Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

С изключителен брой национални паркове и паметници, осеяни с живописния югозападен щат, Юта е мечтата на любителите на открито. Като такива, повечето от основните му туристически атракции са свързани с богатството му от прекрасна пустиня. Това включва всичко - от възхитителни червени скални каньони и могъщи меси до прашна пустиня, ревящи реки и зашеметяващи скулптури от пясъчник.

Поради цялата разнообразна и възхитителна природа, тя има много изключителни дейности на открито, които посетителите могат да изпробват. Докато туризъм, конна езда и скално катерене са популярни неща за правене в Юта, някои превъзходни ски и сноуборд могат да се насладят през зимните месеци. С много, много повече за разглеждане и изследване, отколкото само за Могъщата петица, Юта е приключенска площадка като никой друг.

21. Национален паметник Cedar Breaks

Домът на много обитаващи худу и шпинделни кули от пясъчник, Националният паметник Cedar Breaks със сигурност създава грандиозна гледка. Невероятен природен амфитеатър, той се намира близо до западния край на разпадащото се плато Колорадо, само на 45 минути път с кола от Сийдър Сити.

Основан през 1933 г. от президента Франклин Д. Рузвелт, паркът защитава много абсолютно сензационни пейзажи и пейзажи. От върха на здравия си червен ръб посетителите могат да се насладят на спиращи дъха гледки с много фини нюанси и очарователни скулптури от пясъчник. Освен че се разхождате из скалите си, има и няколко уютни къмпинга, в които гостите могат да отседнат.

20. Национален паметник на динозавъра

Разположен на много живописно, уединено и изгоряло от слънцето място, възхитителният Национален паметник на динозаврите се простира както в Юта, така и в Колорадо. Създадена през 1915 г., за да запази всичките си завладяващи вкаменелости, тя има много цветни каньони за изследване с над 800 палеонтологични обекта, осеяни тук и там.

Докато посетителите могат да ходят на пешеходен туризъм, къмпинг и дори рафтинг сред отдалечените му райони, несъмненият акцент е неговата завладяваща кариерна зала. Тук ще намерите много интересни и информативни експонати за историята, природата и, разбира се, динозаврите в региона. „Стената на костите“ е задължителна гледка поради своите стотици и стотици приказни вкаменелости.

19. Ски курорт Snowbasin

Сгушени на североизток от Солт Лейк Сити са великолепните покрити със сняг склонове на Snowbasin, един от най-старите ски курорти в всички щати. От откриването си през 1939 г., тя се разраства и расте с вече над 100 писти и три предлагани теренни парка.

Курортът има вертикален спад от 902 метра за скиори и сноубордисти за сваляне, като неговите забележителни върхове се обслужват от много седалкови лифтове и гондоли. Докато повечето хора посещават през зимата, има и страхотни пътеки за пешеходен туризъм и планинско колоездене, на които да се насладите през лятото, с прекрасни хижи и уютни каюти, където да останете по всяко време на годината.

18. Държавен парк Coral Pink Sand Dunes

Феноменално място за посещение, държавният парк Coral Pink Sand Dunes се намира в югозападната част на Юта и може да се похвали с много хипнотизиращи и магически пейзажи. Образуван в продължение на хиляди години от сияещи червени скали от пясъчник, разпръснатите му пясъци имат доста розов оттенък и могат да се направят много фантастични снимки на изумителната гледка.

Създадена през 1963 г. за защита на драматичните дюни и пустинни пейзажи, сега тя предлага и много отлични дейности на открито. Освен че се наслаждават на красотата му и се разхождат сред променящите се пясъци, посетителите могат да се насладят на офроуд по живописните му пътеки в АТВ.

17. Национален парк Capitol Reef

Разположени в южния център на щата, в цветната и завладяваща каньонска страна на Юта, се намират прекрасните пейзажи на националния парк Capitol Reef. Дом на много красиви задници и забележителни скални образувания, това е удоволствие да изследвате със зашеметяваща природа и гледки, където и да погледнете.

Доминиращ и определящ парка е здравият хребет на Waterpocket Fold. Облицовани с много скали и каньони с арки, куполи и естествени мостове също са шпионирани тук и там. Докато дивите му райони се молят да бъдат проучени, Капитолийският риф има историческо мормонско селище, където можете да научите всичко за това как те и местните коренни американци са успели да оцелеят в сухите райони.

16. Държавен парк Dead Horse Point

Тъй като предлага такива завладяващи гледки към националния парк Canyonlands, държавният парк Dead Horse Point е много популярно място за посещение. От стръмната му гледна точка, която се извисява на повече от 600 метра над река Колорадо, посетителите могат да гледат безброй каньони, простиращи се безкрайно над хоризонта.

Докато повечето хора идват заради несравнимите си панорами, малкият държавен парк също има някои страхотни пътеки, където можете да се разхождате и да карате велосипед, като много от вас ще ви отведат по здравия й ръб. Разположен на около 45 минути с кола от Моав, Dead Horse Point си заслужава да бъде посетен поради цялото си живописно великолепие.

15. Долината на боговете

Тъй като Долината на боговете е дом на много отглеждащи скални образувания и масивни меси, не би трябвало да е изненада да научим, че местните хора често я наричат „долината на мини-паметниците“. Неговите величествени и великолепни пейзажи могат да бъдат намерени в югозападната част на щата, точно извън общността на мексиканската шапка.

Шофирането по 27-километровата прашна пътека на обширната долина е впечатляващо преживяване. Огромни кули от пясъчник и мощни гъбени скали се извисяват над вас. Прекрасен начин да се насладите на изумителните пейзажи е да лагерувате за една нощ и да отидете на туризъм и планинско колоездене в отдалечените му краища.

14. Каране на ски в Парк Сити

Най-голямото и най-доброто място за ски и сноуборд в Щатите, Парк Сити може да се похвали не с един, не с два, а с три планински курорта от световна класа. Разположен точно на изток от Солт Лейк Сити, той посреща милиони посетители всяка година на своите искрящи склонове.

Неговите великолепни планини имат забележителен брой писти за гости, които карат ски или сноуборд. Само в Парк Сити Маунтин има над 330 дразнещи пътеки. И курортите Deer Valley и Canyons също имат много фантастични съоръжения и обширни удобства с множество други зимни спортове, които посетителите също могат да опитат. Като домакин на Зимните олимпийски игри през 2002 г., Park City е мястото, където да отидете, ако искате да се насладите на малко сняг.

13. Държавен парк Snow Canyon

Разположен в югозападната част на щата на много живописно и уединено място е грандиозният държавен парк Snow Canyon. Със сигурност ще зарадва както любителите на природата, така и любителите на открито, той предлага епично туризъм, планинско колоездене и конна езда, за да се насладите сред поразителната природа.

Дом на всичко, от пясъчни дюни и каньони до пепелни конуси и тръби от лава, неговите разнообразни пейзажи са защитени като част от държавен парк още от 1958 г. Поради цялата си живописна природа, той се появява в множество филми през годините като Butch Cassidy и Sundance Kid and Bullet for a Badman.

12. Държавен парк на остров Антилопа

Защитен и запазен като държавен парк от 1969 г. насам, остров Антилопа е най -големият от 10 -те острова на Голямото солено езеро. Разположен на юг от солените си води, той забележително се превръща в полуостров при отлив, когато коравата му настилка е свързана с континента.

Въпреки името си, той е най -известен със своето огромно стадо американски бизони, които пасат около великолепните му пасища. Тъй като много брилянтни птици и бигхорн овце също живеят на острова, това е чудесно място за разглеждане на дивата природа. В допълнение към това, той също има прекрасни бели пясъчни плажове, на които посетителите могат да се насладят, които имат прекрасна гледка към езерото.

11. Национален парк Canyonlands

Невероятно място, Национален парк Canyonlands обхваща огромна територия и има четири страхотни участъка, които можете да разгледате. Образувани през вековете от вятъра и дъжда, неговите великолепни меси и огромен брой арки са забележителна гледка. Каньонът на подкова е една от най -известните му туристически атракции.

Докато частите на игрите и лабиринти в парка имат много драматични пейзажи, които можете да разхождате и да карате с планинско колело, Island in the Sky се гордее с някои спиращи дъха гледки към завладяващите каньони. С много феноменални пиктограми и петроглифи, които също могат да бъдат намерени тук и там, изобщо не е чудно, че омагьосващата природа на Canyonland е включена като една от Mighty Five на Юта.

10. Национален паметник на Hovenweep

Пресичащ границата между Юта и Колорадо е Националният паметник на Ховенуип, който е дом на забележителните руини на шест поразителни селища от предни пуеблони. Построени през тринадесети век, техните красиви стари изоставени сгради създават просто зашеметяваща гледка сред сухите и запустели граници на платото Колорадо.

Докато се стигне дотам, праисторическите села си заслужават да бъдат посетени заради разпадащите се замъци и разклатени кули. Самата природа е също толкова привлекателна и привлекателна, тъй като дълбоките каньони преминават през нейните пресечени и отдалечени краища с масивни меси, също осеяни тук -там.

9. Bonneville Salt Flats

Привидно безкрайно в далечината се простират мрачните и безплодни, но все пак красиви, солени апартаменти Bonneville. Сгушен в северозападната част на Юта, възхитителните му пустинни пейзажи създават страхотни снимки поради блестящата солена повърхност на плитките й води, които магически отразяват блестящо синьото небе отгоре.

Поради големия си размер, мащаб и великолепие, много филми са заснети в солниците, докато безкрайната им нищожност ги прави идеални за вълнуващи събития със скорост на сушата. Най -големият подобен пейзаж в щата, посещавайки останките от това, което някога праисторическо езеро със сигурност създава уникално и незабравимо преживяване.

8. Моавско джип сафари

Откакто стартира през 1967 г., хиляди и хиляди смели шофьори слизат на Моав всеки Великден за джип сафари. В продължение на девет дни издръжливите авантюристи и търсачите на адреналин изследват района, като се движат по много дразнещи трудни пътеки и терен в джипове или 4X4.

Тъй като маршрутите често ви водят по неравни хребети, покрай главозамайващи капки и над разрошени отломки, те със сигурност правят предизвикателство, като най -трудното е отмъщението на Ада и Златният шип. С 40 пътеки за избор с различна степен на трудност, Moab Jeep Safari е чудесен начин да се насладите и да се насладите на разнообразните, драматични и възхитителни пейзажи на Юта.

7. Национален парк Bryce Canyon

Едно от най -популярните и живописни места в Юта, красивият национален парк Bryce Canyon може да се намери скрит в югозападната част на щата. Дом на някои от най -зрелищните пейзажи, които можете да си представите, той може да се похвали с много епични ерозирани амфитеатри с безброй разпадащи се каньони и сензационни кули от пясъчник.

Основана през 1928 г., за да защити и съхрани феноменалните върхове и върхове, които очертават стръмното плато Паунсаугунт, неговите прекрасни пейзажи са удоволствие за изследване. Докато формите и нюансите на неговите худута със сигурност са отличителната му забележителност, паркът е дом на много диви животни с лосове и черни мечки, които трябва да бъдат забелязани.

6. Разходка с къща на езерото Пауъл

Пресичащ границата между Юта и Аризона е огромният изкуствен резервоар и основна дестинация за почивка, езерото Пауъл. Изпъкващи възхитително на фона на сияещите червени скали и пустата пустиня около него, неговите ярко сини води лежат в сърцето на славната национална зона за отдих Глен Каньон.

Поради превъзходните си пейзажи и над 3000 километра спокойна и изгоряла от слънцето брегова линия, много хора обикалят около голямото езеро, за да видят колкото е възможно повече. Освен че се движат около Пауъл в удобни и уютни лодки, посетителите могат да се насладят на богатство от водни спортове, като каякът, риболовът и каране на джет са особено популярни.

5. Държавен парк Goblin Valley

Формирани в продължение на милиони години са фантастичните образувания и сюрреалистични пейзажи на държавния парк Goblin Valley. Дом на една от най -високите концентрации на худу на Земята, нейните извличащи функции правят някои страхотни снимки с много епични каньонинг и къмпинг, на които да се наслаждавате в нейните граници.

Наричан на местно ниво „гоблини“, огромните му качулки се извисяват на височина до три метра и са заобиколени от скалисти и цветни скали на обширната долина. В допълнение към тези омагьосващи структури от пясъчник, има и много праисторически пиктограми и петроглифни панели, за да се открият, които са създадени от различни индиански култури като Фремонт, Пайут и Уте.

4. Храмовия площад

Разположен над огромна част от центъра на Солт Лейк Сити е страхотният Храмов площад, който е седалището на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Откакто е основан през 1853 г., огромният мормонски църковен комплекс нараства и се разраства и сега е забележително най -популярната туристическа дестинация в цяла Юта.

В стените му посетителите могат да намерят огромен храм и скиния, както и много прекрасни паметници и музей на мормоните и тяхната мисия. На всичкото отгоре има и няколко исторически сгради и библиотеки, които можете да проверите с много атрактивна архитектура. В двата посетителски центъра гостите ще намерят интересни и информативни изложби за мормонската вяра с безплатни обиколки, които ще ви разведат из комплекса.

3. Долината на паметниците

Един от най -известните символи и забележителности на Щатите, величествената Долина на паметниците е известна и призната по целия свят. Разположен в резервата Navajo Nation, неговите масивни монолити, които трябва да се видят, могат да бъдат намерени в югоизточната част на щата, пресичащи границата с Аризона.

Издигащи се драматично над сухата и прашна пустиня, зашеметяващите й дупки от пясъчник просто се спускат, за да се вгледат в най-високата, извисяваща се на 300 метра над плоското и безлично плато Колорадо. Шофирането през „Долината между скалите“ наистина е впечатляващо преживяване, тъй като поразителните пейзажи и спиращите дъха задника създават емблематични образи на стария американски Запад.

2. Национален парк Arches

Разположен точно в покрайнините на Моав, е изумителният и напълно незабравим Национален парк Arches, който е дом на някои от Юта и най -зрелищната природа на Щатите. В границите на своите завладяващи граници са най -естествените арки на планетата, с повече от 2000 фантастични образувания за посетители, които да правят туризъм, планинско колоездене или скално катерене.

Образуван през безкрайни еони от ерозия и стихии, неговият арестуващ масив от арки е защитен и запазен като част от парк от 1929 г. Сред най -известните от тях са голямата Пейзажна арка и възхитителната Двойна арка, като изящната Деликатна арка е символ на държавата. В допълнение към всичко това, паркът има и някои тънки каньони от пясъчник и красиви и живописни вкаменени дюни, които да изследвате.

1. Национален парк Сион

Дом на всичко, от забележителни върхове и стръмни плата до чудесни водопади и колосални скали и каньони, Национален парк Сион е място като никое друго. Разположен в югозападната част на щата, той може да се похвали с просто зашеметяваща природа с невероятни пейзажи, природа и гледки, където и да погледнете.

Поради всичките си природни чудеса, като цветните и пещеристи каньони Сион и Колоб, пешеходният туризъм или конната езда по страхотните му пътеки е удоволствие. С пуста пустиня, която може да се намери заедно с цветни ливади и дивата река Дева, тя има почти безкраен набор от разнообразни и възхитителни гледки. С епично каньониране, къмпинг и скално катерене, на които също можете да се насладите в рамките на своите граници, Национален парк Сион без съмнение е короната на битката на Mighty Five на Юта.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: