Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Роуд Айлънд може да е най -малкият щат в Съединените щати, но той е много популярен, когато става въпрос за история и живописна красота. Основан през 1636 г. от Роджър Уилямс, религиозен изгнаник от Масачузетс, Роуд Айлънд е първата от тринадесетте колонии, които се отказват от вярност към британската корона. Това беше и последната от колониите, ратифицирали Конституцията на САЩ.

Псевдонимът на Роуд Айлънд е Океанската държава, която е подходяща, тъй като има десетки мили брегова линия на Атлантическия океан, всеки крак изпълнен със зашеметяваща красота. Най-добрата дестинация на щата, Нюпорт, е добре известна със своите превъзходни имения за богатите, които са прекарали тук, но има много други чудесни места за посещение в Роуд Айлънд.

10. Мраморна къща

https://maps.google.com/?ll=41.461945,-71.305557&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Всички ние трябва да сме толкова щастливи да имаме съпруг, който ни дава „вила“ от 11 милиона долара на нашия 30 -ти рожден ден. И все пак това направи Кенет Вандербилт, внук на комодор Корнелиус Вандербилт. Имението е моделирано според Petit Trianon във Версай.

Построена между 1888 и 1892 г., структурата използва 500 000 кубически фута мрамор на цена от 7 милиона долара. Мраморната къща постави началото на Нюпорт да се превърне от тихо село в детска площадка, изпълнена с грандиозни летни домове за богатите. Имението скоро се превърна в забележителност в обществото на Нюпорт.

9. Фара на Beavertail

https://maps.google.com/?ll=41.445999,-71.399300&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като това се прави повече от 150 години, фар Beavertail стои готов в устието на залива Нарагансет, за да ръководи кораби и лодки, пътуващи през залива. Фарът е построен през 1856 г., въпреки че тук има предупредителни светлини от началото на 18 век - местното племе използва огньове, за да освети пътя.

Beavertail Lighthouse е третият фар в колониите и е един от най -добрите фарове на Роуд Айлънд. Светлината се върти на всеки шест секунди 24 часа в денонощието, с мъгла, която изгасва на всеки 30 секунди, когато е замъглена.

8. Плажове от Нарагансет

https://maps.google.com/?ll=41.389721,-71.473053&z=18

(ВИЖ КАРТА)

През по -голямата част от годината Нарагансет има по -малко от 16 000 души, но населението се удвоява повече през летните месеци. Причината: Нарагансет има четири от най -добрите плажове в Роуд Айлънд. Вероятно най -интересният от тях е плажът Sally Brine, кръстен на местна радио личност.

Британски военни кораби, закотвени тук по време на войната за независимост; днес хората обичат да гледат рибарски лодки, идващи и си отиващи. Държавният парк Скарбъро се утвърждава за най -популярния, като най -добрият морски плаж в южна Нова Англия. Държавният плаж на Роджър Уилър има рампи за достъп за хора с увреждания, а градският плаж се намира в центъра на града.

7. Mohegan Bluffs

https://maps.google.com/?ll=41.153416,-71.552139&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В ясен ден в Mohegan Bluffs на Блок Айлънд не само ще видите драматични гледки към Атлантическия океан, но и ще можете да видите Монток на Лонг Айлънд, Ню Йорк. Между плажа и върха на блъфовете има 140 стъпала; отделете време да ги спускате, за да се насладите на гледките.

Въпреки че ще трябва да бъдете внимателни, като използвате стъпките, поне няма да се притеснявате, че ще бъдете подхвърлени по блъфовете, както се случи с индианците Mohegan от друго племе през 1592 г.

6. Държавен парк Колт

https://maps.google.com/?ll=41.669724,-71.300835&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ще видите някои зашеметяващо красиви гледки от държавния парк Colt, който се счита за скъпоценен камък на системата на държавния парк. Паркът е на фона на залива Нарагансет, така че определено се разходите по бреговата линия. Или можете да карате велосипед по бреговата линия или през парка по четири мили велосипедни пътеки, където ще видите внимателно поддържани овощни дървета и цъфтящи храсти.

Паркът е близо до Бристол, дом на грандиозна фойерверка на 4 юли от 1785 г. Отделете малко време, за да помислите за живота в параклиса на открито на морето. Паркът е кръстен на индустриалец Самюел П. Колт и първоначално е бил мястото на лятната му къща.

5. Брястовете

https://maps.google.com/?ll=41.477779,-71.308891&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Брястовете са още една от онези превъзходни летни къщи в Нюпорт, тази построена от семейство Бервинд през 1898 г. Елмовете обаче вероятно не са били толкова богати, колкото другите, тъй като построяването й е струвало само 1,4 милиона долара .

Докато интериорът все още беше пищен, фокусът тук е класическите възрожденски градини с мраморни и бронзови скулптури на тераси, мраморни беседки, потънала градина и фонтани. Създаването на градините отнело седем години; строителството започва през 1907 г., шест години след завършването на имението. Брястовете са отворени за обществеността днес.

4. Провидение

https://maps.google.com/?ll=41.823612,-71.422218&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата и най -големият град на Роуд Айлънд, Провидънс, е един от най -старите градове в Съединените щати. Основан е през 1636 г. от религиозния изгнаник Роджър Уилямс, който го кръщава на „милостивото Божие Провидение“. Провидението е живописен град начело на залива Нарагансет.

Река Провидънс минава през града, така че намерете време да се отпуснете в Waterfront Park или Riverwalk. Направете почивка за кафе и понички - Провидънс има най -високите на глава от населението магазини за кафе/понички в Съединените щати. Посетете най -старата баптистка църква в Америка, основана от Роджър Уилямс. Провидението също е дом на „Голямата синя грешка“, крайпътна атракция, която е най -големият термит в света.

3. Старото пристанище

https://maps.google.com/?ll=41.172771,-71.558876&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Олд Харбър, разположен от източната страна на Блок Айлънд, е само живописно пътуване с ферибот далеч от континенталната част на Роуд Айлънд. Живописното пристанище с викторианската си брегова линия е изпълнено с яхти и лодки, което не е изненадващо, тъй като Old Harbour е една от най -добрите дестинации за лодки в Нова Англия.

Това е безопасно пристанище, защитено с вълнолом. Веднъж на брега, ще намерите ресторанти с морски дарове, магазини и странни ханове, в които да останете, докато разглеждате този исторически район на курортната общност на Блок Айлънд в Ню Шорхам. Ню Шорхам се смята за един от най -красивите градове в Нова Англия.

2. Newport Cliff Walk

https://maps.google.com/?ll=41.466541,-71.302216&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Можете да убиете две птици с един камък, когато вървите по скалата Walk по източния бряг на Нюпорт. От една страна, ще се насладите на красотата на бреговата линия на Нюпорт; от другата страна ще видите разкошните летни къщи за богатите.

Cliff Walk е първата национална пътека за отдих на Нова Англия. Тече 3-1,2 мили по бреговата линия. Северната част на пътеката се счита за лесна за ходене, докато южната част е груба пътека над скали, така че ще искате да бъдете по -внимателни от обикновено. И все пак Cliff Walk е една от основните атракции на Нюпорт.

1. Прекъсвачите

https://maps.google.com/?ll=41.469723,-71.298615&z=18

(ВИЖ КАРТА)

The Breakers е друг летен дом, построен от семейство Vanderbilt, този от Cornelius Vanderbilt II. Докато летните домове в Нюпорт обикновено се наричат „вили“, това е всичко друго. Разполага със 70 стаи, разположени на пет етажа. Breakers е на брега на океана, с огради от другите три страни. Постоянно е един от най -посещаваните къщи музеи в Съединените щати.

Тъй като предишно имение, собственост на Пиер Лорилард IV, на мястото е изгорено, Вандербилт настоява имението му да е огнеупорно, така че стоманени ферми са били използвани за структурна опора. Когато е завършена през 1895 г., тя е най -величествената къща в Нюпорт.

Карта на Роуд Айлънд

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: