Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Остров Пенанг в Малайзия е невероятна дестинация, пълна с историческа архитектура и големи туристически атракции. Можете да разгледате националните паркове или да се възхитите на невероятната архитектура на острова. От колониалните структури до съвременното улично изкуство, столицата на Пенанг Джордж Таун е културна гореща точка в Азия. Завършете го с фантастична малайзийска кухня и гледка към брега и е ясно да разберете защо остров Пенанг е толкова прекрасно място за разглеждане. Преглед на най -добрите туристически атракции в Пенанг:

10. Дъвчете Джети

https://maps.google.com/?ll=5.411847,100.340248&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Върнете се назад във времето и изживейте Малайзия от миналото с посещение на Chew Jetty. На повече от век Chew Jetty е колекция от дървени къщи, построени до водата. Пристанището е само редица дъски, където пътниците могат да се качват на лодки, но китайските имигранти, които са работили на пристанището през 19 век, са построили домове точно над пристанището. Един от тях, известен като Chew Jetty, все още стои. Пристанищните домове са в крак с модернизацията по някакъв начин, добавяйки неща като електричество и течаща вода. Безразборният характер на строителството е ясен знак за миналото. Touring Chew Jetty е ярък контраст с някои от по -съвременните сгради, които ще намерите в Penang.

9. Национален парк Пенанг

https://maps.google.com/?ll=5.448000,100.193199&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За да изпитате естествената, девствена страна на острова, отделете време да посетите Национален парк Пенанг. Паркът може да се похвали с широка гама от терени и пейзажи, което означава, че можете да преминете през джунгли и след това да се отпуснете на плажа, без да напускате границите на същия парк. Популярни плажове като Monkey Beach и Teluk Kampi също се намират в парка. Националният парк Пенанг е едно от най -популярните места за туризъм и къмпинг на острова. Голяма част от района е девствена джунгла, така че екскурзията с екскурзовод може да е най -добрата за тези, които са нови на такъв пресечен терен.

8. Khoo Kongsi

https://maps.google.com/?ll=5.415026,100.337120&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В миналото векове общността на Хокиен на Пенанг се е състояла от няколко клана. Кланът Khoo беше един от най -големите. Подобно на други кланове, Khoo построява голяма кланова къща, наречена Khoo Kongsi. Тази структура все още стои, въпреки възрастта си над 650 години. Той се намира на Cannon Square в сърцето на най -старата част на Джордж Таун. Сградата има ясно китайско влияние, което отразява културата на Хокиен. Ако посетите, ще можете да видите богато украсените каменни резби, гранитните дракони, златните детайли и красивите хартиени лампи отгоре. За любителите на историята или архитектурата, Khoo Kongsi е незабравима спирка в Пенанг.

7. Градина с тропически подправки

https://maps.google.com/?ll=5.463457,100.229042&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -интересните градини в Пенанг е Тропическата градина с подправки. Градините подчертават местните растения, подправки и билки. Малайзийската кухня е добре известна със своите подправки, така че това е фантастичен начин да видите тези мистериозни съставки в най -естествения им стадий. Градината на тропическите подправки също има училище за готвене точно в помещенията. След разходка из градините можете да се отправите към клас по готварство. Пресни билки и продукция се откъсват направо от градината и отиват в ястията, които ще се научите да правите. За хранителни продукти Тропическата градина с подправки в Бату Ферингхи е задължителна атракция.

6. Бату Ферингхи

https://maps.google.com/?ll=5.468300,100.241997&z=18

(ВИЖ КАРТА)

На северния бряг на острова се намира Бату Ферингхи, един от най -големите туристически центрове в Пенанг. Ще откриете участъци от пясъчно крайбрежие, както и много ресторанти, възможности за нощен живот и настаняване. Въпреки че плажът е популярен, той може да бъде мръсен, когато има тълпи, а медузите също могат да бъдат проблем. Ако сте готови да се отдалечите малко от тълпите, можете да намерите фара Muka Head. От кулата на фара ще имате несравнима гледка към брега. След един ден на плажа, вдигнал апетит, отидете до кея Teluk Bahang, където има голяма колекция от невероятни ресторанти с морски дарове, от които да избирате.

5. Имение Cheong Fatt Tze

https://maps.google.com/?ll=5.421408,100.334946&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В сърцето на Джордж Таун, столицата на Пенанг, е Cheong Fatt Tze. Известна още като Синьото имение, тази структура датира от края на 19 век. Сградата е традиционно китайско имение, построено от изключително добри материали от цял свят. По онова време беше необичайно такъв богат човек да построи имение в китайски и хакски стил. Ясно е, че Cheong Fatt Tze е издържал изпитанието на времето. Все още в забележително състояние, имението сега е хотел, както и голяма туристическа атракция. Днес можете да направите архитектурна обиколка, да се отбиете за вкусна храна или дори да пренощувате.

4. Хълм Пенанг

https://maps.google.com/?ll=5.424669,100.250984&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За да се насладите на някои от най -добрите гледки към Penang, направете своя път към върха на Penang Hill. Можете да получите достъп до върха чрез железопътната линия Penang Hill, която е на кратко пет минути пътуване до върха. На върха на хълма Пенанг ще се насладите на панорамни гледки, както и на малко по -ниски температури, отколкото град Джордж Таун по -долу. Можете също така да направите обиколка с бъги на върха, като по пътя забележите разнообразие от красиви исторически домове. Можете да изберете да се разходите до върха на хълма Пенанг, но много хора избират железопътната линия по пътя нагоре и непринудена разходка по пътя надолу.

3. Храмът Кек Лок Си

https://maps.google.com/?ll=5.399525,100.273727&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Храмът Кек Лок Си се счита за един от най -големите будистки храмове в цяла Азия. Храмът се намира в Air Itam, с лице към морето и е открит през 1905 г. Не само храм, Kek Lok Si е истински комплекс. Състои се от няколко молитвени зали, манастири, градини и статуи. Най -посещаваната забележителност в храма е статуята Куан Ин. Можете да се возите на уникален наклонен асансьор, за да стигнете до статуята, която се помещава в осмоъгълен павилион. Храмът Кек Лок Си е една от най -популярните туристически атракции в Пенанг.

2. Penang Street Art

https://maps.google.com/?ll=5.414592,100.338242&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че Пенанг може да се похвали с много исторически артефакти и древни храмове, има и оживена сцена на съвременното изкуство. В Джордж Таун можете да проверите това, което е известно като Penang Street Art. Това е колекция от произведения на изкуството, намерени не в музей или галерия, а точно по стените на града. Творбите са дело на литовски художник на име Ърнест Захаревич. Докато се разхождате из Джордж Таун, може да забележите някои от тези парчета сами.

Много от произведенията включват деца. Например на Арменска улица потърсете стенописа, озаглавен „Малки деца на велосипед“. Можете да вземете карта, която ви води директно към най -добрите произведения, или можете да се присъедините към пешеходна обиколка с екскурзовод, която може да разкрие някои от скритите скъпоценни камъни, които използват самия град като празно платно.

1. Имение Pinang Peranakan

https://maps.google.com/?ll=5.417999,100.341194&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от забележителностите, които трябва да се видят в сърцето на Джордж Таун, е имението Pinang Peranakan. Перанакан е името на китайските имигранти, дошли в Малайзия около 16 век. С течение на времето тази група развива своя собствена уникална култура, кухня и дори диалект. Имението Pinang Peranakan е прозорец към този свят. Когато го посетите, можете да видите как богато семейство Перанакан е живяло преди повече от век. Ще имате възможност да се възхитите на издълбани китайски дървени панели, шотландската железария и зашеметяващата колекция от антики от цял свят. Това е един вид жив музей и това е фантастичен начин за изследване на културата Перанакан.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: