Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -популярните еднодневни екскурзии в Гърция:

Еднодневно пътуване от Атина до Делфи

Ако имате желание да изследвате древната история на Гърция, има няколко места, по -подходящи от Делфи. В миналото хилядолетия Делфи се смяташе за център на света, подчертавайки невероятното му значение. Еднодневното пътуване от Атина до Делфи ви позволява да изследвате древна археология, легенди и култура по удобен и удобен начин.

Ще срещнете екскурзовода си в Атина и ще започнете двучасово шофиране до Делфи с частен автобус. По пътя научете, че Делфи е мястото, където се събират орлите на Зевс, и чуйте древни приказки за невероятния град. През прозореца ще минете покрай очарователните градове Левадия и Арачова. Когато пристигнете в Делфи, се насочете направо към археологическия обект. Това е центърът на туризма в Делфи и е лесно да се разбере защо. Ще имате свободата да се разхождате из руините, забелязвайки емблематични забележителности като храма на Аполон и античния театър.

Следващата спирка ще бъде невероятният археологически музей в Делфи. Обширният музей разполага с 15 стаи, изпълнени с исторически артефакти, всички от които са подредени в хронологичен ред. Започнете от 15 -ти век пр. Н. Е. И продължете напред, възхищавайки се на известни произведения като Колесницата на Делфи, направена от бронз или Сфинкса от Наксос.

Обядът ще бъде в хотел Delphi, което ви позволява да опитате местните кулинарни изкушения с невероятна гледка към руините, както и към околните хълмове. На връщане с автобус обратно до Атина, кратка спирка в град Арачова е идеалното време да вземете кафе или просто да се любувате на цветните килими, с които градът е толкова известен.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Атина до Хидра, Порос и Егина

Един от най -добрите начини да видите Гърция е с лодка. С толкова много грандиозни гръцки острови, от които да избирате, би било грешка да прекарате цялото си пътуване на континента. От Атина е възможно да се отплава с еднодневен круиз с лодка, който спира на три отделни гръцки острова близо до Атина: Хидра, Порос и Егина. Пригответе се за несравними гледки, невероятна история и прекрасен ден на морето.

От Атина вземете 20 минути път с климатизиран автобус до пристанището на Пирея. Оттам ще пътувате до първата островна дестинация за деня: Порос. На Порос ще имате около час, за да се скитате и да изследвате независимо. Възползвайте се максимално от времето си, като разгледате руската корабостроителница от 19 -ти век, наречена Trinzia, или просто се отпуснете в таверна с изглед към брега и се потопете в гледките.

Връща се на лодката за следващия раздел на круиза, където обядът ще се сервира в бордовия ресторант. След гръцки празник ще пристигнете в Хидра. Два часа в Хидра ще минат, докато използвате времето, за да обиколите катедралата на Хидра, да се любувате на именията Хидриот с изглед към водата или да разглеждате магазините в търсене на сувенири.

Обратно на лодката, това е друг живописен круиз до третата и последна островна дестинация за деня: Егина. Можете да изберете да направите кратка екскурзия до храма на Афая или да се отпуснете по -близо до пристанището. Егина е идеалното място да се насладите на кафе или чаша вино в очарователна таверна. На връщане от Егина до Пирея ще се поглезите с гръцко фолклорно шоу с традиционна музика и танци, чудесен начин да прекарате времето, докато се връщате в Атина.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Целодневна туристическа обиколка на Санторини

Ако имате само кратко време в Санторини, това турне е чудесен вариант, ако искате да обхванете много от забележителностите. Той идва в комплект с познаващо ръководство, така че ще можете да научите всичко за историята на този остров.

Тази обиколка на острова ще ви преведе през древна история, местна история и емблематични гледни точки за добре закръглено и балансирано проучване на Санторини. Това е много обширно и много дълго - девет часа, за да бъдем точни!

Но всичко това е много удобно; ще бъдете отведени с автобус директно от хотела ви до древния Минойски археологически обект Акротири. Минойската култура предхожда това, което познаваме като древните гърци, с повече от 1000 години! Това е супер интересно място за посещение.

Спрете на черния пясък на плажа Периса за освежаващо плуване в Егейско море. Можете също да спрете за обяд в ресторант в близост тук, пълен с вкусни ястия от прясна риба.

Посетете традиционното гръцко село Ия за очарователни, криволичещи алеи. Ако сте любител на виното, ще оцените дегустацията на вино във винарна Santo. Тук дори има ресторант, където можете да изпиете няколко напитки, когато слънцето залезе. <Освен много повече, освен това, може да е дълъг ден, но е невероятен.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Микен и Епидавър еднодневно пътуване от Атина

От Атина е възможно да прекарате цял ден в проучване на древни руини и исторически забележителности. Върнете се назад във времето и обиколете руините на хълма, укрепените градове и древните гробници, да не говорим за археологически обекти от световна класа, в Микени и Епидавър.

Денят започва с качване на площад Синтагма, Атина. Очаква ви удобно пътуване с автобус, което ви кара по живописни места като Сароническия залив, докато пристигнете в Микена. Този град на върха на хълма някога е бил управляван от цар Агамемнон, а през второто хилядолетие пр.н.е. той е бил мощно, богато селище в древна Гърция. В Микена ще можете да видите невероятни забележителности като Микенския дворец, храма на Агамемнон и прочутата Лъвска порта. След обиколката се върнете при автобуса за кратко пътуване до Nauplia, очарователно морско пристанище с изключителна гледка към водата.

Следващата спирка на маршрута е Епидавър. В древногръцката митология Епидавър е важен, защото е родното място на бога на изцелението, известен като Асклепий. Много от реликвите в град Епидавър днес са в руини, но те все още са зашеметяващо място за изследване. Светилището на Асклепиос може да съдържа сгради, които се рушат, но те просто определят сцената. Разходката из руините на такъв могъщ град е сюрреалистично преживяване, което определено гарантира много снимки.

Една забележителност на Епидавър, която не се разпада, е спиращият дъха древен театър. Построен преди повече от 2400 години, този огромен театър е известен като един от най -красивите на планетата и е послужил за модел на безброй други театри, които се опитват да пресъздадат зрелищната акустика. Вярвате или не, представления все още се провеждат в театъра на Епидавър до днес. Обратното пътуване се вие обратно по Сароническия залив, осигурявайки 90 минути пейзаж през красотата на Пелопонес.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Обиколка на древния Делос

Научете за митове и легенди с едно завладяващо еднодневно пътуване до Делос. Това е перфектно пътуване, ако сте любител на историята или ако посещавате Миконос с деца; това е завладяващо пътуване, което задължително ще разпали въображението на всеки, млад и стар.

Насочете се към пристанището на Миконос, където ще хванете лодка до необитаемия остров Делос. Още преди да се качите на острова, ще видите руините от лодката. Скочете от лодката и се срещнете с вашия екскурзовод, който ще ви разведе сред някои от невероятните забележителности на този исторически остров.

Делос е едно от най -важните исторически обекти в Гърция; се смята, че е родното място на гръцкия бог Аполон, както и на богинята Артемида. Сред другите обекти на острова ще видите руините на храма на Аполон.

Това са едни от най-добре запазените руини на Гърция и правят чудесен начин да избягате от плажовете и купонджиите в Миконос за един ден култура. Има и музей, в който можете да се разхождате, пълен с невероятни древни артефакти; ще можете да вземете питие и лека закуска в музея.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: