Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Едно от най -красивите природни чудеса в Хърватия и цяла Европа, Националният парк Плитвице е най -известен със своите спиращи дъха езера, водопади и буйна гора. Отворен целогодишно и приемащ повече от милион посетители годишно, Националният парк Плитвице е най-посещаваният национален парк в Хърватия. До парка може да се стигне с автобуси от Сплит, Задар и Загреб.

Най -забележителните характеристики на парка са 16 -те взаимосвързани езера, които са разделени на горни и долни клъстери. Образувани от естествени травертинови язовири, езерата варират в различни цветове от тюркоазено до синьо, зелено и сиво. Сред езерата има множество водопади с различна големина и обем. Посетителите могат да изследват езерата и околностите, като се разхождат по асортимента от дървени пътеки, както и с лодки.

Магазини за сувенири и закуски се намират както на входа, така и на изхода на парка, докато голяма зона за пикник с продавачи на храни е разположена в парка срещу главното езеро. В близост до входа на парка има и няколко хубави хотела.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: