Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Заобиколен от вода, континентът Австралия има повече от 8000 острова в своите морски граници. Те варират от големи сухоземни маси като Тасмания, която е сравнима с Ирландия по размер, до скалисти островчета, които изчезват във водата при отлив.

Много острови в сушата долу са популярни места за почивка, привличащи посетители от цял свят. Благодарение на своите отличителни геоложки особености, флора и фауна, австралийските острови също са пълни с изненади. От меките на прах пясъци на плажа Уайтхейвън до парада на пингвините на остров Филип, най-доброто от купчината предлага опит, който няма да намерите никъде другаде.

10. Остров Бруни

https://maps.google.com/?ll=-43.366669,147.283340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край югоизточния бряг на Тасмания, Бруни е популярна дестинация за еднодневни екскурзии за тези, които посещават най-големия остров в Австралия. Тесният провлак, който свързва Северна Бруни с Южна Бруни, е отличителната природна особеност на острова.

По средата по тънкия участък земя, наречен „Врат“, са стъпалата Trugani, стръмна дървена стълба, която води до паметник на първоначалните жители на острова. Изкачването на 279 стъпала ви възнаграждава с невероятни панорамни гледки. Извисяващите се долеритни скали и скални образувания добавят драматизъм към плажовете с изглед към Тасманово море, докато защитената канална страна на острова предлага множество възможности за разходка с лодка и риболов.

9. Магнетичен остров

https://maps.google.com/?ll=-19.133333,146.833328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край брега от крайбрежния град Таунсвил в североизточната част на Куинсланд, Магнитният остров е рай за уникалната австралийска дива природа. Националният парк обхваща повече от половината остров, като осигурява убежище за животни от валаби до диви коали. Кораловите рифове правят „Маги“ популярно място за гмуркане с шнорхел, а островът, наречен от капитан Кук поради магнитния ефект, който има върху компаса на кораба му, е известен и с риболова.

С повече от 20 плажа, осеяни по крайбрежието, много идват на острова просто, за да се отпуснат и да се насладят на слънцето. Местното население, което пътува предимно до Таунсвил или се грижи за туристическата търговия, трябва да се ощипе, когато се прибере у дома на такъв зашеметяващ остров.

8. Коледен остров

https://maps.google.com/?ll=-10.500000,105.666664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

По -далеч от морето от повечето австралийски острови, Коледният остров се намира по -близо до Ява и Суматра, че е до континента на страната. Наречен на Коледа през 1615 г., островът остава до голяма степен необитаем до края на 1800 -те. Днес островът се гордее с културно разнообразно население, което включва малайзийски китайци и индийци, както и австралийци.

Островът е известен и с биологичното си разнообразие. Много от растенията и животните са местни на острова, а над 60 % от Коледния остров е защитен като национален парк. Най -известният ендемичен вид на острова вероятно е червеният рак от Коледния остров. Годишната масова миграция на червени раци към морето е наречена едно от най -големите чудеса на природата и се провежда всяка година около ноември.

7. Остров Филип

https://maps.google.com/?ll=-38.483334,145.233337&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Удобно разположен близо до град Мелбърн, остров Филип привлича повече от три милиона пътници всяка година. Възможността да видите пингвини в естественото им местообитание е основното привличане. Всяка вечер по здрач посетителите се тълпят в амфитеатъра над Саммерланд Бийч, за да видят пингвините, които се придвижват по домовете си до местата си за гнездене.

От валаби, вомбати, кенгурута и коали до големи колонии от морски коти, островът е известен и с другите си животински атракции. Постоянно добрите условия за сърф също правят остров Филип чудесно място за каране на вълните. Други популярни дейности включват туризъм, колоездене, риболов и ветроходство.

6. Остров Ротнест

https://maps.google.com/?ll=-32.001999,115.516998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -известният от стотиците острови край западноавстралийското крайбрежие, Rottnest е най -известен със своето население от 10 000 quokkas. Островът, който се намира близо до град Пърт, получава името си от холандски изследователи от 17-ти век, които са объркали сладките и дружелюбни торбести за плъхове.

На острова се допускат само държавни превозни средства, което прави колоезденето предпочитания транспорт за повечето посетители. Самостоятелна обиколка с велосипед на острова отнема около три часа. Доброволчески водачи предлагат и безплатни пешеходни обиколки. С изобилие от слънчеви целувки, остров Ротнест също е популярна дестинация за плуване, гмуркане с шнорхел, гмуркане и риболов.

5. Остров Лорд Хау

https://maps.google.com/?ll=-31.549999,159.083328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Оформен като полумесец, остров Лорд Хау е отдалечен тропически остров, разположен между Австралия и Нова Зеландия. Неоткрит до 1833 г., островът до голяма степен е избягал от съвременното развитие. Днес само 400 туристи се допускат по бреговете му във всеки един момент. Няколко луксозни курорти предлагат удобства за тези, които имат късмета да посетят острова.

Кристално чистите води правят лорд Хоу идеален за плуване, гмуркане с шнорхел и гмуркане, а големият брой птици, гнездящи на острова, превръща всеки посетител в запален наблюдател на птици. Издръжливите авантюристи могат да се изкачат с водач до извисяващия се връх на острова, връх Гоуер, за да се потопят в цялата красота на този защитен рай.

4. Остров Кенгуру

https://maps.google.com/?ll=-35.833332,137.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Третият по големина остров в Австралия, остров Кенгуру е идеалното място да разгледате дивата природа на страната отблизо. Повече от една трета от острова е национален парк, където хиляди валаби, коали и кенгуру се скитат свободно. В изобилие има и морски същества от пингвини до морски котици и морски лъвове.

Със своите ветровити скали и грандиозни скални образувания, пейзажите на острова са също толкова впечатляващи. Ясно маркираните пешеходни пътеки ще ви пренесат през горите със захарни гуми и храсталаци до пресечената брегова ивица. Лесно достъпен от Аделаида в Южна Австралия, остров Кенгуру е незабравима дестинация за любителите на природата навсякъде.

3. Остров Фрейзър

https://maps.google.com/?ll=-25.216667,153.133331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край бреговете на Куинсланд, Австралия, остров Фрейзър се счита за най -големия пясъчен остров в света. Стотици хиляди години океанските течения са отлагали пясък по слънчевите му брегове. Островът обаче не е пустиня. Фрейзър е буен с древни тропически гори, сладководни езера и влажни зони, изпълнени с живот.

Има и гигантски пясъчни дюни за разглеждане и дълги участъци от пясъчни плажове, на които да се насладите. Животният живот също е в изобилие. Фрейзър е известен със своята популация на динго и това е едно от най -добрите места в света за гледане на гърбави китове. Защитена като част от националния парк Great Sandy, остров Фрейзър е екологично богатство.

2. Острови Уитсъндей

https://maps.google.com/?ll=-20.299999,148.933334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Останки от вулкани, изригнали преди еони, островите Уитсъндей се гордеят с някои от най -живописните пейзажи на Австралия. Разположени между Куинсланд и Големия бариерен риф, до голяма степен необитаемите острови са популярни места за спиране за гмуркане с шнорхел, гмуркане и плаване. Буйните тропически гори и перфектните плажове за пощенски картички също привличат любителите на природата.

За търсещите слънце, Whitehaven Beach е звездната атракция на 74 -те острова, които съставляват архипелага Whitsunday. Съставен от силициев диоксид, яркият бял пясък не задържа топлината, приканвайки към спокойни боси разходки по плажа. Разходки с лодка до Whitsundays тръгват от Airlie Beach на континента или от курортите на остров Хамилтън.

1. Тасмания

https://maps.google.com/?ll=-42.000000,147.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Повече от 500 000 души наричат Тасмания дом, което я прави най -населената, както и най -голямата от Австралийските острови. От грузинската архитектура в столицата Хобарт до зелените тропически гори и плажове с бял пясък, в островната държава има множество природни и културни забележителности.

Лансестън е пълен с исторически колониални имения. Порт Артър предлага трогателен поглед към миналото на австралийската колония. 19 -те национални парка на Тасмания разполагат с едни от най -красивите пейзажи, които ще намерите навсякъде по планетата. Най -хубавото е, че микроклиматът на острова прави Тасмания чудесно място за посещение през всеки сезон.

Карта на най -добрите австралийски острови

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: