Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Сан Диего е чудесно място за посещение целогодишно, особено през зимата с меките си дни. Този град в Южна Калифорния предлага страхотен голф, мили от плажовете на Тихия океан, странен исторически район, първокласен зоопарк и изискани заведения за хранене. Сан Диего също е чудесна база за опознаване на региона, от пустинята до винената страна до граничния с Тихиана град с Мексико. Със сигурност този град и околностите му са лесно достъпни еднодневни екскурзии от Сан Диего, има по нещо за всеки.

6. Борего Спрингс

https://maps.google.com/?ll=33.247223,-116.371941&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Borrego Springs, разположен в североизточния окръг Сан Диего, е място за бягство от суматохата на големия градски живот. Този град предлага по-бавен темп на живот, общност, която не се определя от това колко магазини с големи кутии има (няма), и където най-близкият стоп е на 50 мили. Той е заобиколен от държавния парк Anza-Borrego Desert State, което го прави единствената пустинна общност на окръга. Поставени на открити участъци от земята, посетителите ще открият големи метални скулптури на праисторически животни. Построен от скулптора Рикардо Бреседа и финансиран от благодетеля Денис Ейвъри, фантастичните скулптури са станали популярни туристически атракции.

5. Legoland Калифорния

https://maps.google.com/?ll=33.126667,-117.311111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 30 мили (50 км) северно от Сан Диего, Legoland California е увеселителен парк в Карлсбад, който е предназначен основно за деца на възраст от 2 до 12 години. Паркът е базиран на Legos, детска играчка, възникнала през 30 -те години на миналия век в Дания. Legoland обаче има повече от 60 разходки, на които цялото семейство ще се наслади, както и много практически експонати. Тематичният курорт също предлага много възможности за пазаруване и възможност и аквариум SeaLife, който е предназначен да учи децата (също и възрастните) за морето и неговите обитатели.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Джулиан

https://maps.google.com/?ll=33.070831,-116.585556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Джулиан е исторически град в окръг Сан Диего, известен с калифорнийската златна треска от 1870 г. Скоро след това един заселник докара вагон с ябълкови дървета за овощна градина; днес ябълковите пайове на Джулиан са световно известни. Разположен на около час път с кола от Сан Диего, той също е добре известен като планински курортен град. Проучването на старите мини на Джулиан е най -добрата туристическа дейност, тъй като посещението на Калифорнийския център за вълци, което дава възможност да се видят вълци в контролирана среда. Други забавни дейности включват посещение на Музея на пионерите на Джулиан и местните винарни, туризъм в планината Куямака и конна езда.

3. Наблюдение на китове в Сан Диего

https://maps.google.com/?ll=32.665497,-117.361626&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите със здрави морски крака може да искат да отплуват в Тихия океан на експедиция за наблюдение на китове. Докато китовете плуват по крайбрежието на Сан Диего през цялата година, най -доброто време да видите сиви китове, широки колкото баскетболно игрище, е от декември до април, докато мигрират между Аляска и Бая Калифорния. Сините китове, най-голямото същество на земята, могат да се видят от средата на юни до септември. Добри места за наземните любители да видят китовете са Birch Aquarium и Torrey Pines State Reserve.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Страна на виното Temecula

https://maps.google.com/?ll=33.503334,-117.123611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Любителите на виното няма да пропуснат възможността да опитат вина в Temecula Wine Country, разположена в окръг Ривърсайд, на около час от Сан Диего. Винарските винари от Южна Калифорния произвеждат наградени вина в повече от 50 сорта - бели, червени или между тях - така че всеки със сигурност ще намери вино, което отговаря на вкуса му. Повечето дегустационни зали са отворени всеки ден, обикновено от 10 до 17 часа, което дава възможност да се опитат вина, произведени във винарната от лозя на имоти. Повечето дегустационни зали начисляват такси за вземане на проби от техните вина.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Тихуана

https://maps.google.com/?ll=32.525002,-117.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно през границата, този мексикански град с 1,3 милиона души е рай за купувачите, особено в центъра на Zona Rio. Историческият квартал се намира в Zona Centro. Близостта на Тихуана до САЩ го направи много популярна туристическа дестинация, особено за пътуващите на ден. Вземането на такси до най -големия град Баха Калифорния е един от начините да стигнете дотам или посетителите могат да вземат количка Blue Line от Сан Диего до граничния пункт Сан Исидро. Американските граждани могат просто да преминат през границата на еднодневна екскурзия от Сан Диего, но се нуждаят от паспорти или паспортни карти, за да се върнат в Съединените щати.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: