Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Последната от първоначалните Тринадесет колонии, които са създадени, великият щат Джорджия може да се намери в югоизточната част на САЩ. Извисяващите се планини осеяват дивите и отдалечени северни области, а източната част има живописно и спокойно крайбрежие, както и разтегнати блата и красиви бариерни острови.

Точно толкова разнообразни и възхитителни, колкото всички драматични пейзажи са градовете, градовете и културния грим на Джорджия. Докато метрополисът Атланта може да се похвали с много вълнуващи туристически атракции и процъфтяваща културна сцена, история и наследство могат да се насладят в изискания град Савана.

С толкова много различни неща за вършене в Джордж, заедно с южния чар и гостоприемството, където и да отидете, това е очарователно състояние за посещение и опознаване.

15. Водопадите Амикалола

Извисяващ се на 222 метра височина е арестуващият водопад Амикалола, забележително най -високият водопад в югоизточната част на щатите. Разположен на много живописно и уединено място, той се намира в дивите планински райони на зашеметяващия щатски парк Северна Джорджия.

Каскадирайки се надолу по скалиста скала, приказните водопади създават очарователна гледка, тъй като буйната зеленина заплашва да ги затрупа от всички страни. Освен да се наслаждавате на красотата му и да правите снимки на дивите му води, посетителите могат да се насладят и на някои прекрасни туризъм в близките планини и природа.

14. Каньон на Провидението

Доминиращ и определящ провинциалния държавен парк, феноменалният каньон на Провидънс се намира на около 45 минути път с кола южно от Колумб. Често наричан „Малкият голям каньон“ на Джорджия, той може да се похвали със спираща дъха природа с цветни скали, скалисти хребети и скални образувания.

Докато части от колосалния каньон са били образувани в продължение на хилядолетия от вятъра и дъжда, много от неговите масивни долове всъщност се дължат на лошите земеделски практики от ранните заселници. Сега природно чудо, драматичните му пейзажи са удоволствие за разходка, с прекрасни гори и диви животни, които да бъдат наблюдавани заедно с калейдоскопските цветове на разпадащите се скали.

13. Национален морски бряг на остров Къмбърланд

Достъпен само с ферибот, изолираният и идиличен остров Къмбърланд е дом на красиви плажове и дюни, със сладководни езера и блата. Сега защитен, като част от Национален морски бряг, неговите спокойни брегове и недокосната пустиня могат да бъдат намерени в югоизточната част на щата, отделени от континента от криволичещата Източна река.

Освен че предлага някои епични туризъм и къмпинг, очарователните му граници също са дом на няколко интересни исторически обекта; рушащите се руини на имението Dungeness и красивото имение Plum Orchard. В допълнение към живописното великолепие на бариерния остров, посетителите могат да научат и за неговата история и природа в музея в Сейнт Мерис на континента.

12. Светът на Coca-Cola

Намиращ се на един хвърлей от центъра на Атланта е Светът на Кока-Кола, отличен музей за историята на световната компания-завладяваща. Той има много интересни и интерактивни експонати и фантастичен филм за газираните му напитки, на които посетителите могат да се насладят с около 60 проби, гъделичкащи вкуса, които да опитат в края.

Освен че се задълбочава в скромното начало на емблематичната марка напитки, в музея има изложени стари машини за напитки и стоки от различни десетилетия. Безспорният акцент обаче е възможността да опитате различни продукти от кокс от цял свят.

11. Завършете (или започнете) Апалашката пътека

Разпъвайки невероятните 3500 километра дължина, е невероятната Апалаческа пътека, един от най -живописните маршрути за пешеходен туризъм в Щатите. Превеждайки ви по неравни хребети и през диви и отдалечени места, спокойната и живописна пътека впечатляващо се вие през 14 щата.

Грузия е дом на южния край на пътеката, планината Спрингер, така че запалените туристи могат или да изберат да започнат или да завършат пътуването си по уединените си склонове. Докато са необходими месеци, за да стигнете до връх Катахдин в Мейн, северния край на пътеката, има много природни чудеса, които да бъдат наблюдавани по живописния участък на Грузия.

10. Хелън

Сгушен в североизточната част на щата е туристическият град Хелън, забавно и празнично място за посещение. Макар че може да се намира в Апалачите, а не в Алпите, той изглежда най -малкото атмосферно алпийско село. Всичките му сгради са построени в красив баварски стил.

Поради привлекателната си естетика и атмосфера, кичозното немско село е популярна дестинация, а Октоберфест е едно от най -добрите времена за посещение. Освен блестящи пекарни и ресторанти, които сервират традиционни немски ястия, посетителите могат да разгледат живописната околност на града, която предлага изключителни дейности на открито.

9. Исторически обект Wormsloe

Разположен точно на юг от центъра на Савана е историческото място Уормслоу, което е завладяващ поглед към миналото на живописната плантация. Разположен на остров Надежда, до разпадащия се колониален имот може да се стигне с шофиране по булевард, облицован с вековни дъбови дървета.

В допълнение към изследването на гигантските му територии и наслаждавайки се на изящната му архитектура от предния край, гостите могат да научат за историята на обекта в неговия великолепен музей. С интересни артефакти и отлични експонати, костюмирани преводачи подчертават какъв би бил животът на плантацията в колониална Джорджия.

8. Национална гора Chattahoochee

Дом на зашеметяваща природа и пейзажи, Националната гора Chattahoochee ще зарадва както любителите на природата, така и любителите на открито. Създадена през 1936 г., тя обхваща огромна част от планините на Северна Джорджия, с ревящи реки и страхотни пътеки, виещи се през безкрайната й пустиня.

Планините и обширните долини са покрити в една непокътната гора, с бобати, черни мечки и елени, които да бъдат забелязани в отдалечените й области. Освен туризъм и къмпинг сред невероятната природа, посетителите могат да отидат на рафтинг по река Чатуга.

7. Лозя на вълка планина

В южната част на обширните граници на гората се намират прекрасните лозя на Вълча планина, разположени в красива и приятна част от планината Северна Джорджия. Обширното, награждавано имение си заслужава да бъде посетено, ако искате да опитате някои от най-вкусните вина в Грузия.

Основана през 1999 г., нейната известност вижда хора, идващи отдалеч и навсякъде, за да обиколят лозята й и да опитат ръчно изработените й вина. Освен дегустирането на реколта вино, съчетано с чинии с гурме хапки, гостите могат да се насладят на фантастична гледка към долината и лозята от верандата.

6. Национален исторически обект на Мартин Лутър Кинг -младши

Задължително посещение за всеки, който се интересува от историята на Щатите, Националният исторически обект на Мартин Лутър Кинг-млад документира живота и наследството на легендарния лидер на Гражданските права. Разположен на няколко места в Атланта, той включва толкова важни и влиятелни места като неговия дом от детството и църквата, в която е бил пастор.

В прекрасния музей на историческия обект можете да научите всичко за движението за граждански права и как сегрегацията и системното потисничество вдъхновяват Мартин Лутър Кинг младши да се бори за свобода, справедливост и равенство. В допълнение към обиколката из стария му квартал, посетителите могат да спрат, като преместят паметници както на Крал и Ганди, така и на възпоменателната Международна алея на славата за граждански права.

5. Златните острови

Съставени от четири красиви бариерни острова и пристанищния град Брансуик на континента, Златните острови на Джорджия са дом на зашеметяваща природа на брега и безброй исторически обекти. Поради прекрасната си пустиня, дивата природа и богатството от възможности за отдих, идиличните острови са много популярна дестинация за почивка.

Разположени на входа на Ийст Ривър, те имат красиви плажове, на които посетителите могат да се насладят, с огромни блата и морски гори, прегърнали брега на Атлантическия океан. Докато Little St. Simons лежи почти недокоснат, и Jekyll, и St. Simons имат курорти и ресторанти, както и изобилие от голф игрища и забавни водни спортове. На всичкото отгоре има историческото сърце на Брансуик, което да проучите, и по -луксозния и изключителен морски остров, който да разгледате.

4. Водопадите Токоа

Една от най -зрелищните туристически атракции в Джорджия, извисяващият се водопад Токоа може да се намери сгушен в североизточната част на кампуса на християнския колеж в Джорджия. Феноменална 57 метра височина, нейните бели води се спускат от здрав ръб, потъвайки направо в басейн отдолу.

Изпъкващ възхитително на фона на скалистата скала и буйния му подраст, водопадът със сигурност прави страхотни снимки. Смята се, че има най -високия вертикален спад от всички водопади на изток от Мисисипи, той забележително дори джудже Ниагарския водопад (само една трета от височината му), така че си струва да се отбиете до това природно чудо, ако имате възможност.

3. Аквариум Джорджия

Недалеч от центъра на Атланта се намира гигантският аквариум Джорджия, който със сигурност е забележителната атракция на града. Дом на стотици видове риби и морски бозайници, това е забавен, подходящ за семейството ден.

Най -големият аквариум в Щатите, той разполага със седем масивни галерии, които да проверите, пълни с блестящи плитки риби, акули и манта. Докато игривите пингвини и морски лъвове винаги са популярно теглене, афалите, китовете белуга и китовите акули са несъмнените звезди на шоуто. Със своите ангажиращи и образователни експонати, аквариумът Джорджия не е за пропускане, когато сте в Атланта.

2. Национално убежище за диви животни в Окефеноки

Разположен в югоизточната част на щата е сензационното разпръснато блато на Националното убежище за диви животни Окефеноки. Защитена като част от парк от 1937 г., наводнените му гори и безкрайните влажни зони са удоволствие за изследване. Обиколки с лодка и разходки с каяк са най -добрият начин да изпитате всичките му възвишени потопени пейзажи.

Докато гребате из мочурищата и блатата, посетителите могат да забележат всякакви птици и земноводни. Смята се, че над 10 000 алигатора живеят в мътното блато. Въпреки непримиримата среда, коренните американци населяват района в продължение на хиляди години; Окефеноки означава „Земята на треперещата земя“ на техния местен език.

В центъра за посетители на убежището за диви животни можете да намерите много интересни експонати за историята и природата на блатото, както и информация за всичките му дразнещи пътеки.

1. Исторически район Савана

Изисканият град Савана може да се похвали с един от най -големите и красиви исторически квартали в всички щати. Основан през 1733 г. на брега на река Савана, той е първият град и столица на Джорджия, като голяма част от това богато наследство все още се показва в центъра на града.

Като видно пристанище, неизброими богатства се изсипаха в града с огромни имения и величествени паметници, извиращи по живописните му улици. Повечето от атрактивната му архитектура и църкви и сгради от колониалната епоха са забележително добре запазени, така че разходката из историческото сърце е невероятно преживяване.

С отлични ресторанти и магазини в района и богатство от исторически домове и музеи, историческият квартал Савана със сигурност е една от забележителните забележителности на щата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: