Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Известна като „Съншайн щат“, Флорида е силно фокусирана върху туристическата търговия. Плажовете са едни от най -популярните туристически атракции във Флорида, заедно с някои от най -известните тематични паркове в света, включително Disney World, Universal Studios и SeaWorld. Някои от най -добрите тайни на държавата обаче са на уединени места, далеч от туристическите зони и си заслужават да бъдат видени. Независимо от предпочитанията, Флорида има какво да предложи за всеки тип пътешественик.

10. Остров Амелия

https://maps.google.com/?ll=30.615557,-81.453888&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Амелия е един от най -южните морски острови, верига от бариерни острови, която се простира от Южна Каролина до Флорида. Остров Амелия е дом на плажа Фернандина, очарователно село за скариди с 50 блока исторически сгради, възхитителни заведения за хранене и уникални пансиони със закуска и шест голф игрища.

9. Кастило де Сан Маркос

https://maps.google.com/?ll=29.897778,-81.311386&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в град Свети Августин, мястото Кастило де Сан Маркос е най -старата зидана крепост в Съединените щати. Като се има предвид доброто състояние на националния паметник Кастило де Сан Маркос, е трудно да се повярва, че крепостта е построена в края на 1600 -те години. Дълголетието му се дължи на дизайна му: ромбовидният вал на всеки ъгъл увеличава максимално огневата мощ, а стените с дебелина 14 фута намаляват уязвимостта му да атакува. Самият Свети Августин е малко бижу на град, известен като най -старото европейско селище в Съединените щати, изпълнено с романтична атмосфера и чар на стария свят.

8. Universal Orlando Resort

https://maps.google.com/?ll=28.474316,-81.462845&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Universal Orlando Resort е най -големият претендент за Disney, като най -големият от тематичните паркове на Universal Studios. Курортът се състои от два тематични парка: оригиналният Universal Studios Florida и вторият тематичен парк, Islands of Adventure. Други атракции включват нощен клуб и ресторантски комплекс, CityWalk и три курортни хотела.

Универсалното студио във Флорида е открито през 1990 г. като тематичен парк, който позволява на посетителите „да се возят по филмите“. Темите на Universal Studio’s са насочени към това да накарат гостите да се чувстват като във филмов комплект с разходки, предавания и атракции, вдъхновени от популярни филмови, телевизионни и музикални продукции. Паркът се състои от 6 тематични зони - Холивуд, Production Central, Ню Йорк, Сан Франциско, World Expo и Kidzone на Woody Woodpecker’s.

Universal’s Islands of Adventure е тематичен парк, съставен от 7 различни „острова“, които са тематични за различни форми на приключения. Посетителите започват от входното пристанище и си проправят път през различните острови.

7. Плаж Форт Лодърдейл

https://maps.google.com/?ll=26.132662,-80.103149&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на брега на Атлантическия океан, Форт Лодърдейл е известен като „Венеция на Америка“ поради своята обширна и сложна канална система. Градът е най -известен със своите плажове и лодки. Някога голяма дестинация за пролетни ваканции, сега е стилен и изискан град. Централно по протежение на плажната ивица е плажът Форт Лодърдейл, с неговата свежа, нова, вълнообразна алея, разделяща плажа от ниските къщи, ресторанти и плажни магазини.

6. Космически център Кенеди

https://maps.google.com/?ll=28.524057,-80.650848&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Космическият център Кенеди е мястото за изстрелване на всеки американски космически полет от 1968 г. насам и понастоящем функционира като място за изстрелване на безпилотни ракети. Той също е една от туристическите атракции на Флорида, а комплексът за посетители на космическия център Кенеди предлага музеи, филми, градина с ракети и автобусни обиколки на важни съоръжения за подготовка и изстрелване. Преди изстрелване на ракета, Комплексът за посетители също продава „пускови карти“, но имайте предвид, че от съображения за безопасност най -близкият наличен подход е на поне 4 мили, а често и много по -далеч.

5. Уолт Дисни Свят

https://maps.google.com/?ll=28.418612,-81.581108&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Walt Disney World, разположен в езерото Buena Vista близо до Орландо, е флагманът на световната империя на тематичните паркове на Disney и най -популярната туристическа атракция във Флорида. Това е и най-големият и най-посещаван курорт в тематичния парк в света. В центъра на Walt Disney World са четирите тематични парка: The Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios на Disney и Animal Kingdom на Disney. Някои посетители го описват като място за забавление, магия и фантазия, докато други се оплакват от тълпи, изкусност и неумолима лепкавост.

Walt Disney World, разположен в езерото Buena Vista близо до Орландо, е флагманът на световната империя на тематичните паркове на Disney и най -популярната туристическа атракция във Флорида. Това е и най-големият и най-посещаван курорт в тематичния парк в света. В центъра на Walt Disney World са четирите тематични парка: The Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios на Disney и Animal Kingdom на Disney.

Magic Kingdom, е първият построен от четирите тематични парка в Walt Disney World Resort. Открит през 1971 г., неговото оформление и атракции са подобни на Дисниленд Парк в Анахайм, Калифорния и е посветен на приказките и героите на Дисни. През 2012 г. паркът е бил домакин на над 17 милиона посетители, което го прави най -посещаваният тематичен парк в света.

Epcot е повече от два пъти по -голям от парка Magic Kingdom. Той е посветен на честването на човешките постижения, а именно технологичните иновации и международната култура, и често се нарича „Постоянен световен панаир“. Холивудските студия на Дисни са посветени на шоубизнеса, черпейки вдъхновение от разцвета на Холивуд през 30 -те и 40 -те години на миналия век.

Въпреки популярните погрешни схващания, курортът във Флорида не е в границите на град Орландо, а всъщност е на около 34 км (21 мили) югозападно от центъра на Орландо, голяма част от него в югозападен окръг Ориндж.

4. Кий Уест

https://maps.google.com/?ll=24.559166,-81.784035&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кий Уест е известен като най -южният град в континенталната част на САЩ и се намира по -близо до Хавана, отколкото до Маями. В продължение на много години Кий Уест беше най -големият град във Флорида и процъфтяваше от ценностите на корабокрушенията. Подобрената навигация доведе до по -малко корабокрушения, а Кий Уест е в упадък в края на 19 век. Въпреки че днес Кий Уест е силно възстановен и съживен за един милион туристи, които посещават острова всяка година, градът е запазил част от чувството си за индивидуализъм и изолация, донякъде откъснат от останалата част на Флорида. Туристическите атракции на Кий Уест включват бившия дом на Ърнест Хемингуей, най -южната точка, фара и няколко заведения за пиене.

3. Евърглейдс

https://maps.google.com/?ll=26.000000,-80.699997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За непознатите Еверглейдс може да изглежда като голямо блато, но всъщност е обширна, плитка, бавно движеща се тревна река, която се простира от езерото Окичоби до залива Флорида. През сухия сезон той изсъхва, с изключение на по -дълбоките места. Това е невероятно уникална екосистема, субтропична пустиня, която поддържа същества като алигатори, афалини, ламантини и плешиви орли. Сред мангровите гори, кипарисите, хамаците от твърда дървесина и километрите трева има безкрайни възможности във вечните стъкла за туризъм, колоездене, каране на каяк, каяк, разходка с лодка, къмпинг и риболов.

2. Южен плаж

https://maps.google.com/?ll=25.777725,-80.130569&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Преди Маями Вице, Саут Бийч беше място, където престъпността държеше жителите на закрито през нощта, а хотелите стояха предимно празни. В края на 80 -те години на миналия век, подпомогнат от популярността на телевизионното шоу, в Саут Бийч започва ренесанс с приток на професионалисти от модната индустрия, които се преместват в района. Днес South Beach е най -популярният и най -богатият район на Маями Бийч и една от най -добрите туристически атракции във Флорида. Районът е известен със своите модерни клубове и див нощен живот, както и с прочутия си арт деко дизайн.

1. Отвъдморска магистрала

https://maps.google.com/?ll=24.559166,-81.784035&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Отвъдморската магистрала, известна още като Американска магистрала 1, свързва Флорида Кийс с континента. Тя се простира на 127,5 мили (205,2 км) в Мексиканския залив, от Ки Ларго, Исламадора, Маратон, Долни Кийс и накрая до Кий Уест, най -далечния и най -известен остров. Голяма част от магистралата използва маршрут, който първоначално е бил железопътен, първоначално построен от чуждестранната железопътна линия, който е бил завършен през 1912 г., но е бил доста разрушен от голям ураган през 1935 г. Настоящата магистрала е открита през 1938 г. с един мост, който е почти дълъг седем мили. Мостът Seven Mile е представен във филми като True Lies, 2 Fast 2 Furious и Mission Impossible III.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: