Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Това четиридневно турне в класическа Гърция е чудесен начин да оживите историята. Ще посетите сайтове като Микени, Коринтския канал, Олимпия, Делфи и планинските манастири, с време за самостоятелно проучване след ръководно представяне. Обиколката започва в Атина и включва транспорт с автобуси, настаняване, както и закуска и обяд всеки ден.

Акценти

  • Вижте Епидавър, Микена, Олимпия и Делфи с експертно ръководство
  • Посетете скалните кули на Метеора
  • Настанете се в централно разположени хотели с 3 или 4 звезди
  • Транспорт с климатизиран автобус
Проверете цените и наличността

Ден 1: Атина - Коринтския канал - Микена - Епидавър - Олимпия

Първата спирка ще бъде Коринтският канал, изкуствен канал, който свързва Коринтския залив със Сароническия залив и разделя гръцкия континент от Пелопонезе. Този канал се създава дълго време: за първи път е предложен през I век, но строителството започва едва през 1881 г. Въпреки че е завършен за две години, дългият 6,4 км (4 мили) канал никога не е генерирал очаквания търговски трафик и сега се използва главно от туристи.

Следва Микена, голяма гръцка цивилизация през второто хилядолетие пр.н.е. На върха си цитаделата и градът -кула са имали около 30 000 жители; днес има руини. Това е един от големите археологически обекти, датиращи от праисторическите времена, в Гърция След обиколка с екскурзовод ще имате време да разгледате руините сами, следвайки стъпките на римляните, които са били първите туристи там. Микените бяха изоставени, когато пристигнаха.

Следобед ще пътувате до Епидавър, за когото се казва, че е родното място на Асклеп, бога на медицината. В резултат на това хората се стичаха в този древногръцки град с надеждата да бъдат излекувани, тъй като той беше най -известният лечебен център в класическия свят. Той е бил известен и като светилище и заради прочутия си театър, който се използва отново през 21 -ви век. На върха си Епидавър беше богат град с много велики сгради, но днес е важен археологически обект. След посещението си в Епидарус ще продължите към Олимпия (или до морското пристанище Науплия в зависимост от датите на пътуване), за да пренощувате в хотел.

Нощувка: Amalia (4-звезден хотел) в Nauplia или Olympia (закуска и вечеря включени)

Ден 2: Олимпия - Антирион - Делфи

Вторият ден от турнето започва в Олимпия, където се провеждат първите олимпийски игри, започвайки от осми век пр. Н. Е. Древна Олимпия също е била светилище с храмове на Зевс, бащата на гръцките богове, и на Хера, неговата съпруга. Олимпия беше гръцко национално светилище тогава, поради многото си съкровища, включително огромна статуя, изработена от слонова кост и злато, на Зевс; той е наречен едно от седемте чудеса на древния свят.

Следобед ще прескочите няколко хилядолетия напред за обиколка на Антирион (Антирио). Живописното шофиране включва преминаване през моста Рион-Антирион в Коринтския залив. Тази гръцка забележителност, която беше пусната в движение през 2014 г., е дълга 1,8 мили, което я прави един от най -дългите напълно окачени кабелни мостове в света. След като прекарате свободно време в проучване в Антирион и близкия град Налпаклос, ще завършите деня с вечеря в хотела си в Делфи.

Нощувка: Парнасос или Хермес (3 звезди) или Амалия (4 звезди) в Делфи (включени закуска и вечеря)

Ден 3: Делфи - Каламбака

Третият ден започва рано, защото има толкова много неща за гледане в Делфи, град, който древните гърци са смятали за център на света. Днес Делфи се счита за едно от най -важните археологически съкровища в Европа. В Археологическия музей в Делфи ще видите артефакти, датиращи от 13 век пр.н.е. Най -добрите съкровища включват Колесницата на Делфи и Сфинкса от Наксос. В късния следобед ще пътувате през живописни градове до Каламбака, където ще нощувате.

Нощувка: 4-звезден или 3-звезден хотел в центъра на Каламбака (включени закуска и вечеря)

Ден 4: Каламбака - Метеора - Атина

Awesome подходящо описва това, което ще видите днес: манастирите на върха на планината в Метеора, което се превежда като „окачено в небето“. Тези източноправославни манастири от 11 век, построени върху естествени стълбове, са добро място за зареждане на духовните ви батерии, независимо от вашите религиозни предпочитания. Вашият водач ще ви изведе по пътеката до шестте манастира. Зашеметяващи гледки очакват тези, които направят изкачването. Обиколката се връща в Атина, като по пътя спират Термопилите и горещите извори Камена Вурал.

Проверете цените и наличността

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: