Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -популярните еднодневни екскурзии в Обединеното кралство

6. Код на Да Винчи и еднодневно пътуване на шотландските граници

За тези, които са очаровани от шотландската история, религиозната история и важната архитектура, тази дневна обиколка ще бъде истинска. Той ще бъде от особено значение за тези, които се наслаждават на Кода на Да Винчи, било то книгата или филмът. На това шестчасово турне от Единбург ще получите персонализирано пътуване в малка група през дестинации като параклиса Рослин и абатството Мелроуз.

Ще тръгнете от центъра на Единбург сутринта, като първата спирка е великолепната гледка на Скот. Наречена на сър Уолтър Скот, тази гледка гледа към хълмовете Eildon Hills, Tweed Valley и древните римски руини. След това е само кратко пътуване по -нататък до Мелроуз, селище с древна история точно на брега на река Туид. Въпреки че в Мелроуз има няколко забележителности, никой не е по -значим от абатството Мелроуз. Построено през 12 век от монаси, абатството има връзки с рицарите тамплиери. Насладете се на обяд в Мелроуз и отделете малко време, за да разгледате самостоятелно архитектурата.

От Мелроуз се отпуснете за 45 минути с кола до параклиса Рослин. Построен през 15 -ти век, параклисът е католическа структура, останала по време на Шотландската реформация. Той също има предполагаеми връзки с рицарите тамплиери, както и със Светия Граал и масоните. Докато обикаляте параклиса Рослин, отбелязвайки символиката в конструкцията и сложната каменна зидария, може да забележите някои неща от филма Кодът на Да Винчи. Параклисът играе важна роля в сюжета на филма и с толкова много историческо и културно значение е лесно да се разбере защо. Потопете се в гледките към шотландските пейзажи, докато се връщате в Единбург за завършването на това вълнуващо турне.

Проверете цените и информацията за това еднодневно пътуване в Единбург

5. Еднодневно пътуване от Лондон до замъка Лийдс, скалите на Дувър и Кентърбъри

Разгледайте най -доброто от Южна Англия на еднодневно пътуване, което включва спирки като замъка Лийдс, емблематичните скали на Дувър и град Кентърбъри. Ще имате достъп до някои от най -важните исторически дестинации на Англия, а също така ще бъдете сред най -красивата природа в страната.

Денят започва в Лондон, където ще се качите на частен автобус до замъка Лийдс. Пътуването преминава през някои невероятни места, така че ще получите слушалки, за да чуете коментар по пътя. Погледнете през прозореца за гледки към Гринуич, Кралската обсерватория от 18 -ти век и Първия меридиан, линията, която отличава географската дължина по целия свят. Когато наближите Кент, в далечината ще се появи замъкът Лийдс. Ще можете да обиколите замъка от 12 -ти век, така че отделете време, за да видите рова около структурата, невероятния текстил и обзавеждане в частните стаи и красиво подредените градини.

След това е време да продължим пътуването до Кентърбъри, център на религията от над 1000 години. Акцентът на пътуването ще бъде възможността да видите катедралата Кентърбъри, която за първи път е издигната през шести век. Дори ще можете да се насладите на частна обиколка с катедрала с екскурзовод, привилегия и преживяване, което скоро няма да забравите.

Следва кратко пътуване по крайбрежието, пристигане на скалите на Дувър. С изглед към пролива Дувър и Франция, тези скали представляват както история, така и красота. Посетете Мемориала за битката при Великобритания, направете няколко снимки на Белите скали на Дувър и се полюбувайте на замъка Дувър в далечината. Обратното пътуване до Лондон е малко под два часа и преминава през някои от най -живописните места в Кент.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

4. Еднодневно пътуване с шотландски замъци от Единбург

Независимо дали сте любител на киното, любител на пейзажи, начинаещ фотограф или просто някой, очарован от частите на Шотландия, които съществуват извън утъпканата писта, това турне е за вас. Тръгвайки от Единбург, обиколката ви води до драматични пейзажи, като забелязвате езера и села, както и до някои от най -емблематичните замъци в Шотландия.

От Единбург се настанете удобно в частен автобус и тръгнете на пътешествие през Шотландската низина. Първата спирка за деня е замъкът Стърлинг, където е родена Мери Кралицата на Шотландия. Направете няколко снимки на този велик замък, където Уилям Уолъс веднъж щурмува в битката при моста Стърлинг. След това се преминава към още една емблематична структура: замъкът Doune. Дори и да не сте любител на шотландската история, може да разпознаете замъка Дюн от сцени в Монти Пайтън и Светия Граал или телевизионния сериал Outlanders. Отделете малко време, за да се разходите самостоятелно или да участвате в незадължителната обиколка с екскурзовод.

Докато частният автобус си проправя път към следващата спирка, ще се поглезите с невероятна природа. По пътя ще получите и завладяващ урок по история, да не говорим за няколко високи истории за шотландски легенди и митове. Възхитете се на красотата на спокойния Лох Аве и след това се потопете във впечатляващата архитектура на замъка Килчурн.

На брега на езерото Fyne ще се приближите до замъка Inveraray. Тук можете да изберете да участвате в сезонната обиколка на замъка или да отделите малко време за себе си, за да разгледате независимо. Последните часове на турнето включват някои от най -добрите живописни гледки на Шотландия, което ви дава възможност да видите Аррочарските Алпи и Лох Ломонд. От селото Luss се насладете на гледка към Loch Lomond, което е най -голямото езеро в цяла Шотландия. След връщане пътуването завършва обратно в сърцето на Единбург.

Проверете цените и информацията за това еднодневно пътуване в Единбург

3. Еднодневно пътуване до Лох Нес, Гленко и Хайлендс

Единбург е вълнуващ град, но чудесата на Шотландия често се срещат в Шотландските планини. Направете еднодневна обиколка, която включва спирки в Лох Нес, Гленко и Хайлендс, за да видите някои от най -невероятните и значими дестинации в страната.

Тази обиколка с екскурзовод започва в Единбург, където пътниците могат да се качат на удобен миниван Mercedes и да отпътуват за планините. На път за Гленко, надникнете през прозорците, за да видите възможността да видите забележителности като замъка Стърлинг, паметника на Уолъс и двореца Линлитгоу, където е родена Мария Кралица на Шотландия. В Гленко пейзажът е основната атракция, а районът е известен като един от най -красивите в цяла Шотландия. Гленко е известен със своите невероятни туристически пътеки и с участието си във филмови франчайзи като Хари Потър и Джеймс Бонд, но историческото му значение се върти предимно около клането в Гленко през 1692 г.

Продължете пътуването до Форт Уилям, очарователен град, разположен в основата на Бен Невис, който е най -високата планина в цяла Великобритания. На следващо място, това е напред към Лох Нес. Ако сте на турне между Великден и октомври, можете да изберете обиколка с лодка на езерото, където можете да слушате от сонарната система за прочутото чудовище от Лох Нес, по -известно като Неси.

Чрез Spean Bridge Village, шофирането продължава до националния парк Cairngorms, където можете да се потопите в гледка към Craig Meagaidh и Loch Laggan. След това ще преминете през срещата на върха на Drummochter до Pitlochry, очарователен викториански град и последната спирка в този невероятен ден, разглеждащ Шотландските планини.

Проверете цените и информацията за това еднодневно пътуване в Единбург

2. Еднодневно пътуване от Лондон до Оксфорд, Котсуолдс и замъка Уоруик

Ако имате желание да изследвате отвъд Лондон, тръгнете на пътешествие, за да видите къде са работили, живели и учили някои от най -добрите и най -ярките в английската история. Еднодневното пътуване до Оксфордския университет, домът на Шекспир в Стратфорд на Ейвън и зашеметяващият замък Уоруик може да ви даде представа за невероятната история само на километри извън шума и суетата на Лондон.

Историческата обиколка започва с живописно шофиране от Лондон до Оксфорд, известен още като Градът на мечтаните шпили. Докато градът е дом на безброй исторически забележителности, може би нито една не е толкова важна, нито толкова известна, като кампуса на Оксфордския университет. Като част от обиколката ще получите слушалки, така че да можете да чуете коментар, докато се разхождате по впечатляващата колекция в библиотеката Bodleian или залите на Christ Church College, които може да разпознаете от снимките на няколко филма за Хари Потър.

Продължете приключението, като шофирате през зашеметяващия пейзаж на Котсуолдс, като в крайна сметка пристигнете в Стратфорд на Ейвън. Разходете се сред къщи със сламен покрив, датиращи от векове, и вижте къде самият Уилям Шекспир е живял в дом в стил Тюдор. Тук можете да имате известно време, за да изследвате независимо, като изберете дали да се разходите из спиращите дъха домове, снимайки снимки, или да се отпуснете в очарователно кафене със сламен покрив с традиционен обяд.

Не на последно място, но със сигурност не на последно място, е спирка в замъка Уоруик. Разположен на брега на река Ейвън, замъкът първоначално е бил изработен от дърво, но е преустроен в камък през 12 век. Замъкът Уоруик е напълно отворен за обществеността, което ви позволява свободно да управлявате имота. Изкачете се в кулите и кулите, сканирайте пейзажа отдолу или тръгнете надолу в подземията. Това е невероятен шанс да видите отблизо средновековната архитектура и да видите какъв е бил животът на жителите в миналите векове.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

1. Еднодневно пътуване от Лондон до Стоунхендж, замъка Уиндзор и Бат

Да видите някои от най -историческите забележителности в Англия за един ден може да бъде трудно, но това еднодневно пътуване обхваща всички бази. Вихрова екскурзия през Стоунхендж, замъка Уиндзор и Бат оживява всичко - от древноримското наследство до британската монархия до средновековната архитектура.

Еднодневното пътуване започва в Лондон, където пътниците се качват на частен автобус за едночасовото шофиране до замъка Уиндзор. Този невероятен замък служи като дом на британските кралски особи повече от 1000 години и ще имате възможност да обиколите интериора. Сред забележителните забележителности в замъка Уиндзор са великолепният параклис Свети Георги и разкошните щатски апартаменти.

Връща се в автобуса и през живописния пейзаж на Уилтшир до следващата спирка по маршрута: Стоунхендж. Невероятният праисторически паметник на Стоунхендж е обвит в мистерия, като някои от големите камъни се транспортират мили преди строителството. Сайтът отдавна е свързан с исторически, религиозни и културни значения, но много за Стоунхендж остава загадка. Като емблематична част от британското наследство, Стоунхендж е списък с кофи за много пътешественици.

Крайната спирка на това цялостно еднодневно пътуване е Бат. Както подсказва името, Бат е известна СПА дестинация, която има римски и грузински корени. Бат се споменава в литературата от Дикенс и Остин, наред с много други, и играе значителна роля в британската културна история. При вашето посещение ще имате възможност да видите впечатляващото абатство Бат, живописния мост Пултейни и дори някои от известните римски бани, много от които все още се използват за тези, които имат настроение за релаксиращ ден в спа центъра.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: