Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Със своите възхитителни калдъръмени улички, колониална архитектура и листни площади, Антигуа Гватемала е живописно и спокойно място за посещение. Не е чудно, че е все по -популярна туристическа дестинация.

Бившата столица на страната се намира във вулканична част на Гватемала; впечатляващият Вулкан де Агуа, който се извисява над него, е отчасти това, което прави Антигуа толкова живописен град за посещение. Сред най -популярните неща за правене в Антигуа Гватемала са многобройните преходи и приключенски дейности на открито в околностите на града.

През вековете Антигуа Гватемала за съжаление е била измъчвана от земетресения. Следователно ще видите доста разрушени и повредени сгради, докато се разхождате из града. Това само добавя към значителния чар на града; обраслите руини лежат до красиви колониални църкви и манастири, които самите са видели по -добри дни. В смисъл „Стара Гватемала“, със сигурност има усещане и поглед към града от старо време. Това го прави толкова привлекателен за посещение и изследване.

12. Църквата Сан Франциско

https://maps.google.com/?ll=14.553900,-90.729401&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -старата действаща църква в Антигуа, Сан Франциско, е осветена през 1542 г. и е много живописно място за посещение поради прекрасната си колониална архитектура и възхитителната барокова фасада.

Докато самата църква е великолепна, вътрешният двор пред нея само допринася за нейния блясък, както и разрушеният францискански манастир до нея.

С интересен музей за Свети Ермано Педро също на разположение, църквата в Сан Франциско със сигурност може да предложи много.

11. Конвенто Санта Клара

https://maps.google.com/?ll=14.554848,-90.731003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Очарователно да се скитат наоколо, руините на Convento Santa Clara свидетелстват за честите земетресения, които поразиха региона. Открит през 1734 г., манастирът е бил в употреба само четири десетилетия, преди да бъде разрушен.

В сърцето на комплекса са великолепните манастири, които са особено приятни за разглеждане. Фонтан и спокойни градини лежат в центъра им.

С някои страхотни каменни зидове, както и добре запазени арки и впечатляваща фасада, това историческо място си заслужава да бъде посетено и има много страхотни снимки, които трябва да бъдат заснети тук.

10. Манастир Санто Доминго

https://maps.google.com/?ll=14.558591,-90.726784&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Някога една от най -големите и важни религиозни институции в Антигуа Гватемала, манастирът Санто Доминго за съжаление е разрушен от земетресение през 1773 г.

През последните години руините на манастира бяха превърнати в възхитителен маршрут, по който можете спокойно да преминете. Наред с археологическия обект има шест очарователни музея. Museo Arqueologico и Museo Colonial, например, показват различни произведения на изкуството, артефакти и скулптури от Антигуа Гватемала и по -нататък.

Разрушената църква и манастирите на манастира са особено зашеметяващи, а в Голготската крипта се помещава красива стенопис от 17 -ти век на разпятието.

9. Катедрала де Сан Хосе

https://maps.google.com/?ll=14.556658,-90.732697&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че са предприети много възстановителни дейности за възстановяване на катедралата, някои части на Сан Хосе все още лежат в руини поради земетресението, което опустоши града през 1773 г.

Ослепително бялата фасада обаче е в почти перфектно състояние и е най -забележителната, с множество красиви скулптури на религиозни фигури, които я украсяват.

Въпреки че интериорът е по -малко впечатляващ, статуята на Христос на Quirio Catano определено си заслужава да бъде разгледана, както и руините на самата катедрала.

8. Convento de las Capuchinas

https://maps.google.com/?ll=14.559722,-90.731392&z=18

(ВИЖ КАРТА)

През цялата си история Convento de las Capuchinas е бил силно повреден от земетресение и изоставен за повече от 200 години. Следователно, почти чудо е, че манастирът е успешно възстановен и реновиран до сегашното си състояние.

В наши дни Las Capuchinas предлага завладяващ поглед върху това какъв е бил животът на монахините, които са живели тук; разглеждането на стаите и експонатите е много интересно.

Монахините са били много важна част от общността им; те управляваха сиропиталище и женска болница, както и самия манастир.

7. Сентрал Плаза

https://maps.google.com/?ll=14.556759,-90.733864&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известен още като Parque Central, този възхитителен площад се намира в сърцето на града. Всеки преминава през някакъв момент по време на престоя си в Антигуа Гватемала.

Облицован с прекрасни сгради от колониална епоха, катедрали и фонтани, той е живописен площад, пълен с живот. Има много ресторанти, кафенета и барове, от които посетителите могат да избират.

Популярен сред местните жители и туристите, Central Plaza е оживено място, където можете да намерите всичко - от правителствени сгради и бутици до улични търговци и музика на живо.

6. Серо де ла Круз

https://maps.google.com/?ll=14.564370,-90.731735&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Значение „Хълмът на кръста“ на английски, Cerro de la Cruz пренебрегва Антигуа Гватемала. От върха му имате най -добрата гледка към града по -долу.

Краткото изкачване отнема само около половин час. Най-отгоре имате идеална снимка пред себе си; Антигуа е толкова красиво рамкирана от Вулкан де Агуа, че се извисява зад нея.

Cerro de la Cruz е спокойно място и много хора носят със себе си пикник, за да се насладят, докато се наслаждават на зашеметяващата панорама.

5. Вулкан Акатенанго

https://maps.google.com/?ll=14.500833,-90.875832&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че е възможно да се изкачи Вулкан Акатенанго само за един ден, много хора избират да лагеруват за една нощ, за да прекарат възможно най -много време на великолепния вулкан.

Двата му върха, Пико Майор и Йепокапа, съответно достигат височина 3976 и 3880 метра. От върховете им можете да наблюдавате как активният Вулкан де Фуего изригва и издухва далеч от безопасно разстояние. Походът е доста предизвикателен поради надморската височина.

Докато разходката през безплодна и запустела пустош не е особено красива, гледките от върха повече от компенсират тежкото изкачване.

4. ChocoMuseo

https://maps.google.com/?ll=14.558067,-90.734169&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Като самопровъзгласило се родно място на шоколад, е логично, че Гватемала знае нещо или две за вкусното какаово лакомство; ChocoMuseo ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за него.

Разглеждайки историята на какаото, неговото отглеждане и как се превръща в шоколад, музеят е много интересен за посещение. Може дори да опитате проба или две, както и да опитате да направите сами шоколад.

С магазин за подаръци под ръка, когато приключите обиколката си, може да се окажете, че излизате с повече, отколкото сте се надявали; богатият шоколадов ликьор и местните гватемалски шоколади се оказват твърде трудни за отказ.

3. Iglesia de La Merced

https://maps.google.com/?ll=14.561671,-90.734344&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -добрите църкви в града, Iglesia de La Merced е много добре запазена. Неговата впечатляваща жълта барокова фасада демонстрира прекрасна мазилка, както и две солидни камбанарии.

Поради религиозни преследвания мерсианците, които ръководеха църквата, бяха принудени да я изоставят и всичките й прекрасни скулптури и олтари, когато бяха принудени да напуснат Централна Америка през 1829 г.

Струва си да се посети, когато в Антигуа Гватемала, Iglesia de La Merced е опияняваща комбинация от изкуство, архитектура и история. Неговият великолепен фонтан, който доминира в двора на църквата, е само един от невероятните му акценти.

2. Вулкан Пакая

https://maps.google.com/?ll=14.380833,-90.601112&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в националния парк Pacaya, Volcan Pacaya се издига на височина от 2552 метра и е много популярен поход сред туристите. Отнема само около половин ден, а гледката от върха е абсолютно зашеметяваща.

Част от верига вулкани, Пакая все още е активна и последно изригва през 2014 г., когато покрива Антигуа с пепел.

С много фауна и флора, изложени заедно с безплодния терен с белези от лава, изкачването до върха създава интересно и възнаграждаващо преживяване; пейзажите и панорамите са внушаващи страхопочитание.

1. Арката на Санта Каталина

https://maps.google.com/?ll=14.559585,-90.734138&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -известната и разпознаваема забележителност в Антигуа, Гватемала - ако не и цялата Гватемала - Арко де Санта Каталина (както е позната на испански) е просто задължително място за разглеждане, когато сте в града.

Построена през 1690 -те години, арката е направена от ярко жълт камък. Часовник, добавен през 1830 -те години, се намира на неговата единична кула, която лежи директно в средата на арката, над улицата, минаваща под нея.

С великолепния Volcan de Agua в далечината зад него можете да направите няколко страхотни снимки на известната арка. Това го прави толкова популярна туристическа атракция.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: