Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Спрингдейл е малък град в югозападна Юта, извисен от извисяващите се скали от пясъчник на Национален парк Сион. Обстановката е едно от най -живописните места, които можете да си представите. Докато много хора го използват като база, от която да изследват феноменалния парк, той има и други забележителни забележителности, които да разгледате наблизо.

Малкото селище е приятно място за прекарване на известно време в разглеждане на изумителния масив от природни забележителности на Юта. Той има прекрасен център и епични пейзажи на открито, на които да се насладите; плуването по река Дева и колоезденето около цариградското грозде са две от най -популярните неща за правене в Спрингдейл.

5. Даунтаун Спрингдейл

Въпреки малкия си размер, Downtown Springdale има изненадващо много за разглеждане и правене, от местни магазини и ресторанти до художествени галерии и театри, подреждащи основното му плъзгане.

Въпреки че районът в центъра на града е само една улица, той има уютни кафенета и отлични заведения за хранене, които сервират вкусни ястия и пресни местни продукти. Ще намерите и безброй малки магазини, които продават произведения на изкуството и бижута от индианците, както и принадлежности за къмпинг и сувенири, насочени към туристите.

Тъй като Спрингдейл е база, от която да посетите Национален парк Сион, в центъра на града има няколко уютни хана и ложи, в които гостите могат да отседнат. Ако търсите какво да правите, докато сте в града, има няколко галерии с изящно изкуство и фотография. Освен това в два театъра се провеждат концерти, представления и фестивали.

4. Кокосване на цариградско грозде Mesa

Разположен на половин час път с кола югозападно от Спрингдейл, е едно от най -възнаграждаващите места за колоездене в региона: великолепното цариградско грозде Mesa.

Царевично месо има над 200 километра вълнуващи пътеки, като повечето от тях са насочени към средно планински колоездачи. Тъй като офроуд не е разрешен в Национален парк Сион, запалените колоездачи се насочват тук, вместо да се насладят на невероятната мрежа от пътеки, пресичащи масивната меса.

Докато някои са доста лесни за колоездене, други включват сваляне на стръмни, резки спускания, прескачане на препятствия и навигиране в сложни каскадни участъци. В допълнение към предизвикателния терен, можете да карате колоездене по здравия му ръб, който предлага феноменални панорами над планини, огромни долини и червени скални образувания.

3. Плавайте Дева река

Увивайки се покрай Спрингдейл и през Националния парк Сион, се намира бързотечащата река Дева. През летните месеци хората отиват с тръби на реката и се отпускат, отпускат и се наслаждават на възвишената природа, докато ходят.

В Springdale можете да намерите няколко компании, които ще ви наемат вътрешни тръби и след това ще ви вземат надолу по течението след вашия поплавък. Обикновено отнема около два часа, за да стигнете до тръбата до точката на вземане, която е на около три или четири километра по-нататък.

Докато някои живописни участъци са идеални за идилично плаване, в други части може да се наложи да плъзнете тръбата си по плитки участъци или да се движите по скалисти бързеи. Плаването по река Дева е незабравимо преживяване, докато минаваш под извисяващите се скали от пясъчник с красива природа и природа навсякъде около теб.

2. Графтън Ghost Town

Разположено на 15 минути път с кола югозападно от Спрингдейл, е малкото селище Графтън, един от най -известните градове -призраци в целия американски Запад. Изоставен отдавна, сега е популярна туристическа атракция с хиляди хора, които посещават всяка година.

Живописното и уединено място до река Дева е за първи път заселено от мормонските семейства през 1859 г. Първоначално расте бързо, но наводненията и враждата с местните американци в крайна сметка доведоха до изоставяне на града. Последните му останали жители накрая напуснаха през 1944 г.

В днешно време посетителите на Графтън могат да се разхождат из добре запазените пионерски каюти; училище, църква и гробище могат да бъдат намерени на място. Поради зловещата си атмосфера градът се появява в множество филми през годините; В Стара Аризона и Бъч Касиди и Sundance Kid са най -известните.

1. Национален парк Сион

Както бе споменато, основната причина, поради която повечето хора посещават Спрингдейл, се дължи на близостта му до Национален парк Сион. Това е задължително посещение заради неговите природни чудеса и богатството на изключителни дейности на открито.

В обширните му граници са изтъкнати плата и върхове, масивни меси и монолити и криволичещата река Дева в дъното на кавернозния си каньон. Основан през 1919 г., паркът защитава лосове и черни мечки, живеещи сред зелените му гори и изпълнените с цветя ливади.

Пешеходният туризъм и скалното катерене около Национален парк Сион са удоволствие, като някои чудесни къмпинги и каньонинг могат да бъдат направени както в каньоните Сион, така и в Колоб.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: