021439&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположени в Националния парк Сини планини западно от Сидни, пещерите Дженолан се считат за най -старата система от пещери на планетата. Десет от над 300 -те пещери в региона са отворени за обществено ползване целогодишно. Подземните варовикови структури се отличават с невероятен набор от сталактити, сталагмити, басейни и реки.

Предлагат се обиколки за проучване на най -популярните пещери. Те варират от едночасови преходи, които предлагат надникване в най-популярните пещери, до целодневни приключения, които включват притискане през тесни проходи и спускане в дълбините.

Как да стигнем до пещерите Дженолан

 • За да стигнете до пещерите Jenolan с кола отнема около два часа и 40 минути. По пътя ще преминете през някои прекрасни пейзажи, с Националния парк Сините планини навсякъде около вас. Просто тръгнете на запад от Сидни по М4 и останете на него, след като се превърне в А32. След това завийте по удобно наречения Jenolan Caves Road; това ще ви отведе директно до невероятната атракция. След като сте проучили хипнотизиращите пещери, можете да се отправите към близката Катомуба и да разгледате националния парк пеша.
 • Много хора комбинират Националния парк Сините планини и пещерите Дженолан в еднодневно пътуване; ако имате време, може би е по -добре да направите обиколка с екскурзовод. С експертно ръководство на ръка ще посетите всички основни забележителности на националния парк, като Echo Point и Blue Lake. Грандиозните пещери са само един от акцентите, които можете да очаквате да видите през деня. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Порт Стивънс

https://maps.google.com/?ll=-32.699165,152.123886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С залив, който е два пъти по -голям от пристанището в Сидни, Порт Стивънс е популярна дестинация за активни занимания, от риболов, каяк и сърф до дълги разходки по брега и походи по морските скали. Използвани като фон за сцени във филма от 1979 г. „Луд Макс“, масивните Стоктонски пясъчни дюни от южната страна на полуострова са най -големите в южното полукълбо.

Дюните са любимо място за конна езда и състезания 4 × 4. Круизите за наблюдение на китове тръгват от залива Нелсън и си заслужават през сезоните, през които минават гърбави (от май до ноември). На тези пътувания могат да се видят и местни делфини и пингвини.

Как да стигнем до Порт Стивънс

 • С кола отнема около два часа и половина, за да стигнете до Порт Стивънс от Сидни и упътванията не могат да бъдат по -прости. От Сидни останете на М1 на север до Нюкасъл, когато искате да изключите на B63 и да го следвате директно към Порт Стивънс. Ако имате време на връщане, можете да спрете, за да разгледате Нюкасъл или да се отправите към някоя от винарните в Хънтър Вали.
 • Ако търсите наситено с екшън време в Порт Стивънс, може да помислите да направите обиколка с екскурзовод, която не само ще ви накара да гледате делфини, но и да карате на сандборд. Прескачането през вълните с делфини, плуващи около вас, е незабравимо преживяване. Денят завършва с фантастично турне с 4WD, където можете да видите тасманийските дяволи, коали, кенгурута и други сред светлите пясъчни дюни на Стоктон. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Национален парк Сини планини

https://maps.google.com/?ll=-33.967777,150.304169&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Два часа път с кола на запад от Сидни каца посетители насред Националния парк Сини планини, кръстен на синята мъгла от вода, прах и евкалиптови капчици масло, които постоянно се задържат във въздуха. Стръмни скали от пясъчник, паднали водопади и обширни гори осигуряват великолепни гледки към великолепна природна красота.

Едно от най -добрите места за наслада на гледката е на изгледа в Echo Point в Katoomba, най -големият от четирите основни града в националния парк. Град Уентуърт Фолс предлага достъп до една от най-известните разходки в Австралия, Националния проход, който води авантюристични пътешественици в почти вертикално спускане до долината долу.

Как да стигнем до Национален парк Сини планини

 • От Сидни е много лесно да посетите спиращия дъха Национален парк Сини планини с обществен транспорт. Просто скочете на влаковата линия Сините планини на Централна гара; това ще ви отведе чак до Гленбрук само за час. Като алтернатива можете да продължите към Katoomba - друг вход към парка - който е около час по -нататък по същата линия и се намира сред някои от най -зрелищните пейзажи, които паркът може да предложи. И на двете спирки можете да продължите да изследвате красивата природа с автобус или да се разходите по някои от пътеките, които се извиват сред великолепната природа. Влаковете могат да бъдат доста натъпкани през почивните дни, така че си струва да посетите през седмицата, ако можете.
 • Шофирането до Katoomba самостоятелно е друга възможност; това трябва да отнеме само час и половина, въпреки че пътищата могат да се запушат малко през почивните дни. Просто се отправете на запад от града по М4, след което се преместете на А32, след като стигнете до Гленбрук. След това следвайте пътя директно към Katoomba, където можете да паркирате и да разгледате планините пеша.По -късно можете да шофирате до други близки градове в парка, ако искате.
 • Чудесен начин да видите колкото се може повече от красивите Сини планини е да направите обиколка с екскурзовод из националния парк. С придружаващ ви експертен водач ще посетите планинските градове Леура и Катумба, ще се насладите на невероятна гледка към долината Мегалонг и ще видите отблизо местни животни като кенгурута и коали. С толкова много неща за гледане и правене, това е забавен ден, в който всеки от семейството може да се наслади на нещо. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: