Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Южна Африка е разнообразна и красива страна, с размерите на Франция и Испания, взети заедно или приблизително два пъти по -големи от Тексас. Разнообразните му култури, интригуваща дива природа, зашеметяваща природа и забележителни плажове го правят убежище за пътешественици от цял свят. Посетителите бързо откриват, че богатата история и колоритни жители идеално допълват върха туристически атракции в Южна Африка, което създава незабравимо преживяване.

10. Sun City Resort

https://maps.google.com/?ll=-25.340279,27.090834&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен в региона като Кралство на удоволствието в Африка, Sun City Resort е луксозно казино и курорт, разположен на около два часа път с кола от Йоханесбург. Комплексът съдържа четири хотела, две шампионатни голф игрища, две казина, атмосферно южноафриканско културно село и повече от 7000 крокодили в светилище. Прилежащият резерват за дивеч Pilanesberg е най -популярният публичен резерват за дивеч в Южна Африка.

9. Резерват за игра Hluhluwe-Umfolozi

https://maps.google.com/?ll=-28.040001,32.060001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като единственият парк, подложен на официални усилия за опазване в KwaZulu Natal, където можете да видите големите пет - лъвове, слонове, леопарди, биволи и носорози - резерватът Hluhluwe -Umfolozi предлага на посетителите несравними възможности за разглеждане на диви животни. Любителите на дивата природа могат да се насладят на необятните простори на местни растения и местни животни по време на разходки с водач, самостоятелно шофиране или да изберат вълнуващо изживяване с лодка по язовир Hluhluwe.

8. Каньон на река Блайд

https://maps.google.com/?ll=-24.563889,30.807501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът на река Блайд е вторият по големина каньон в Африка, след каньона на река Фиш, въпреки че е много по -зелен поради буйната си субтропична зеленина. Пешеходните преходи през богатото разнообразие от флора и фауна, изпълнени с каньон, предлагат гледка към великолепни откоси, водопади и древен геоложки феномен. Посетителите имат възможност да срещнат всичките пет примата на Южна Африка тук, както и хипопотами и крокодили в близост до влажните зони на язовир Свадини.

7. Кейп Уайнлендс

https://maps.google.com/?ll=-33.919998,18.860001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Плодородните долини на Кейп Уайнлендс са заобиколени от величествени планини, заспали села, блестящи паметници, плодородни овощни градини и някои от най -пищните пейзажи в Южна Африка. Посетителите могат да следват Винените маршрути на Кейп, за да посетят лозята на най -добрите винари в страната, чиито шери, пристанища, ракии и интригуващи бели и червени са световно известни със своите деликатни аромати и пикантни вкусове.

6. Виктория и Алфред Waterfront

https://maps.google.com/?ll=-33.903057,18.422777&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Като една от най -големите туристически атракции в Кейптаун и най -посещаваните дестинации, крайбрежието на Виктория и Алфред се позовава на изображения от най -ранните дни на пристанището. Разположен в развлекателна мека, изпълнена с ресторанти, специализирани магазини, кръчми и театри, тук има по нещо, на което всеки може да се наслади. Освен забавления, има и някои атракции, включително скандалната Часовникова кула, Chavonnes Battery, Южноафриканския морски музей и крайбрежното корабоплаване, където се намират Cape Fur Seals.

5. Книсна

https://maps.google.com/?ll=-34.035557,23.048889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Градинският маршрут е една от най -популярните туристически атракции в Южна Африка и обикновено се смята, че се простира от залива Мосел до Свети Франциск по протежение на Индийския океан и включва също части от вътрешността на страната. Изобилие от местни гори с балдахин, планини, реки, спокойни езера и златни плажове украсяват този обширен регион на Южна Африка.

Една от най -известните туристически дестинации на Garden Route, Knysna се намира между буйни гори и бреговете на спокойна лагуна. Обширни възможности за приключения на открито са лесно достъпни в Knysna, както и много спокойни разходки, пътеки, изпълнени с автентични заведения за хранене и пазаруване. Посещението на главите - две скали, охраняващи устието на лагуната - е задължително и всяка от тях предлага невероятна гледка към съседните цветни скали и блестящата лагуна, където сезонното наблюдение на китове е на първо място.

4. Дърбански плажове

https://maps.google.com/?ll=-29.853840,31.040083&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Често в сравнение с Маями Бийч, плажовете на Дърбан осигуряват жизнена атмосфера, която пулсира с енергия. Разполагайки с меко време през цялата година и изпълнени с истинска плажна култура, плажовете в Дърбан са оживени райони, които са изключително чисти и безопасни, а много от плажовете предлагат разнообразни забавления през целия ден. Известен още като Златната миля, има обширни участъци от меки, златисти пясъци и субтропично слънце по плажовете на Южното и Северното крайбрежие на Дърбан.

3. Амфитеатър, Дракенсберг

https://maps.google.com/?ll=-28.766666,28.900000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дракенсберг е най -високата планинска верига в Южна Африка, издигаща се до 3482 метра (11 420 фута) височина. Името е получено от холандски и означава „планина на дракони“. Амфитеатърът е една от географските особености на Северния Дракенсберг и се смята за едно от най -впечатляващите скални лица на земята.

2. Трапезна планина

https://maps.google.com/?ll=-33.957314,18.403109&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в рамките на национален парк, достигането до върха на Трапезната планина е вълнуващо преживяване, което предлага феноменални гледки от птичи поглед към град Кейптаун, остров Робен на север и крайбрежието на Атлантическия океан на запад и юг. Достигайки върха си на 1086 метра (3,563 фута), достигането до върха е лесно чрез изобретателна въжена линия, а всяка кола на Rotair разполага с въртящи се подове, позволяващи на пътниците да се наслаждават на 360-градусова гледка по време на прехода до върха.

1. Национален парк Крюгер

https://maps.google.com/?ll=-24.011389,31.485277&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Крюгер е най -големият резерват за дивеч на континента и една от основните туристически атракции в Южна Африка. Паркът може да се похвали с повече видове бозайници от всеки друг африкански резерват за дивеч, който включва Голямата петица, гепардите, жирафите и други. За разлика от повечето други сафари паркове, Крюгер е дестинация за самостоятелно шофиране с отлична инфраструктура и много места за отсядане в парка, от палаткови лагери до луксозни хижи.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: