Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -популярните еднодневни екскурзии в Португалия:

Еднодневно пътуване от Лисабон до Синтра и Кашкайш

Лисабон е очарователен, оживен град в Португалия и също така се случва да направи фантастична домашна база за еднодневни екскурзии по -далеч. На еднодневна екскурзия от Лисабон можете да видите Синтра и Кашкайш, изпълващи пътуването с крайбрежни гледки, зашеметяващи планини, замъци и сърфисти.

Незабравимият ден започва в португалската столица, където ще се качите на климатизиран миниван и ще пътувате от Лисабон до Синтра, който е само на 30 минути. Синтра е уникален, защото може да се похвали с пейзажи и пейзажи от световна класа, както и със средновековни дворци и пищни къщи от по-ново време. Ясно е да се разбере защо толкова много богати и кралски хора са живели в тази част на Португалия: Това е невероятно красиво! Вижте сами с разходка по пътеките на парк Пена и след това към Националния дворец Пена. Дворецът е на върха на планината Синтра, а дизайнът му от 19 век е въплъщение на пищен декор. След като обиколите интериора на луксозния дворец, ще имате малко свободно време да се насладите на обяд в Синтра или да разгледате средновековния национален дворец Синтра.

Връща се за кратко към микробуса, за да се разходите до Национален парк Синтра. Погледнете през прозореца, защото маршрутът преминава през емблематични забележителности като Двореца на Монсеррат. В националния парк ще застанете до Кабо да Рока, скалистия блъф, който служи и като най -западното място в Европа. Гледайте местните сърфисти, улавящи вълни на плажа Гуинчо, и след това се отправете към Кашкайш.

Малкият крайбрежен град Кашкайш е най -доброто място да се разхождате боси по пясъка, гледайки вълните да се търкалят по брега на това традиционно португалско рибарско селище. Не си тръгвайте, без да направите няколко снимки на емблематичните бели къщи с покриви от теракота, които са подредени само на крачки от Атлантическия океан. По време на пътуването обратно до Лисабон се насладете на девствена гледка към живописния град Ещорил.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневна обиколка от Порто до долината Дуро с речен круиз

Ако прекарвате време в Порто, вероятно вече сте запознати с репутацията на града като столица на виното. Възможно е обаче да пропуснете, ако всичко, което отпивате, е локалното пристанище. С пътуване от Порто до долината Дуро можете да се насладите на невероятната природа около Порто, а също и да опитате някои от другите прекрасни вина, с които Португалия е известна.

Мечтаното пътуване на любителя на виното започва в Порто, където ще се качите на удобен миниван и ще се отправите към Pinhão. На половината път кратка спирка ще ви отведе до Песо да Регуа, столицата на долината Дуро и отлично място за бърза снимка. След като пристигнете в Pinhão, ще имате възможност да разгледате селото сами. Не пропускайте емблематичната жп гара Pinhão, която е построена през 1937 г. и използва сини и бели плочки, много от които изобразяват местни хора и пейзажи от района. Можете също така да разгледате невероятния мост, който е построен от никой друг, освен Гюстав Айфел, същият архитект, отговорен за Айфеловата кула в Париж, Франция.

Следващият елемент от маршрута е лежерен круиз по река Дуро. Ще се изкачите на борда на традиционно рабело, местните товарни лодки и ще преминете покрай зашеметяващи лозя, винарни и имоти, разположени на ръба на реката. След речния круиз е време за обяд в местна вила, да не говорим за чаша вино от долината Douro.

Още две семейни винени имоти са на дневния дневен ред, което ви позволява да видите как се прави вино в региона. Разбира се, ще имате много възможности да отпиете от местното пристанище, както и няколко други червени и бели вина, които се предлагат, и дори може да искате да вземете няколко бутилки, които да вземете за спомен. Обратното пътуване до Порто ви връща в града навреме за вашите планове за вечеря.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Лисабон до Фатима, Назаре и Обидос

На това незабравимо еднодневно пътуване извън Лисабон можете да видите напълно различна страна на Португалия, която излиза извън оживения град. За един ден ще можете да видите обекти с невероятно религиозно значение, средновековна архитектура, рибарски села и невероятна природа.

Денят започва в Лисабон, когато малки групи от не повече от 15 се качват на климатизирани минивани и потеглят към Фатима. Само на 130 км (80 мили) от Лисабон, Фатима е важно място за поклонение в християнската традиция. Децата -овчари видяха дамата от Фатима, светица, през 1917 г. и оттогава този ден се отбелязва с поклонение във Фатима. Крайната дестинация е невероятната Базилика де Фатима, красива катедрала, която привлича милиони посетители всяка година. Следващата спирка е манастирът Батала, построен през 14 век и предлагащ много богато украсена готическа архитектура.

Оттук е кратко пътуване до следващата дестинация, Назаре. Този крайбрежен град е обичан от португалците, много от които ходят там за лятна ваканция на плажа. Отделете малко време сами, за да намерите обяд, който определено трябва да включва някои от фантастичните местни морски дарове, предлагани в много от крайбрежните заведения за хранене. Присъединете се към групата и се възхищавайте на гледката от скалите Назаре и след това тръгнете на разходка до малките, но живописни градчета Сао Мартиньо до Порто и Фос до Арельо.

Когато започнете шофирането обратно към Лисабон, има една последна спирка: Óbidos. Това средновековно село има история, която датира от зашеметяващите 2200 години. Голяма част от архитектурата на града е наистина древна, което ви позволява да видите невероятни гледки към оригиналните укрепени стени, тесни улички, построени много преди съществуването на коли и изненадващо цветни къщи. Преди да тръгнете, завършете пътуването с вкус на местния специалитет, черешова алкохолна напитка, наречена ликьор Ginja.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Гимарайнш и Брага Еднодневно пътуване от Порто

На това еднодневно пътуване ще вземете малко престой от Порто и ще прекарате цял ден потопен в културата на Гимарайнш и Брага. Тези два северни португалски града са пълни с древна история. Тук ще можете да видите замъка Гимарайнш от 10 -ти век и да научите за Двореца на херцозите на Браганза.

След като разгледате цялата тази история, ще спрете за обяд в местен ресторант за вкусна традиционна португалска храна с две ястия. И след като сте се наситили, е време за един следобед да попиете древна римска история с познаващ гид.

Това определено е обиколка за тези, които се интересуват от история. Брага е един от най -старите християнски градове в Португалия и е известен със своето религиозно наследство, като цяла разпръснати църкви са религиозни сгради. Но е особено добре известен с Бом Исус до Монте, красива неокласическа църква.

Ще можете и да се разходите из самата Брага. Това е чудесна възможност да се чудите на забележителности като изящната барокова катедрала, както и на музей, посветен на сакралното изкуство. Освен историята, този град е пълен с оживени улици благодарение на студентското си население.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Лисабон

Това еднодневно пътуване определено е за тези, които обичат да опитат малко местна храна и вкус. Наистина можете да се възползвате максимално от времето си в Средиземноморието; оставете португалската столица зад себе си, докато се отправяте през моста Васко да Гама през река Тежу на приключение, за да разгледате древния римски град Евора.

Друго за любителите на историята, това място е известно с църквата „Свети Франциск“ от 16 -ти век - това е малко зловещо предложение, тъй като тук ще видите параклис, облицован с редица човешки черепи. На друго място има внушителната катедрала Евора. Тогава е време да се чудите на руините на Римския храм - това е наистина древно, датиращо чак от I век след Христа!

Следващата спирка е площадът Жиралдо на Евора, главният площад на града, който кипи от живот и е облицован с редици красиви исторически сгради-и всички важни кафенета, когато имате нужда от пикап и вкусна местна закуска. Площадът е един и същ по външен вид и атмосфера от построяването си през 1570 -те!

Вашият местен, добре информиран екскурзовод ще ви отведе да опитате наистина вкусен зехтин. Тук има дълга традиция да се правят добри неща. Страхотен шанс да научите - и да опитате, разбира се! А на връщане към Лисабон обратно спирка на праисторическото място на Алмендрес Кромлех. Тези огромни стоящи камъни са били използвани за изработване на равноденствие и слънцестоене и са били поставени тук преди повече от 6000 години!

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: