Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако имате късмета да посетите Гърция, трябва да посетите някои от гръцките острови. В близост до Атина има доста острови. Това улеснява извършването на скачане на остров. Често можете да намерите фериботи, които ще ви отведат от Атина до гръцки остров на еднодневна екскурзия, където можете да разгледате някои исторически забележителности, да се отпуснете на плаж или да посетите варосано село. По -долу е дадено описание на някои от островите близо до Атина, които може да искате да посетите по време на вашето гръцко приключение.

8. Serifos

https://maps.google.com/?ll=37.150002,24.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Серифос е остров в западните Циклади, известен със своите древни кули, замъци, манастири и непокътнатата столица на върха на хълма Хора със своите варосани сгради. Островът има общо 72 плажа. Сред най -популярните са плажът Psili Ammos, Ganema Beach, Vaya Beach и Lividakia Beach. Някои от забележителните сгради на острова включват манастира Moni Taxiarchon, който е построен през 14 век. Можете също така да посетите Бялата кула, останките от древна наблюдателна кула на върха на хълм. Островът е популярен сред водолазите и има няколко компании, предлагащи гмуркане.

Време за пътуване от Пирея: 2 до 4 часа

7. Спецес

https://maps.google.com/?ll=37.250000,23.133333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Спецес е гръцки остров, известен със своите очарователни калдъръмени улички, исторически имения и решаващата си роля в Гръцката война за независимост. За да научите повече за историята на острова, можете да посетите музея Спецес или музея на Бубулина, който е посветен на една от известните героини на войната. Едно от най -красивите места на острова е пещерата Бекири, която има зони, където можете да плувате, както и да се разхождате. Плаж Айя Параскеви, който има малка църква наблизо, е тих плаж, който е чудесен за релакс или плуване. Една отличителна черта на Spetses е забраната за автомобили в границите на града. Опциите за транспорт включват пешеходни преходи, велосипеди, мотопеди и каруци.

Време за пътуване от Пирея: 2 до 3 часа

6. Кеа

https://maps.google.com/?ll=37.616669,24.333332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като най-близкият остров на Цикладите до континента, Кеа е изключително популярен сред атинските семейства през август и през почивните дни през цялата година. В резултат на това голяма част от бреговата линия е осеяна с ваканционни къщи, построени с местно изкопан зелено-кафяв камък. Една от най -емблематичните забележителности на острова е Лъвът от Кеа, древна скулптура, до която можете да стигнете, като направите доста напрегнат поход. Заслужава си да посетите и манастира Панагия Кастриани, който предлага драматичен изглед към Егейско море. Древна Картея е друг забележителен археологически обект, с останки от храм и театър с изглед към морето. Кеа има много невероятни плажове, включително плаж Koundouros, Otzias Beach и Gialiskari.

Време за пътуване от Лаврио: 1 час

5. Андрос

https://maps.google.com/?ll=37.833332,24.933332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Андрос е планински остров в най -северната част на Кикладския архипелаг. Някои от най-обичаните плажове на острова включват плажовете Агиос Петрос и Ахла. Можете да посетите някои отличителни музеи на Андрос, като Археологическия музей на Андрос, Музеят за съвременно изкуство и Музеят на маслините в Клайкладс, който всъщност е автентично реставрирана мелница за маслини. Друга завладяваща забележителност е Светият манастир Панагия Панахрантос, византийски манастир на върха на планината, който предлага панорамна гледка към острова и морето. Андрос е добро място за туризъм, както и за водни спортове като гмуркане с шнорхел и гмуркане.

Време за пътуване от Рафина: 2 часа

4. Порос

https://maps.google.com/?ll=37.516666,23.483334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Порос всъщност се състои от два острова в Сароническия залив, Сферия и Калаврия. Отделен от планинския Пелопонес с тесен морски канал, Сферия е заета главно от град Порос, докато много по -голямата Калаврия има плажове и сезонни хотели. Подобно на много Саронически острови, Порос привлича много пътуващи през уикенда от Атина. В северната част на Порос можете да посетите руините на храма на Посейдон. Друга забележителна атракция е средновековният манастир Zoodochos Pigi, където можете да видите рядка колекция от религиозни икони и да се насладите на невероятна гледка.

Време за пътуване от Пирея: 1 час

3. Агистри

https://maps.google.com/?ll=37.700001,23.333332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Agistri (наричан още Angistri) е малък остров на Сароническите острови, съвсем близо до Егина. Този остров също е на кратко пътуване с ферибот от Атина и е популярна дестинация през уикенда през лятото. Този остров има красиви води за плуване, гмуркане с шнорхел или гмуркане. Основните плажове са Драгонера и Апонисос. Interdive е водолазен клуб, който организира гмуркания и плува около корабокрушение близо до острова. Agistri има няколко хотела и курорти, като най -големият е Скала. Островът има няколко малки селца, през които можете да ходите или да карате.

Време за пътуване от Пирея: 55 минути

2. Егина

https://maps.google.com/?ll=37.750000,23.433332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Егина, която е част от Сароническите острови, се състои от основен остров и няколко по -малки островчета. Един от най -близките острови до Атина, фериботите на подводни крила от Пирея отвеждат посетителите до Егина само за 40 минути. Един от основните археологически обекти на Егина е Храмът на Афая, структура, датираща около 500 г. пр.н.е. Ако се интересувате от историята на региона, трябва да посетите и Археологическия музей на Егина, който има руини и стени от периода на неолита. Някои от плажовете на острова включват плаж Маратонас, разположен в град Егина и плаж на остров Мони. Този остров е дом и на Егейско училище по ветроходство, място, където можете да придобиете или подобрите уменията си за лодки, докато обикаляте красивия остров.

Време за пътуване от Пирея: 40 минути

1. Хидра

https://maps.google.com/?ll=37.349998,23.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хидра, разположена в Сароническия залив, се състои от остров Хидра заедно с Докос и няколко островчета, които не са обитавани. Ценен заради непокътнатия си характер, остров Хидра предлага на екскурзистите прекрасна почивка от суматохата на живота в Атина. Моторните превозни средства са забранени в Хидра, което прави острова идеалното място да се насладите на почивка и спокойствие. Красивите имения от 18-ти век по крайбрежието са основните атракции на острова. Hydra също има няколко музея, включително Lazaros Koundouriotis, добре запазено имение, посветено на местната история и култура. Някои от известните плажове на Хидра включват плаж Свети Никола в град Хидра, плаж Бисти и плаж Вличос.

Време за пътуване от Пирея: 1:30 до 2 часа

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: