Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Постигайки перфектния баланс между морски курорт и космополитен град, Ница служи като идеална база за почивка на Френската Ривиера. Популярна туристическа дестинация от края на 18 век, градът може да се похвали с мек средиземноморски климат, богата култура, оживен квартал на Стария град и перфектна брегова линия, граничеща с великолепни хотели. Меката, но интензивна светлина, очарователната архитектура и колоритните пазари отдавна привличат художници, включително Матис и Шагал, а в Ница има повече музеи, отколкото във всеки френски град, с изключение на Париж.

За град с корени, които се простират до 4 -ти век пр.н.е., има и изненадващо съвременно настроение в Ница, благодарение на последните усилия за модернизиране на градската инфраструктура. От актуализирана транспортна система до площади само за пешеходци, облицовани с магазини и ресторанти, Ница е лесна за преминаване, изследване и наслада. Ето един поглед към най -добрите туристически атракции в Ница:

10. Манастир Симиес

https://maps.google.com/?ll=43.719906,7.279078&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Все още функциониращ манастир в предградието на Симиес на върха на Ница, Monastère de Cimiez е основан през 9 век от бенедиктински монаси. Разположен в близост до римски руини и Musée Matisse е древна църква и музей, който представя изкуство и документи от 15 -ти до 18 -ти век, включително три произведения, рисувани от братята Bréa през 1400 -те. Предлагайки панорамна гледка към Ница и Baie des Anges, манастирът разполага и с изящни градини и гробището, където е погребан художникът Анри Матис.

9. Promenade du Paillon

https://maps.google.com/?ll=43.697025,7.270336&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Наскоро отвореният Promenade du Paillon е широк парк, който се простира от Promenade des Anglais до Националния театър на Ница. Проектиран от ландшафтния архитект Мишел Пена, той следва пътя на река Paillon, която е била покрита в края на 19 век. Крайбрежната алея разполага с детски площадки, зелени пространства, градини и огромен отразяващ басейн, оборудван със 128 водни струи и фонтани, които пръскат водата по произволен модел.

8. Музей Марк Шагал

https://maps.google.com/?ll=43.709167,7.269536&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в хълмистото предградие Симиез на северната граница на Ница, Музеят Марк Шагал съхранява една от най-големите колекции от произведения на модернистичния руско-френски художник. Създаден по време на живота на Шагал, музеят е проектиран да демонстрира неговата поредица от 17 картини с послания, изобразяващи сцени от Библията. Шагал също създаде цветната външна мозайка, която гледа към градинското езерце. Повече от 800 творби на Шагал са добавени към колекцията от откриването на музея през 1973 г.

7. Руска православна катедрала

https://maps.google.com/?ll=43.703888,7.253889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Cathédrale Orthodoxe Russe St-Nicolas е най-големият по рода си в Западна Европа и със своята богато украсена фасада и куполи от син лук, увенчани с блестящите златни кръстове, може би е и най-красивият. Завършена през 1912 г., катедралата е построена, за да побере нарастващия брой руски аристократи, които са зимували в Ница. Изграждането на катедралата е финансирано от цар Николай II в памет на неговия наследник Николай Александрович, който умира в Ница през 1865 г.

6. Musee Matisse

https://maps.google.com/?ll=43.719444,7.276111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вила от 17-ти век в хълмовете на Cimiez в северната част на Ница е дом на обширна колекция от произведения на френския художник Анри Матис. Художникът за пръв път пристига в Ница през 1917 г. и остава в града до смъртта си през 1954 г. Той прекарва последните си години, живеейки в сграда, разположена срещу мястото, което ще се превърне в Musée Matisse. Открит през 1963 г., музеят съхранява стотици картини, гуаши, рисунки, гравюри и скулптури, направени от френския майстор, и разполага с голяма колекция от лични вещи, които също са принадлежали на Матис.

5. Поставете Massena

https://maps.google.com/?ll=43.697250,7.270144&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Културният център на Ница, Place Masséna е най -големият площад в града и основното място за събиране на обществени събития и сезонни фестивали. Заобиколен от архитектура от 17-ти век, той свързва Стария град с търговския квартал на града. След възстановяването на трамвайна транспортна система площадът е определен само за пешеходна зона и е инсталирана художествена инсталация от испанския художник Жауме Пленса. Парчето се състои от скулптури на високи стълбове, разпръснати около площада. Голям фонтан със статуя на Аполон стои в центъра на площада.

4. Colline du Chateau (Castle Hill)

https://maps.google.com/?ll=43.695961,7.279679&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Малко останки от средновековната крепост, която някога е пазела Vieux Ville на Ница от високо на скалист хълм, но мястото, където е стоял Colline du Château, все още привлича посетители. Сега живописен парк, Castle Hill предлага невероятна гледка към Стария град и бреговата линия отдолу. Пътуващите могат да се изкачат по 213 стъпала до върха на хълма или да съкратят прехода, като се качат с асансьора, разположен близо до хотел Suisse. В допълнение към рушащите се стени на замъка, има водопад, няколко кафенета, детска площадка и гробище, което си заслужава да бъде разгледано.

3. Кур Салея

https://maps.google.com/?ll=43.695599,7.275039&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Широка алея, разположена в Стария град на Ница, Cours Saleya е мястото на известните пазари на открито в града. Някога парк за висшите класове на Ница, той е засенчен от дървета и заобиколен от имения от 18-ти век, много от които сега са дом на кръчми и ресторанти, предлагащи кухня на Niçois. Продавачите ястребират свежи цветя и произвеждат тук всяка сутрин, от вторник до неделя. Антики и колекционерски предмети се продават в източния край на Cours Saleya в понеделник сутрин. Наблизо е сградата от жълт камък, където Матис е живял и рисувал от 1921 до 1938 година.

2. Vieux Nice

https://maps.google.com/?ll=43.696728,7.275889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известен още като Vieux Ville, Старият град на Ница се простира от подножието на Castle Castle до Place Masséna, главния площад на града. Лабиринт от тесни улички, прекъснати с широки крайбрежни алеи, средновековният квартал извиква времето в историята, когато Ница беше съюзна с независими италиански държави. Улиците са облицовани със структури, украсени с италиански фасади, избледнела златна боя и покриви от червени керемиди. Докато в много от сградите сега се помещават магазини и заведения за хранене, които обслужват туристите, Vieux Nice остава дом и на местните. Това е един от най-добрите райони за дегустация на сладкиши в региона и пици в стил Niçois.

1. Promenade des Anglais

https://maps.google.com/?ll=43.691002,7.247590&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Крайбрежната алея, която минава по Baie des Anges, дължи съществуването си на британските туристи, които за първи път популяризираха Ница като ваканционна дестинация в началото на 18 век. Когато тежките икономически времена донесоха приток на хора в Ница, търсещи работа, някои от богатите англичани предложиха да им платят, за да създадат пешеходна пътека по скалистия плаж. Днес това е една от най -известните крайбрежни алеи в Средиземноморието, облицована с палмови дървета, плажни къщи, шикозни кафенета и луксозни хотели. Най -известната атракция в Ница, разхождайки се по Promenade des Anglais е типично преживяване на Ривиера, което не трябва да се пропуска.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: