Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Индонезия е огромна държава, както по население, така и по суша, със значително културно и геоложко разнообразие. С 18 110 острова, 6000 от които населени, това е най -големият архипелаг в света. Населението от около 240 милиона души произлиза от 300 етнически групи, които говорят над 250 различни езика. Докато Бали обикновено е дестинацията, най -позната на чуждестранните посетители, има изобилие от други върхове туристически атракции в Индонезия да откриете в тази огромна и разнообразна страна.

10. Езеро Тоба

https://maps.google.com/?ll=2.684500,98.875603&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Тоба на остров Суматра е огромно вулканично езеро с дължина около 100 километра и ширина 30 километра. Образувана от гигантско вулканично изригване преди около 70 000 години, тя е най -голямата възраждаща се калдера на Земята. Генетичните оценки показват, че само няколко хиляди души са оцелели след катастрофата. Островът в средата - Пулау Самосир - е най -големият остров в един остров и съдържа две езера. Освен посещение на „езеро на остров в езеро на остров“, туристите идват тук, за да се отпуснат и да се отпуснат и да плуват във вулканично затоплените води.

9. Tanjung Puting

https://maps.google.com/?ll=-2.935300,112.040199&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Tanjung Puting се намира на остров Борнео в индонезийската провинция Централен Калимантан. Паркът е популярна дестинация за екотуризъм, като много местни туристически компании предлагат многодневни обиколки с лодка, за да разгледат дивата природа и да посетят изследователските центрове. Дивата природа включва гибони, макаци, облачни леопарди, слънчеви мечки, питони, крокодили и - най -известните - орангутани. За съжаление паркът е силно застрашен от незаконна сеч и разчистване на горите за селскостопански цели.

8. Долината Балием

https://maps.google.com/?ll=-4.021809,138.896027&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Долината Балием в планините на Западна Нова Гвинея предлага поглед към онова, което наскоро беше свят от каменна ера. Долината не е била известна на външния свят до 1938 г., когато въздушен разузнавателен полет на юг от Холандия (сега Джаяпура) открива голямо земеделско население. Вамена е отправна точка за повечето посетители, които идват в днешно време, за да се чудят на планинските гледки, ревящите реки, племенните села и на коравия, но сладък дух на топлите хора на Дани.

7. Планината Бромо

https://maps.google.com/?ll=-7.940000,112.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гунунг Бромо е действащ вулкан и част от масива Тенгер в Източна Ява. На 2 329 метра (7 641 фута) това не е най -високият връх на масива, но е най -известният. Районът е една от най -посещаваните туристически атракции в Индонезия и Ява. Върхът на вулкана е издухан и кратерът вътре постоянно изригва бял дим. Той е заобиколен от пясъчното море от фин вулканичен пясък. Общият ефект е обезпокоително неземен.

6. Бунакен

https://maps.google.com/?ll=1.621463,124.760033&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северната част на остров Сулавеси, Bunaken е един от най -известните райони за гмуркане и шнорхел в Индонезия. Островът е част от морския парк Bunaken, където можете да видите повече от 70% от всички видове риби, които живеят в западната част на Тихия океан. Най -доброто време за гмуркане в Бунакен е между месеците април и ноември.

5. Тораджаланд

https://maps.google.com/?ll=3.020000,120.01.019997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тораджаланд (Tana Toraja) е планински район в Южен Сулавеси, дом на хората от Тораджа. Тораджаните са известни със своите масивни къщи с върхови покриви, известни като tongkonan и грандиозни, но ужасяващи погребални обреди. След смъртта на човек тялото се пази - често в продължение на няколко години - до действителната погребална церемония, която може да продължи няколко дни. След това починалият най -накрая е погребан в малка пещера или в кухо дърво.

4. Островите Гили

https://maps.google.com/?ll=-8.350000,116.050003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -популярната туристическа дестинация на Ломбок, островите Гили са архипелаг от три малки острова: Гили Траванган, Гили Мено и Гили Еър. Островите са много спокойни и спокойни, с безброй малки плажни кафенета, които все още играят реге и няма коли или мотори, които да нарушат спокойствието. Обърнете внимание, че името „острови Гили“ е по -скоро излишно, тъй като gili просто означава „малък остров“ в Сасак и има много други острови около брега на Ломбок с Гили в техните имена.

3. Национален парк Комодо

https://maps.google.com/?ll=-8.543333,119.489441&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Комодо е национален парк, разположен в рамките на Малките острови Сунда, който включва трите по -големи острова Комодо, Падар и Ринка и 26 по -малки. Паркът е кръстен на дракона Комодо, най -голямото живо влечуго в света, което може да достигне 3 метра или повече на дължина и да тежи над 70 кг. Въпреки че комодските дракони ядат предимно трупове на мъртви животни, те са страхотни хищници и също така ще ловуват плячка, включително птици и бозайници. Нападенията срещу хора са много редки.

2. Боробудур

https://maps.google.com/?ll=-7.608000,110.204002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 40 км (25 мили) северозападно от Джокякарта на Ява, Боробудур е един от най -известните будистки храм в света. Боробудурът е построен за период от около 75 години през VIII и IX век от кралството Сайлендра, от приблизително 2 милиона каменни блока. Той е изоставен през 14 век по причини, които все още остават загадка и векове наред е скрит в джунглата под слоеве от вулканична пепел. Днес това е една от най -популярните туристически атракции в Индонезия.

1. Убуд

https://maps.google.com/?ll=-8.506875,115.262360&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен сред зашеметяващи терасовидни оризови полета, Убуд се счита за културното сърце на Бали и една от най -добрите туристически атракции в Индонезия. Всеки ден в целия град има танцови и музикални изпълнения, както и множество художествени галерии и занаятчийски магазини, които да разгледате. Въпреки че Убуд отдавна се оценява като чудесно място за изучаване на балийската култура, туризмът в Убуд процъфтява експоненциално през последните десетилетия. За щастие, отнема само кратка разходка или разходка с велосипед, за да избягате от тълпите и комерсиализма.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: