Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Мисленето за Аризона предизвиква образи на прекрасни земни образувания като червени каньони, кактусови пустини и планини, както и изкуствени атракции като инженерни чудеса, уважавани музеи, оживени градове и исторически селища.

От приемането си в Съюза като 48-и щат, Аризона е популярна туристическа дестинация и със световноизвестни атракции като Гранд Каньон, язовир Хувър и Национален парк Сагуаро, това не е изненадващо. Прочетете, за да научите повече за върха туристически атракции в Аризона.

10. Музей Хърд, Феникс

https://maps.google.com/?ll=33.473541,-112.073692&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен във Финикс, Музеят Хърд разполага с впечатляваща колекция от индиански артефакти и произведения на изкуството. Прочут в цял свят със своето съдържание, учебни програми и фестивали, в музея „Хърд“ се помещават повече от 400 предмета, театър и аудитория.

Тук посетителите могат да разгледат експонати като индиански бижута, картини, скулптури, фотографии, текстил, кукли Hopi Kachina и др. Освен това посетителите могат да се занимават с практически учебни дейности като кошница, керамика и тъкане.

9. Кратер Барингер

https://maps.google.com/?ll=35.027222,-111.022499&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Образуван преди около 40 000 години, кратерът Barringer е най -известният и най -добре запазеният ударен кратер на Земята. Кратерът е кръстен на Даниел Барингер, който първи предполага, че е произведен от удар на метеорит.

Кратерът все още е частна собственост на неговото семейство и е известен също като кратер Метеор или кратер Аризона. С размери около 1200 метра (4000 фута) в диаметър и 170 метра (570 фута) в дълбочина, с джанта средно 45 метра по -висока от околната равнина, кратерът се намира близо до Флагстаф.

8. Замъкът Монтесума

https://maps.google.com/?ll=34.613056,-111.839996&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в близост до Лагер Верде, замъкът Монтесума разполага с едно от най-добре запазените жилища на скалите в страната. Датираща от 12 век и използвана от цивилизацията на Синагуа, тази пететажна структура от 20 стаи прилича на древен висок жилищен комплекс.

Въпреки че европейците са го кръстили на императора на ацтеките, жилището всъщност предхожда раждането на Монтесума II със 100 години. Сайтът разполага с посетителски център и музей, който показва асортимент от реликви и артефакти като орнаменти от черупки, каменни инструменти, костни игли и воденични камъни, използвани някога за смилане на царевица.

7. Каньон де Чели

https://maps.google.com/?ll=36.155281,-109.508995&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Притежаван от Навахо, националният паметник Каньон де Чели се намира в североизточната част на Аризона. Този национален паметник приютява няколко семейства навахо, както е имало повече от 5000 години.

Посетителите са добре дошли да посетят пода на каньона, след като се регистрират в посетителския център. Каньонът се отличава с много отличителни образувания като пещера Мумия и Спайд Рок, пясъчник, който се извисява на 750 фута (230 метра) в небето.

6. Язовир Хувър

https://maps.google.com/?ll=36.015556,-114.737778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Считан за американско инженерно чудо, язовир Хувър седи на границата между Аризона и Невада на река Колорадо.

Голяма туристическа атракция, язовир Хувър е масивен, бетонен язовир, построен по време на Голямата депресия, за да контролира наводненията, да произвежда електричество и да осигурява поливна вода.

Посетителите могат да научат всичко за язовира в посетителския център и да изберат обиколки с екскурзовод, където могат да се качат с асансьор в стената на каньона и да видят електроцентралата и генераторите. Наблизо Мемориалният мост на Майк О’Калахан-Пат Тилман предлага невероятна гледка към района.

5. Национален парк Сагуаро

https://maps.google.com/?ll=32.250000,-110.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обхващащ над 91 000 акра пустинята Сонора в Тусон, Националният парк Сагуаро защитава символа на американския Запад - гигантския кактус сагуаро. Въпреки че кактусите са забележителна гледка, националният парк предлага много повече като праисторически петроглифи, исторически обекти и разглеждане на диви животни. В обширните планински вериги на парка има редица дейности като живописни шофиране, туризъм, колоездене и пикник.

4. Водопад Хавасу

https://maps.google.com/?ll=36.255001,-112.697777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Появявайки се в телевизионни предавания и списания, водопадът Хавасу се нарежда като една от най -фотографираните атракции в Гранд Каньон. Притежаван от племето Хавасупай, този зашеметяващ водопад се състои от една катаракта, която се потапя на 120 фута (36 метра) в естествен басейн със синьо-зелена вода, който стои в поразителен контраст на фона на червена стена на каньона.

Сенчести памучни дървета и маси за пикник обграждат водопада, където посетителите могат да се отпуснат и да пикнят. Опитът да стигнете до обекта е също толкова фантастичен, колкото и самият водопад. За да стигнат до него, посетителите могат да изберат 13 -километров поход, разходка с хеликоптер или кон в селото Супай.

3. Долината на паметниците

https://maps.google.com/?ll=36.983334,-110.099998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вероятно най -известният пример за класическия американски западен пейзаж, Monument Valley е бил фон за множество западни филми, вариращи от Stagecoach с Джон Уейн до Back to the Future II.

Технически това изобщо не е долина, а широк плосък пейзаж, прекъснат от разпадащите се скални образувания. Бутите и месите са всичко, което е останало от слоевете пясъчник, които някога са покривали целия регион и имат ярки червени тонове от железния оксид. Той се намира на държавната линия Аризона-Юта близо до района на Четирите ъгъла.

2. Седона

https://maps.google.com/?ll=34.860001,-111.789169&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен със своите формации от червен пясъчник, град Седона е една от най -популярните туристически атракции в Аризона, защото предлага толкова много неща за разглеждане и правене. В комбинация с впечатляващи природни забележителности като Катедрална скала, Кафеварка и Планина Гръмотевица, Sedona предлага и много изкуствени атракции, които варират от винарни до духовни убежища, музеи, художествени галерии и театри за представления от световна класа.

Със своите великолепни пейзажи и държавни паркове, Sedona представя много забавни дейности като туризъм, планинско колоездене, риболов, къмпинг, конна езда и наблюдение на птици, както и голф, тенис и живописни разходки.

1. Голям каньон

https://maps.google.com/?ll=36.099998,-112.099998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -известните атракции на Америка, Гранд Каньон е масивен каньон, издълбан в продължение на няколко милиона години от река Колорадо. Самият национален парк е разделен на две основни зони: отдалечената Северна и най -достъпната Южна ивица.

В допълнение към живописните шофиране, посетителите могат да се насладят на приключенски дейности тук като туризъм, планинско колоездене, рафтинг, риболов и обиколки с хеликоптери. Нещо повече, излизането по пода със стъклено дъно на Skywalk, за да видите изключителни гледки към каньона, прави едно незабравимо преживяване.

Настаняване: Къде да отседнете в Гранд Каньон

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: