Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Широко смятан за един от най -красивите градове в света, Ванкувър е разположен на зашеметяващо място с живописни брегове и извисяващи се планини, разположени около него. Второто най -популярно място за посещение в Канада след Торонто, има изискани заведения за хранене и фантастични възможности за пазаруване, дейности на открито и примамливи туристически атракции във Ванкувър.

Културен и космополитен, Ванкувър има много различни квартали за разглеждане с красиви паркове и градини. Освен да посетите множеството му музеи и галерии, можете също да се отправите към близките плажове или да отидете на туризъм и ски в планината. С толкова много неща за разглеждане и правене както в града, така и в околностите му, Ванкувър определено си заслужава да проверите, ако имате възможност.

17. Светът на науката

https://maps.google.com/?ll=49.273251,-123.103767&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Очарователно място за посещение, Science World е дом на всякакви интересни изложби, които осветяват всичко - от изкуството и тялото до водата, въздуха и животните. Разположен в края на False Creek, той заема най-съвременния център, който веднага се разпознава поради отличителния си геодезически купол.

От откриването си през 1989 г. музеят е твърд фаворит както сред местните жители, така и сред туристите. Неговите интерактивни дисплеи ви насърчават да изследвате областите на науката и технологиите. Освен да изпробвате забавни практически дейности и експерименти, можете също да гледате демонстрации на живо или образователни филми в гигантския театър Omnimax.

16. Консерватория Блодел

https://maps.google.com/?ll=49.242100,-123.113800&z=18

(ВИЖ КАРТА)

На върха на най -високата точка на града се намират прекрасните буйни градини и волиера на консерваторията Bloedel. Разположен в парка на кралица Елизабет, неговият огромен исторически купол е удоволствие за разглеждане с красиви екзотични растения, дървета и птици.

Оглеждайки града и околностите, колосалната оранжерия е основана през 1969 г. и сега съдържа три отделни климатични зони и местообитания. Докато се скитате из влажните тропически гори и сухите пустинни зони, можете да шпионирате повече от петстотин вида цветя, растения и дървета. Безброй цветни птици се носят свободно над главата.

15. Наблюдение във Ванкувър

https://maps.google.com/?ll=49.284599,-123.112297&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите панорама на града, тогава не можете да победите пътуването до върха на възвишения Ванкувър. Извисявайки се на 550 фута над нивото на улицата, неговата футуристична палуба предлага ненадмината 360-градусова гледка към града, околните планини и морето.

Разположен на върха на небостъргача Harbour Center, наблюдателят се намира в центъра на центъра на Ванкувър, само на един хвърлей от брега. Гостите също могат да научат за атракциите и историческите места по -долу или да спрат за вкусна храна в неговия въртящ се ресторант.

14. Плаж на испанските банки

https://maps.google.com/?ll=49.277000,-123.216003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Само на петнадесет минути път с кола западно от града се намират живописните и спокойни пясъци на испанския плаж Banks. Разположен край бреговете на Английския залив, той предлага изключителен набор от дейности на открито, както и епични гледки както към близкото крайбрежие, така и към Ванкувър в далечината.

Освен да се излежават на плажа и да плуват в морето, посетителите могат да играят волейбол или футбол, а наоколо има пътеки за колоездене, места за пикник и пейки в парка. В допълнение, красивият плаж има някои страхотни кайтсърф и скимборд с спасители, публикувани през летните месеци.

13. Ботаническа градина VanDusen

https://maps.google.com/?ll=49.239723,-123.132225&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Огромната и зелена ботаническа градина VanDusen е само на десет минути път с кола южно от центъра. Има много красиви пътеки и езера и зашеметяваща природа, където и да погледнете.

Открита за първи път през 1975 г., великолепната градина сега има безброй различни секции, включително лабиринт, градина за медитация, разходка Рододендрон, Корейски павилион и сино-хималайска област. Особено вълшебно време за посещение е около Коледа, когато хиляди блестящи приказни светлини покриват растенията, дърветата и храстите.

12. Парк кралица Елизабет

https://maps.google.com/?ll=49.242222,-123.114998&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Точно до градината можете да намерите огромния парк „Кралица Елизабет“, който привлича както местните жители, така и туристите. Центриран около Малката планина, най -високата точка в града, той може да се похвали със спираща дъха гледка към Ванкувър и има много прекрасни зелени площи и забавни дейности на открито, на които посетителите могат да се насладят.

Освен ходене, джогинг и колоездене из живописните му граници, можете да играете голф или тенис с безброй игрища и безброй игрища и спортни съоръжения. В допълнение, той съдържа редица идилични градини, както и консерваторията Bloedel и стадион Nat Bailey, където канадците от Ванкувър играят своите бейзболни мачове.

11. Аквариум Ванкувър

https://maps.google.com/?ll=49.300587,-123.131050&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от основните туристически атракции на града, Ванкувър Аквариум е дом на множество водни животни, експонати и екосистеми. Разположен в обширните граници на Stanley Park, прекрасният морски център е удоволствие да се изследва поради всичките му невероятни морски създания, големи и малки.

Открит за първи път през 1956 г., сега аквариумът впечатляващо приютява над 70 000 животни с тюлени, морски видри и пингвини, изложени заедно с огромни ятове от блестящи риби. Докато се фокусира главно върху животни и екосистеми от Канада и околните студени води, някои участъци се впускат в тропиците или тропическите гори на Амазонка, като са показани и змии, ленивци и каймани.

10. Китилано Бийч

https://maps.google.com/?ll=49.273888,-123.155113&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че се намира само на десет минути път с кола западно от центъра, Китилано Бийч усеща свят далеч от шума и суетата на центъра на Ванкувър. С изглед към Английския залив, той може да се похвали със зашеметяващи пясъци и пейзажи, както и с единствения градски басейн със солена вода.

Особено популярен през летните месеци, на плажа има детски площадки, места за пикник и волейболни игрища, като се предлагат и баскетбол и тенис. Освен всички дейности на открито, Китилано Бийч е известен и с внушителните си гледки към залива, града и планините в далечината.

9. Градина на д-р Сун Ят-Сен

https://maps.google.com/?ll=49.279552,-123.103416&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Китайският квартал на Ванкувър е дом на първата градина в стил Династия Мин, построена извън Китай, с 52 занаятчии, идващи от Суджоу, Китай, за да се гарантира автентичността на класическата китайска градина „Д-р Сун Ятсен“. Наречена в чест на първия президент на Република Китай, градината връща посетителите в Китай от 15 -ти век, въпреки че е построена едва в средата на 80 -те години.

Скалите на градината, внесени от Суджоу, растенията, водата и архитектурата се смесват в оазис на спокойствие в този оживен град. Дворите на градината осигуряват добро място за посетителите да се отпуснат и да оставят сетивата си да завладеят.

8. Стрийт Робсън

https://maps.google.com/?ll=49.286945,-123.128609&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Точно както Ню Йорк има своето Медисън авеню, а Лондон - Найтсбридж, Ванкувър има Робсън Стрийт, най -добрият търговски район в Британска Колумбия. Кръстена на провинциален премиер, Робсън Стрийт привлича купувачи като мед, който привлича мухи от края на 1800 -те години.

Robson Street има повече от просто модерни магазини и луксозни бутици. Той също така предлага художествени галерии и ежедневни и изискани ястия в различни етнически кухни. Уличните изпълнители излизат в сила през нощта, за да забавляват купувачи или наблюдатели на хора, които отпиват кафе в кафене на тротоара.

7. Музей на антропологията в UBC

https://maps.google.com/?ll=49.269367,-123.259598&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят по антропология в Университета на Британска Колумбия е задължителен за посещение за всеки, който иска да научи повече за местните народи по света, включително индианците от Северния бряг на Британска Колумбия, които са известни като Първите нации. Основан през 1949 г., музеят съхранява 38 000 етнологични предмета и повече от 500 000 археологически обекта.

Прекрасни примери за огромни тотемни стълбове, използвани от местните жители на Северно крайбрежие за разказване на истории, могат да бъдат намерени тук, както и приспособления, използвани от всички коренни народи в ежедневието им. Освен че е публичен музей, Музеят на антропологията е най -големият преподавателски музей в Канада, макар че е трудно да си представим някой да учи в тази грандиозна обстановка с изглед към морето и планините.

6. Канада Place

https://maps.google.com/?ll=49.288635,-123.111122&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Canada Place е забележителна забележителност на хоризонта на Ванкувър с покрити с тъкани покриви, наподобяващи платна. Самото съоръжение е цветно с цветовете, представящи разнообразието, открито в Канада. Canada Place е построена през 1927 г. за обслужване на канадската тихоокеанска железница и други търговци, превозващи стоки по море през Тихия океан.

Днес многофункционалното съоръжение изпраща пътници на круизи до Аляска. Той също така е дом на Световния търговски и конгресен център във Ванкувър и голям хотел. Ремонтиран през годините, крайбрежният Canada Place служи като канадски павилион по време на Световното изложение през 1986 г.

5. Планината на тетерева

https://maps.google.com/?ll=49.379555,-123.081802&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Първите хора, изкачили се на Grouse Mountain, само на 15 минути извън Ванкувър, ловуват тетереви по пътя си към върха, като по този начин дават името на планината през 1894 г. Днес Grouse Mountain днес е една от най-популярните целогодишни приключенски атракции във Ванкувър , с туризъм през лятото и страхотно каране на ски през зимата.

През всеки сезон от годината трамвай отвежда посетителите на върха на планината, където те ще видят възхитителни гледки, както и филми за природата. Курортът също може да се похвали с убежище за диви животни, пълно с мечки, вълци и програми за тълкуване. Също толкова приятно е шоуто на дървосекача, където посетителите могат да гледат състезателно да секат дърва, да режат и търкалят трупи.

4. Парк Стенли

https://maps.google.com/?ll=49.299999,-123.139999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Stanley Park е съкровище, разположено на почти 1000 акра в центъра на Ванкувър. Първият и най -голям парк в града е място за релакс с колоездене на 8,8 километра (5,5 мили) от морската стена по залива Английски. Междувременно 27 километра (16,7 мили) пътеки през тропическите гори привличат посетители, които предпочитат по -спокойно темпо, докато спират, за да се насладят на дивата природа, като стотиците видове птици, които наричат парка дом.

Град Ванкувър, който е собственик на парка, предлага разходки с конски карета през тази спокойна и живописна обстановка. Девет тотемни стълба, издълбани от членове на племената на Първите нации, добавят колоритен щрих към парка, който обслужва града от 1888 г.

3. Остров Гранвил

https://maps.google.com/?ll=49.271389,-123.135002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -успешните проекти за обновяване на градовете в Северна Америка, остров Гранвил (всъщност полуостров) започва като индустриална земя. С течение на времето складовете и магазините му бяха изоставени и оставени да се разпадат, когато индустрията продължи напред. Днес Granville Island служи за много приложения.

Публичен пазар, продаващ пресни продукти и риба, е отворен всеки ден. Има крайбрежни ресторанти, художествени галерии и оживена развлекателна сцена, която предлага всичко - от комедия до съвременен театър, с много букери, които да забавляват купувачите по целия пазар и около бутиците.

2. Гастаун

https://maps.google.com/?ll=49.284687,-123.110954&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Гастаун е старият град на Ванкувър. Оригиналният център на града е кръстен на йоркширски моряк „Гази” Джак Дейтън, но става Ванкувър през 1886 г. Той е разрушен от пожар същата година и бързо е възстановен, но се влошава в по -късните години.

Гастаун се преражда през 60 -те години на миналия век. Днес Гастаун е център на Ванкувър за изкуство, храна, мода и развлечения. Като национален исторически район, старите сгради на Gastown са изпълнени с модерни магазини и бутици, иновативни ресторанти, традиционно местно и модерно изкуство и оживена сцена за забавление.

1. Висящ мост Capilano

https://maps.google.com/?ll=49.342777,-123.112221&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разходката през гората придобива изцяло нов смисъл, когато става въпрос за гората в парка за окачен мост Капилано. Посетителите се разхождат сред горните течения на дъждовна гора със стари растения по висящ мост, който е дълъг 140 метра (460 фута) и достига върхове на 70 метра (230 фута височина), докато пресича река Капилано.

Паркът предлага и Cliffwalk, пешеходна пътека, която се придържа към гранитната скала, и Treetops Adventure, където седем висящи моста са високи до 30 метра (100 фута) над горския под, с платформи, където посетителите могат да видят катерица гората. По -малко приключенски посетители ще се насладят на разходка по наземна пътека и ще видят Тотем Парк и местните жители на Северозапада, които правят традиционни занаяти.

Карта на Ванкувър

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: