Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

За тези, които искат да открият ваканционна дестинация с всички характеристики на Стария и Новия свят, няма по -добро място да го направят, отколкото в Гватемала. Страната има богата и отличителна култура от дългата смесица от елементи от Испания и местния народ на маите. Тази разнообразна история и естествената красота на земята са създали дестинация, богата на интересни и живописни места. Ето някои от най -впечатляващите туристически атракции в Гватемала.

10. Ел Мирадор

https://maps.google.com/?ll=17.755051,-89.920433&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ел Мирадор е голям град на маите, който процъфтява от около 6 -ти век пр. Н. Е. И изоставянето в края на 9 -ти век. Руините на Ел Мирадор бяха преоткрити през 1926 г., но получиха малко внимание поради отдалеченото му местоположение дълбоко в джунглата на Северна Гватемала. Днес мястото остава до голяма степен покрито от тропическа джунгла. Посещението на Ел Мирадор не е за хора със слаби сърца. Село Кармелита е най -близката точка до руините, до която можете да отидете с кола. Оттам отнема изтощителен преход от поне пет дни и четири нощи през джунглата с мравки, кърлежи и комари, които никога не отстъпват. Въпреки това хората, които правят това пътуване, никога няма да го забравят.

9. Рио Дулсе

https://maps.google.com/?ll=15.830000,-88.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Rio Dulce, или Sweet River, е известен с много неща. Реката е популярна сред ветроходци, които, надявам се, не грабят други лодки, както пиратите от миналото. Реката изтича от езерото Изабал, мястото на Кастило де Сан Фелипе де Лара, стара испанска колониална крепост, построена, за да пази карибските пирати от реката. Реката днес може да се похвали с един от най -големите мостове в Централна Америка. От едната страна на моста е Frontera, известен със зеленчуков пазар, където много купувачи пристигат с разкопани канута. По време на пътуването си до Карибите реката тече през ефектно ждрело с високи стени. Реката навлиза близо до Ливингстън, град в Гарифуна, до който може да се стигне само с лодка.

8. Parque Central Quetzaltenango

https://maps.google.com/?ll=14.834313,-91.518326&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Parque Central е сърцето на Quetzaltenango, което служи като център на града и голям местен и културен център. Градът е разположен между три масивни вулкана, предлагащи красива и примитивна аура на района. Понякога съкратен до Xela, градът е дом и на Fuentes Georginas, местните естествени извори на сяра. Градът може да се похвали с множество възможности за разглеждане на местните села на маите или за еднодневно пътуване до Лагуна Чикабал, свещено езеро, разположено в облачната гора и може би най -големият шанс на посетителя да забележи птица Кетцал в дивата природа.

7. Вулкан Пакая

https://maps.google.com/?ll=14.380833,-90.601112&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в близост до Антигуа, Volcán Pacaya, е действащ вулкан, последно изригващ на 27 май 2010 г. Въпреки че има пътеки и възможности за туризъм, отворени за обществеността, това не е място за хора със слаби сърца и трябва да се полагат грижи в подготовка за вашето посещение. Ако сте решили да изкачите Волкан Пакая и да видите великолепната гледка, която предлага, планирайте да отделите поне един цял ден за вашето пътуване - ако не и повече.

6. Yaxha

https://maps.google.com/?ll=17.077499,-89.402496&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако Ел Мирадор предизвика страстта ви към археологическите обекти, тогава ще искате да добавите Yaxha към списъка си с кофи в Гватемала. Той е по -малък от по -известния Тикал, но все пак е третият по големина руини на маите в Гватемала. Яджа е бил церемониалният център на предколумбовото царство на маите. Местното му име се превежда като синьо-зелена вода, подходяща, тъй като гледа към езеро. Селището в Северна Гватемала имаше около 500 сгради, включително 13 олтара и девет храмови пирамиди. Не забравяйте да се изкачите до върха на Храм 216 за гледка към езерата и джунглата.

5. Монтерико

https://maps.google.com/?ll=13.888000,-90.480003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Монтерико е малко встрани от утъпкания път на тихоокеанската крайбрежна Гватемала. С красив черен пясък, вулканични плажове и много по -малко лица, отколкото ще забележите на някои други плажове, това е чудесно за тези, които търсят истинско „бягство“ от реалността. Тихоокеанските течения и приливи създават бурна вода и само много опитни плувци трябва да напуснат безопасността на плажа, за да изследват водите на океана. Ако се интересувате от опазване на околната среда и опазване, можете активно да участвате в спасяването на морска костенурка, като посетите едно от местните морски светилища (през подходящия сезон) и ще помогнете за улесняването на освобождаването на бебешки морски костенурки в топлината и безопасността на океана .

4. Пазар Чичикастенанго

https://maps.google.com/?ll=14.942683,-91.111877&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Често съкратен до „Чичи“, това е ТУРИСТИЧЕСКАТА дестинация на Гватемала. Разположен между два и три часа югозападно от Гватемала Сити, ChiChi може да е дом на най -яркия и оживен местен пазар в цяла Америка. С огромно разнообразие от местни тъкани, текстил, облекло, маски, изделия от дърво, керамика и дори фойерверки, няма причина някой да напуска пазара на Чичикастенанго с празни ръце. Градът е известен и със способността си да празнуват и често са домакини на фестивали, празници и празници, на които туристите са добре дошли да споделят.

3. Арката на Санта Каталина

https://maps.google.com/?ll=14.559585,-90.734138&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Антигуа някога е бил столицата на Гватемала, чак до 1773 г., когато силно земетресение унищожи града. През 1776 г. е наредено да бъде изоставено и това, което някога е било оживен и оживен столичен град, придобива аурата на тих провинциален град. Известна със своята испанска архитектура в стария свят чрез дворци, катедрали, университети и отшелници, Антигуа е очарователно бижу в Гватемала. Арката Санта Каталина в Антигуа се превърна във визуален знак, за да уведоми всички, че са пристигнали. Градът е особено популярна туристическа атракция по време на Страстната седмица, с паради и плувки и килими от цветя, облицовани по улиците. Направо спира дъха.

2. Лаго де Атитлан

https://maps.google.com/?ll=14.700000,-91.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Атитлан е описано от Олдъс Хъксли като най -красивото езеро в света. Разположено в планините на Гватемала, езерото е зашеметяваща изложба с естествен блясък. Порталът към езерото Атитлан, град Пананаяхел, също е портал към местния свят на маите и други древни народи. Това е красив район, с много туристически атракции, възможности за проучване, гмуркане и изучаване на испански.

1. Тикал

https://maps.google.com/?ll=17.221001,-89.622002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в низинните тропически гори в Северна Гватемала, Тикал е една от най -добрите туристически атракции в Гватемала поради своята красота и древни чудеса. Името Тикал се превежда като „Място на гласове“ (понякога „Място на езиците“) и веднъж се гордее с оживено население от четвърт милион или повече. Днес обаче от този древен метрополис са останали само няколко красиви руини на маите. Градът е заобиколен от голям резерват за диви животни, пълен с маймуни, папагали, елени, ара и други невероятни екземпляри. Ще трябва да отделите минимум два дни за задълбочено проучване на този естествен скъпоценен камък.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: