Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Въпреки малкия си размер, Panguitch в югозападната част на Юта е популярно място за посещение поради невероятната природа и природните забележителности наблизо. Основната му атракция е красивият национален парк Bryce Canyon, но малкият град също се намира на кратко разстояние с кола от националния паметник Cedar Breaks и забележителния Red Canyon.

Първоначално заселена през 1864 г., бившата общност за дърводобив и ферма сега обслужва туристите с много мотели и магазини, намиращи се в центъра на града. Тук ще намерите атрактивна архитектура и добре запазени сгради, които демонстрират нейните селски корени и пионерско минало.

Тъй като се намира в рамките на Големия кръг - цикъл от някои от най -невероятните национални паркове на югозапад - повечето хора използват Panguitch в Юта като база за изследване на всички природни чудеса на района.

7. Център на Panguitch

Историческото сърце на Panguitch е неговият възхитителен център, пълен с красиви стари тухлени сгради, които подчертават пионерското минало на Panguitch. Освен че демонстрират атрактивна архитектура, тези исторически къщи са домакини на местни магазини и уютни мотели.

Центрирани около широката си Главна улица са отлични заведения за хранене и ресторанти, както и някои прекрасни магазини в малки градчета. Тук ще намерите леки закуски и сувенири, интересни антики, каубойски колекционерски произведения и произведения на индианците.

Обикновено тихо и странно място през по -голямата част от годината, през лятото Downtown Panguitch често е пълно с туристи, които го използват като база за околните забележителности. Със забавни фестивали, като Годишната разходка с юргани и ралито с балони в долината Пангвич, очарователният център си заслужава да се провери, ако имате възможност.

6. Национален парк Сион

Разположен на час и половина път с кола югозападно от Panguitch е една от забележителните забележителности на района: Национален парк Zion.

Създаден през 1919 г. от президента Удроу Уилсън, живописният парк се намира на мястото, където се срещат платото Колорадо, Големия басейн и пустинята Мохаве. Като такъв, той може да се похвали с възхитително различни и драматични пейзажи, като цветните каньони както на Сион, така и на Колоб са сред най -смайващите му забележителности.

Любителите на природата и ентусиастите на открито ще се радват да изследват тук, като туризъм, скално катерене, къмпинг и каньонерство са някои от най -популярните му забавления.

5. Езерото Пангвич

Само на 20 минути път с кола от югозападната част на града се намира красивото езеро Panguitch, много популярна дестинация за отдих и почивка. Хората лагеруват тук през летните месеци и го използват като база за посещение на близкия национален парк Bryce Canyon и националния паметник Cedar Breaks.

Заобиколено от ниско разположени хълмове, езерото е осеяно с уютни къмпинги и гостите могат да ловят риба, да се разхождат с лодка и да се качат на каяк по блестящите си спокойни води. Посетителите могат също да отидат на пешеходен туризъм или конна езда по живописните му брегове или да наблюдават дивата природа сред боровете пондероза на платото Колорадо.

4. Национален паметник Cedar Breaks

Близо до езерото Panguitch е удивителният природен амфитеатър на Cedar Breaks. Защитена от 1933 г., нейните цветни, разпадащи се скали могат да бъдат намерени близо до западния край на платото Колорадо, спускайки се на 600 метра до дъното на долината отдолу.

От здравия й ръб посетителите могат да се насладят на спиращите дъха гледки към безкрайните му скалисти граници. Пунктиращи парка са много кули от пясъчник и красиви качулки. Те правят някои фантастични снимки, благодарение на техните очарователни силуети.

Освен че се наслаждават на възвишената природа, посетителите могат да отидат и на туризъм или на лагер в един от уютните къмпинги на парка.

3. Национална гора Дикси

Разположен в югозападната част на щата е възхитителната Национална гора Дикси, която обхваща районите на Гранд Басейн и река Колорадо. Той може да се похвали с разнообразни и драматични пейзажи с колосални каньони и скали, обширни долини, плата и стотици малки езера.

Основана през 1905 г., нейните зелени гори обхващат хълмове и издигащи се планински вериги, прорязани от клисури и ревящи реки. Живописният парк обхваща четири пустинни зони, които предлагат много възможности за отдих на открито, включително туризъм, конна езда и къмпинг.

Единствената национална гора на Юта също има богата история, в която може да се задълбочи, с петроглифи, пиктограми и жилища от пуебло, осеяни тук -там. Много от най -красивите му части се намират само на кратко разстояние с кола от центъра на Panguitch.

2. Червен каньон

Една от най -забележителните забележителности на Националната гора на Дикси, забележителният Червен каньон е само на 10 минути път с кола югоизточно от Пангвич. Така наречен заради червените си червени скални образувания, цветният каньон има зашеметяваща природа, както и безброй дейности на открито, на които да се насладите.

Докато се вие по Scenic Byway 12, каньонът е много лесен за достъп. Фантастични снимки могат да бъдат направени дори от прозореца на колата ви. Спрете, за да разгледате пътеки, които ви отвеждат покрай извисяващия се бор пондероза, огромни качулки, поразителни скулптури и извисяващи се скали от пясъчник.

Освен, че се наслаждават на красотата му, посетителите могат да отидат и на планинско колоездене и конна езда сред неговите неравни места, или дори на лагер през нощта, за да се възползват максимално от посещението си в каньона.

1. Национален парк Bryce Canyon

Предлагайки някои от най -красивите пейзажи, не само в Юта, но и в всички щати, Националният парк Bryce Canyon е удоволствие за посещение. Разположен на половин час югоизточно от Panguitch, той има невероятни ерозирани амфитеатри за изследване и невероятни гледки, където и да погледнете.

Президентът Уорън Г. Хардинг за пръв път се стреми да защити феноменалните си черти през 1923 г. Оттогава милиони хора дойдоха да се вглеждат в страхопочитание в уникалните му върхове, върхове и кули от пясъчник, които се издигат по източния край на платото Паунсогунт.

Повечето посетители идват, за да разгледат пейзажите, които изглеждат отвъд света, чрез туризъм и къмпинг. Дивите животни като лосове и черни мечки също могат да бъдат наблюдавани в по -отдалечените им области. Ако предпочитате да изследвате с кола, има живописно шофиране с гледки, които да проверите. С толкова много да се предложи, Национален парк Bryce Canyon със сигурност не трябва да се пропуска, когато сте в Panguitch.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: