Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

The Североизточните Егейски острови, разпръснати край егейското крайбрежие на Мала Азия, образуват доста произволен архипелаг. Тези острови, най -отдалечените от гръцките, са достъпни с ферибот или самолет и си заслужават да се доберат до там. Те заемат видно място в гръцката митология, дом на няколко богове и богини, както и някои известни древногръцки, включително класическия поет Омир. Те са пълни с антики, оставени от римски, гръцки и османски владетели. О, и плажовете са доста страхотни.

7. Икария

https://maps.google.com/?ll=37.583332,26.166668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Икария, разположена на 16 км (10 мили) югозападно от Самос, дължи името си на гръцката митология, откакто Икар, синът на Дедал, падна в близкото море. Най -големият му град, Argus Kuryokos е днешната административна столица на острова, докато Oenoe и Evdilos са неговите исторически столици. Обитаван от 7000 г. пр. Н. Е., Островът е богат на археологически обекти и красиви плажове, но основната причина може да бъде спокойният начин на живот, където столетниците са често срещани, може би поради простата диета.

6. Самотракия

https://maps.google.com/?ll=40.483334,25.516666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Самотракия, известен също като Самотраки, е друг остров в Северно Егейско море, който е потопен в гръцката митология, където се нарича Еол. Планината Фенгари, най -високата планина на Егейските острови, се намира тук, на един от най -здравите острови в Егейско море. Местната легенда разказва, че Посейдон е наблюдавал войната в Троя от тук. Посетителите оценяват църквата „Света Богородица Кримниотиса“, която седи на скала с изглед към водата, като най -голямата туристическа атракция на острова. Кипос Бийч, със своя пясък и кристално синя вода, е най -добрият плаж.

5. Лемнос

https://maps.google.com/?ll=39.916668,25.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които предпочитат по -малко туристическа сцена, могат да се насладят на остров Лемнос, който е по -слабо развит поради трудностите при пристигането от Атина. Разположен между Лесбос и Тасос, островът има пясъчни плажове, които осигуряват много уединение, което ги прави най -добрите туристически атракции. Гладните посетители ще харесат този остров заради храната и вината, произведени тук. Те определено ще искат да опитат Kalathaki Limnou, сирене, приготвено от овче и козе мляко, и вина от мускат, които поставят острова на винената карта.

4. Хиос

https://maps.google.com/?ll=38.400002,26.016666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хиос е планински остров с форма на бъбрек, разположен край бреговете на Турция. Известен е с износа на дъвка за мастика, но вероятно по -известен като родното място на Омир. Вионтадос, предградие на град Хиос, посочва Учителската скала като доказателство, че известният автор е роден там. Други обекти на петия по големина Егейски остров включват средновековен замък, построен по време на венецианското и османското владичество, и Неа Мони, манастир от 11 век. Посетителите също ще се насладят на разходка из традиционните села, които съществуват от 14 -ти век.

3. Тасос

https://maps.google.com/?ll=40.683334,24.650000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тасос е известен като Зеления остров на Гърция поради многото си разновидности на големи борови дървета. В древни времена островът е бил известен със злато и мрамор; все още е известен със своя бял мрамор, който се доставя по целия свят. Островът е известен и днес с виното и меда, които произвежда, както и с красивите си чисти плажове. Достъпен с ферибот, Тасос е популярен сред колоездачите, пътуващи между странни села; са необходими каски. Има и няколко археологически обекта, включително останки от агора, театър и акропол.

2. Лесбос

https://maps.google.com/?ll=39.166668,26.333332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите до този трети по големина североизточен Егейски остров ще искат да се запознаят с гръцката митология, тъй като тя е кръстена на своя бог покровител, Лесбос. Много от неговите градове са кръстени на дъщерите на Макар, първият крал на острова. Сафо, който е роден тук, е насочил много емоционални стихотворения към жените, създавайки термина лесбийка, което прави острова популярен днес сред гей пътешествениците. Стари исторически църкви, замъци и други руини могат да бъдат намерени тук. Красиво място е Molyvos, традиционно село на склоновете на хълм с отлична гледка към Егейско море и средновековен замък на върха. Островът е основният производител на узо, гръцки ликьор, който има вкус на женско биле.

1. Самос

https://maps.google.com/?ll=37.750000,26.833332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Самос е живописен остров, разположен северно от Хиос, който е толкова известен с предишните си жители, колкото и със зашеметяващата си красота. Самос беше домът на Питагор, бащата на математиката; Епикур, философ; и родното място на митичната Хера, сестрата и съпругата на Зевс и богинята на жените и брака. Самос има много страхотни плажове, развити или напълно уединени. Пешеходният туризъм в планината е добро място да изпитате буйната и разнообразна растителност на острова.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: