Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен на Исла Гранде в най -южния край на Аржентина, Ушуая е идеалната база за приключения в региона, известен като Краят на света. Закрепена между южните Анди и студените води на канала Бийгъл, столицата на провинция Огнена земя отдавна служи като отправна точка за екскурзии по суша и море, от круизи в Антарктида до проучвания на ледници.

Благодарение на процъфтяващата туристическа икономика на града, посетителите вече не трябва да се задоволяват с груби места за настаняване. Луксозните хотели започват да се появяват в непосредствена близост до необичайните жилища, построени за осигуряване на жилища за работници, привлечени от високи заплати. Докато драматичните пейзажи, които заобикалят града, остават звездните атракции на града, има все по -голям брой космополити неща за вършене в Ушуая също така.

10. Езера Ескондидо и Фаняно

https://maps.google.com/?ll=-54.650002,-67.779999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Забавна екскурзия в района е до Lago Escondido и Lago Fagnano в най -южните участъци на Фуегийските Анди. Панамериканската магистрала от Ушуая минава през букови гори и покрай язовирите на бобър, торфените блата и ледниците. Езерата имат къмпинги и риболов и са добри места за пикник или поход. Лаго Фаняно е далеч по -голямото езеро и в малка част принадлежи на Чили. Пътуването може да се извърши с кола под наем или като организирана седемчасова обиколка, включително обяд и местен гид.

9. Остров Мартило

https://maps.google.com/?ll=-54.895580,-67.398331&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Нито едно пътуване до архипелага Огнена земя не е пълно без близка среща с пингвини, а остров Мартило предлага на посетителите преживяване, което скоро няма да бъде забравено. Този малък остров в канала Бийгъл източно от Ушуая е дом на хиляди магеланови и дженто пингвини. Обиколките водят малки групи до защитени лежбища, където посетителите могат да гледат възрастните пингвини в жокей за най -добрата зона за гнездене, да се грижат за своите пиленца и да отблъскват атаките от случайни хищни морски птици. Изглежда, че пингвините поемат човешките си посетители.

8. Естансия Хабертън

https://maps.google.com/?ll=-54.878201,-67.328613&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Първото ранчо, създадено в Огнена земя, Estancia Haberton е основано през 1886 г. от англиканския мисионер, превърнал се в пионер Томас Бриджис. Неговите потомци оперират имението днес като туристическа атракция, предлагайки на посетителите да се вгледат в дългото и историческо минало на района. В допълнение към семейната ферма и реконструираните домове на първоначалните жители на региона, хората на Ямана, има и природонаучен музей, който си заслужава да бъде посетен. Museo Acatushun представя останките от морски бозайници, намерени в канала Бийгъл. Ако сте резервирали предварително, нощувките и храненето са на разположение и в имота.

7. Серо Кастор

https://maps.google.com/?ll=-54.723900,-68.017044&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Скиорите могат да попаднат на пистите в края на думата в Серо Кастор, най -добрият ски курорт на Ушуая, който се намира в Сиера Алвеар северозападно от града. Основан през 1999 г., курортът може да се похвали с 30 пътеки, вариращи в трудности от началото до експерт. Има няколко седалкови лифта за четири души, три Т-образни пръта и четири вълшебни килима. Курортът предлага и множество допълнителни дейности на открито, от ски бягане и ски обиколки до шейни. Луксозна ски хижа и седем ресторанта правят Cerro Castor самостоятелна туристическа дестинация.

6. Трен дел Фин дел Мундо

https://maps.google.com/?ll=-54.833164,-68.424004&z=18

(ВИЖ КАРТА)

„Влакът за края на света“ предлага на посетителите възможността да се возят по железопътната линия, построена за превоз на затворници от наказателната колония на острова до горите, за да цепят дърва. 45-минутното пътуване е разказано на испански и английски от екскурзоводи, които предоставят интересна информация за историята на Ушуая. Влакът тръгва на гара End of the World западно от града и отвежда пътниците чак до Национален парк Огнена земя. По пътя има спирка на живописен наблюдател.

5. Ледников бой

https://maps.google.com/?ll=-54.784843,-68.406197&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Проучването на ледник е незабележимо занимание в Огнена земя и Ушуая улеснява всеки да сподели опита. На малко разстояние от града се намира ски лифт, който отвежда посетителите до ледниковия бой само за 15 минути. Има и зигзагообразна пътека, която авантюристичните пътешественици могат да изкачат до върха за около 90 минути. Самият ледник е сравнително малък в сравнение с други в региона, но гледките, които предлага към града и канала, са спиращи дъха. Очарователната чайна в основата на ски лифта предлага перфектния край на деня на приключенията.

4. Лагуна Есмералда

https://maps.google.com/?ll=-54.690952,-68.129486&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -популярните разходки около Ушуая е походът до Лагуна Есмералда североизточно от града. Стигането до там включва кратък, но кален скитник през торфено блато, но гледките, предлагани от този скъпоценен камък на езеро, правят пътуването повече от струващо. Необичайният цвят на езерото идва от утайките, изтеглени от скалите от бавно движещи се ледници. Туристическите автобуси оставят посетителите на главата на пътеката. Оттам сравнително лесното изкачване до езерото отнема около 45 минути. Най -доброто време за разглеждане на лагуната е сутрин, когато слънцето кара всичко да блести.

3. Музей Маритимо

https://maps.google.com/?ll=-54.803452,-68.297195&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Съвременният град Ушуая дължи своето съществуване на наказателната колония, създадена на брега през 1896 г. Закрит през 1947 г., затворническият комплекс сега е дом на четири музея, които заедно се наричат Museo Maritimo. Докато Морският музей, Антарктическият музей Хосе Мария Собрал и Музеят на морското изкуство си заслужават да бъдат разгледани, именно Музеят на затвора привлича най -много посетители. В допълнение към информацията за наказанията, живота в затвора и най -известните затворници на затвора, част от първоначалния затвор е запазена непокътната и е отворена за проучване. Скитането през празните и неотопляеми клетки е наистина запомнящо се преживяване.

2. Национален парк Огнена земя

https://maps.google.com/?ll=-54.833332,-68.500000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Като единственият национален парк с морско крайбрежие и най -лесният достъп, Националният парк Огнена земя е една от най -добрите природни забележителности на Ушуая. Тъпащи водопади, кристално чисти реки, гори и ледникови планини са само част от чудесата, които посетителите могат да очакват да видят по добре маркираните пътеки. От гъски от водорасли и ибис с горда шийка до южни морски видри и патагонска сива лисица, птиците и животните, които живеят тук, са също толкова разнообразни и красиви. Северноамериканските бобри, представени в парка, процъфтяват тук, а преходите из региона предлагат близък изглед към язовирите, построени от трудолюбивите същества.

1. Бигъл канал

https://maps.google.com/?ll=-54.875557,-68.136391&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Каналът Бийгъл е проток в архипелага Огнена земя, разделящ Исла Гранде от различни по -малки острови на юг. Каналът е един от трите плавателни прохода около Южна Америка, другите са Магелановия проток на север и откритият океански проход Дрейк на юг. Пътуване с лодка от Ушуая е най-добрият начин да разгледате канала Бийгъл, с атракции като колонията на морските лъвове в Исла де лос Лобос и пингвините на остров Мартило в допълнение към страхотната гледка към планините, граничещи с пролива.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: