Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако обичате историята, зашеметяващите плажове, изисканите вина и вкусната кухня, ще се влюбите в Сицилия. Този остров, който е най -големият в Средиземно море, предлага всички тези неща, плюс много повече. В Сицилия например се намира връх Етна, един от най -активните вулкани в Европа. Наистина в Сицилия има толкова много неща за гледане и правене, които вероятно ще ви трябват поне 10 дни в Сицилия за да проучите напълно и опознаете този невероятен остров и неговите хора. За да ви помогне да планирате обиколката си в Сицилия, разгледайте следния примерен маршрут.

1. Палермо (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=38.116669,13.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -доброто място да започнете изследването на този невероятен остров е в Палермо, оживената столица на Сицилия. Можете лесно да прекарате два дни в разглеждане на този град, особено на стария му град, където ще намерите по -голямата част от атракциите на Палермо. Няма да искате да пропуснете катедралата в Палермо, впечатляваща норманска църква от 12-ти век, обхващаща голямо разнообразие от архитектурни стилове.

Следват катакомбите на капуцините, където можете да се разхождате покрай мумии в различни състояния на разпад. Това е интересен и зловещ начин да видите различна страна от историята на Палермо, тъй като можете да разгледате различните стилове на облекло, в които са погребани телата. Що се отнася до сувенирите, пазарите на открито в Палермо са чудесно място за разтриване на лакти местните жители пазаруват пресни продукти и морски дарове или търсят местни занаяти.

2. Монреале (спиране)

https://maps.google.com/?ll=38.081669,13.288889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На излизане от Палермо се отправете нагоре към Монте Капуто за спирка в Монреале. Тук ще намерите великолепната катедрала Монреале и манастирите. Тази катедрала, построена между 1174 и 1185 г., е известна с прекрасните златни мозайки, които покриват интериора на тази сграда. Катедралата Монреале всъщност се смята от мнозина за най -добрия пример за нормандската архитектура в Сицилия. Ако имате време, не забравяйте да се изкачите до покрива на манастирите, който предлага великолепна гледка към околността и залива Conca d’Oro.

3. Ериче (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=38.036945,12.586389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Следващата ви спирка трябва да бъде Ериче, който е древен град, който се намира високо на връх Ериче и гледа към град Трапани и красивото Средиземно море. Ако обичате средновековната архитектура, ще харесате абсолютно Ериче, която е мястото на дворци, древни храмове, укрепени стени, каменни улици и множество църкви. Ериче е известна и със своите вкусни сладкиши и бадемови бисквити. Тук можете да намерите и магазина на един от най -известните пекари на Сицилия, Мария Граматико.

4. Агридженто (1 нощувка)

https://maps.google.com/?ll=37.290592,13.585475&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Агридженто е дом на една от най -известните и популярни атракции на Сицилия, Долината на храмовете. Този голям обект съдържа осем древногръцки храма, датиращи от приблизително 510 г. пр. Н. Е. И 430 г. пр. Н. Е., Както и руините на други сгради и пътища. Останките от тези дорийски храмове се считат от мнозина за едни от най -добре запазените гръцки сгради в света. Тъй като Долината на храмовете е толкова голяма, определено трябва да посветите цял ден на проучване на този сайт. И, ако е възможно, опитайте се да оставите малко време за разглеждане на Археологическия музей, който съдържа повече от 5500 артефакта.

5. Сиракуза (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.083302,15.283300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В древни времена Сиракуза (или Сиракуза) е бил важен град, който в един или друг момент е попадал под контрола на много различни владетели, включително Гърция, Римската република и Византийската империя. Днес този красив град съдържа много грандиозни руини от всички тези империи, включително Храмът на Аполон, който може да е най -старият гръцки храм в Сицилия, римски амфитеатър, както и голям гръцки амфитеатър, издълбан от скали. В Сиракуза има и много сгради от средновековния период, включително Палацо Монталто. Проучването на многото древни и средновековни структури в тази област лесно ще ви затрудни в продължение на два дни.

6. Таормина (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=37.849998,15.300000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Следващата спирка на вашия маршрут за Сицилия е Таормина, който е популярен курорт, разположен високо над Средиземно море на източния бряг на Сицилия. Този град съдържа множество гръцки и римски структури. Една от най -известните сгради на Таормина и Сицилия е нейният гръцки театър, който се използва и до днес. Тази сграда предлага на гостите гледка както към океана, така и към вулкана Етна. Таормина може да се похвали и със средновековен квартал. И когато ви е омръзнало да посещавате руини, винаги можете да се разходите пеша или да вземете кабинков лифт до един от красивите плажове на Таормина.

7. Чефалу (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=38.033333,14.016667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Чефалу е популярна туристическа дестинация, разположена на Тиренско море на северното крайбрежие на Сицилия. Подобно на много други градове на Сицилия, Чефалу е изпълнен със смесица от древни и средновековни структури и влияния. Една от най-известните му структури е Дуомо, величествена норманска катедрала с две кули, датираща приблизително от 1131 г. Интериорът на тази катедрала е покрит с красиви мозайки. Ако сте активен пътешественик, ще се насладите на изкачване до върха на Ла Рока и проверка на останките от замъка Чефалу, датиращ от 13 -ти и 14 -ти век. Това също е отлично място да се насладите на невероятна гледка към околността.

Палермо (1 нощ)

Последната ви спирка ще бъде завръщане в Палермо, където можете да завършите пътуването си до Сицилия, като опитате храните, които може да сте пропуснали през останалата част от вихрушката си. Насочете се към пазарите на открито и опитайте билетите, предлагани от уличните търговци, като аранчини, които са пържени оризови топки или сфинчоне, подобно на пица. Посещението на Регионалния археологически музей в Палермо, който съдържа артефакти, датиращи от праисторически времена до наши дни, е може би едно от най -добрите места за прекратяване на вашето проучване на Сицилия и за да научите какво е направило този уникален остров такъв, какъвто е днес.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Палермо, сън в Палермо

Ден 2: Разгледайте Палермо, спите в Палермо

Ден 3: До Ериче през Монреале и Сегеста, спите в Ериче

Ден 4: До Агридженто спите в Агридженто

Ден 5: До Сиракуза, спи в Сиракуза

Ден 6: Разгледайте Сиракуза, спите в Сиракуза

Ден 7: До Таормина, спи в Таормина

Ден 8: До Чефалу спите в Чефалу

Ден 9: До Палермо, спи в Палермо

Ден 10: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: