Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

С приблизително 20 милиона души, живеещи в региона, Мексико Сити е един от най -големите градове в света. Произходът на този огромен град датира от 1325 г., когато е основана столицата на ацтеките Теночтитлан. По -късно е разрушен през 1521 г. от испанския завоевател Ернан Кортес. На руините му е основан нов град, който служи като столица на вицекралството на Нова Испания и по-късно като столица на Мексико.

Мексико Сити дава възможност да научите за ацтеките, една от големите ранни цивилизации в света, както и за техните испански завоеватели. Много колониални сгради все още стоят сред тези с по -модерни архитектурни стилове. Градът също така дава възможност на посетителите да видят произведенията на Диего Ривера, един от най -големите стенописи в света. Ето поглед към някои от най -добрите туристически атракции в Мексико Сити:

10. Базилика де Гуадалупе

https://maps.google.com/?ll=19.483999,-99.116997&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Базиликата де Гуадалупе е резултат от появата на Дева Мария през 1531 г., която иска беден селянин да каже на епископа, че там трябва да бъде построен храм в нейна чест. Невярващият епископ поиска доказателство, че мъжът е видял Богородица. По нейно желание той постави рози под наметалото си; когато го отвори, розите, съдържащи изображение на Богородица, изпаднаха. Между 1974 и 1976 г. е построена „нова“ базилика де Гуадалупе, проектирана от Педро Рамирес Васкес (който също е проектирал Националния музей по антропология. Огромният площад пред базиликата има място за 50 000 поклонници; като много от тях посещават всеки 12 декември за празнуване на празника на Богородица от Гуадалупе.

9. Замъкът Чапултепек

https://maps.google.com/?ll=19.420555,-99.181664&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Чапултепек е царствено място на хълма Чапултепек, което се превежда като „хълм на скакалец“. Това е свещено място за ацтеките и е единственият северноамерикански замък, който служи като дом за кралски особи, император Максимилиан I и императрица Карлота през 19 век. През 1847 г. шест тийнейджърски военни кадети загиват, защитавайки замъка от американските военни нашественици в битката при Чапултепек, по време на мексиканско-американската война; те са удостоени със стенопис на входа на замъка. Днес в замъка се помещава Museo Nacional de Historia.

8. Музей Фрида Кало

https://maps.google.com/?ll=19.355030,-99.162842&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Фрида Кало може да е била съпруга на известен мексикански художник, Диего Ривера, но тя е била виден художник сама по себе си. Тя е родена и починала в Casa Azul (Синята къща), където е живяла през целия си живот. През 1968 г. Ривера превръща къщата в музей в нейна чест. Музеят е специализиран в тяхното изкуство, както и това на други народни художници, пред-испански артефакти и други сувенири, свързани с двойката. Това е най -посещаваният музей в Коякан, където се намира, и една от най -посещаваните туристически атракции в Мексико Сити.

7. Palacio de Bellas Artes

https://maps.google.com/?ll=19.435638,-99.141281&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Palacio de Bellas Artes, или Дворецът на изящните изкуства, е богата бяла сграда, която е културен център както в Мексико Сити, така и в Мексико. Построен на мястото на бивш манастир и първия Национален театър на Мексико, екстериорът на сградата представлява неокласически и стил ар нуво, докато интериорът е арт деко. Най -известен е със стенописите си, рисувани от известни мексикански художници като Сикиерос и Диего Ривера. Той е и център за сценични изкуства, където се провеждат представления на Балета Фолклорико де Мексико и други групи.

6. Palacio Nacional

https://maps.google.com/?ll=19.432501,-99.131111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Palacio Nacional (Национален дворец) е мястото, където работи президентът на Мексико. Но президентът не е първият човек, който управлява една нация тук. Голяма част от двореца е направен от материали, използвани при изграждането на дворец за ацтекския владетел Монтесума II. Дворецът запълва цяла страна на площад Пласа де ла Конституцион. Дворецът е дом на камбана, която призова войските да действат във войната за независимостта на Мексико; той се звъни на всеки 15 септември за отбелязване на случая. Богато украсеният дворец съдържа и стенописи на Диего Ривера, изобразяващи историята на Мексико от предколумбовата епоха до мексиканската революция. Екскурзиите на английски език са безплатни.

5. Xochimilco

https://maps.google.com/?ll=19.275000,-99.138885&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Xochimilco е предградие на Мексико Сити, което някога е седяло на брега на езерото Xochimilco преди пристигането на испанците. Днес той е най -известен със своите канали, които в древни времена са свързвали селата около езерото. Посетителите могат да се насладят на разходки през каналната система от 110 мили в трахинерас, мексиканската версия на гондолата. Голяма част от Xochimilco е определена за екологичен резерват. Xochimilco е добро място за скитане, за да разгледате исторически сгради.

4. Templo кмет

https://maps.google.com/?ll=19.434999,-99.131386&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кметът на Тепло е бил ацтекски храм в Теночтитлан. Храмът се разширява през десетилетията, докато не се превърне в основен център на религиозния живот. Тук са се извършвали човешки жертви на боговете на войната и дъжда. След това, през 1521 г., той е разрушен от испанските конквистадори, които след това незабавно издигат катедралата приблизително над нея - но не съвсем. Храмът, който се състои от голяма каменна пирамида, остава изгубен, докато не бъде открит през 1978 г. Днес посетителите могат да видят останките от няколко по -стари храма, които са намерени под оригиналния храм, докато се разхождат из мястото на копаене.

3. Катедрала Метрополитана

https://maps.google.com/?ll=19.434444,-99.133057&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Awesome е термин, който лесно идва на ум, когато разглеждате Catedral Metropolitana или Metropolitan Cathedral, най -голямата и най -старата катедрала в Новия свят. Разположена на Plaza Zocala, катедралата от 16 -ти век е зашеметяваща, когато е осветена през нощта. Камъни от кмета на ацтеките Темпло бяха използвани за построяването на църква, която предшества катедралата на това място. Катедралата, която представлява много архитектурни стилове, притежава голяма колекция от картини и артефакти, много от колониалната епоха.

2. Национален музей на Антропологията

https://maps.google.com/?ll=19.426001,-99.185997&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят на антропологията представя историята на народите на Мексико, като пространството е посветено на това как са живели нейните местни култури преди пристигането на испанците през 16 век и как техните потомци оцеляват днес. Докато сградата на музея е по -скоро съвременен стил, вътрешността съдържа древни артефакти, използвани преди стотици години. Най -известният артефакт е ацтекският календарен камък, който всъщност не е бил използван като календар, но съдържа 20 дневни знака и 4 -та ера на слънца, предшестващи настоящото 5 -то слънце.

1. Зокало

https://maps.google.com/?ll=19.432777,-99.133331&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в сърцето на историческия център, Zócalo (или Plaza de la Constitución) е един от най -големите площади в света. Той е ограден от Митрополитската катедрала на север и Националния дворец на изток, както и редица други исторически сгради. Огромен мексикански флаг заема центъра, който церемониално се спуска и повдига всеки ден. Градският площад е място за събиране на мексиканци от времето на ацтеките и днес тук се провеждат голямо разнообразие от събития, включително концерти, демонстрации и други по -типични социални събирания.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: