Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Столицата на Аржентина Буенос Айрес е очарователен космополитен град, един от най -красивите в Южна Америка. Суматохата на ежедневието там обаче може да накара чаровете му да избледнеят след известно време. Тогава е време за един или повече еднодневни екскурзии от Буенос Айрес в провинцията или дори извън страната, за да подмлади тези прелести. Време е да изпитате духа на една различна Аржентина, както и прелестите на съседен Уругвай.

6. Ла Плата

https://maps.google.com/?ll=-34.921112,-57.954445&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Буенос Айрес може да е столица на Аржентина, но Ла Плата е столицата на провинция Буенос Айрес. На около 55 км (35 мили) от Буенос Айрес, Ла Плата е известна като „Градът на диагоналите“ поради своето улично оформление; на всеки седем блока има обществен площад. Градът благоприятства архитектурата в европейски стил, като например кметството на германския Ренесанс на новата готическа католическа катедрала срещу площад Морено. Градът също е дом на национален исторически музей от световна класа; семействата ще се радват на посещение в Детския град, най -големия в Южна Америка.

5. Монтевидео, Уругвай

https://maps.google.com/?ll=-34.883610,-56.181946&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуване до Монтевидео е възможно за един ден, тъй като фериботът отнема само два часа и половина, за да стигне до там. Основана от португалците, управлявана от испанци и за кратко от англичаните, най -южната столица на Южна Америка се намира на Рио де ла Плата. Много туристически атракции се намират в Ciudad Vieja или Стария град, който може да се похвали с колониални сгради, музеи и художествени галерии. Пътуващите се стичат до булевард 18 де Хулио, за да видят сградите му в стил Арт Деко и да пазаруват. Авенюто също води до забележителност, Обелиск, и до Parque Battle, голям парк Монтевидео.

4. Сан Антонио де Ареко

https://maps.google.com/?ll=-34.250000,-59.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен сред буйни земеделски земи, само на 115 км (70 мили) от столицата, Сан Антонио де Ареко се счита за един от най -историческите градове в Аржентина. Разположен в пампата, градът е добро място да научите за цветните аржентински каубои, известни още като гаучо. Единствените истински забележителности на града са няколко музея, но това, което наистина прави Ареко запомнящо се, са живописните колониални улици в центъра на града. Градът също е добро място за закупуване на кожени изделия, сребърни изделия и въже от работилници, където са направени. През ноември градът е домакин на ежегодния Fiesta de la Tradición, най -важният фестивал в Аржентина, празнуващ културата на пампасите.

3. Колония дел Сакраменто, Уругвай

https://maps.google.com/?ll=-34.471390,-57.844166&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Колония дел Сакраменто е един от най -историческите градове в Уругвай; основан е от португалците през 1680 г., а по -късно е превзет от Испания. Този живописен град на Рио де ла Плата се намира на малко над 50 км (30 мили) с ферибот от Буенос Айрес. Неговият Barrio Histórico, неправилният колониален център на тесни калдъръмени улички, заема малък полуостров, изпъкнал в реката; изкачването на фара е задължително. Напомнящ за Лисабон в Португалия, този очарователен град е известен и със страхотните си плажове.

2. Настаняване на Estancia

https://maps.google.com/?ll=-34.330002,-58.980000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Равната, подвижна провинция, заобикаляща Буенос Айрес, е осеяна с ранчо, където пътниците все още могат да се сблъскат с известната каубойска култура в Аржентина. Тук десетки имоти или селски имоти, които някога са били частни места за бягство на богати семейства, са отворили врати за обществеността. Много от тези селски хотели предлагат día de campo (селски ден), който е идеален за пътуващите на ден. След закуска посетителите обикновено следват гаучото на естанция в полетата за сутрешна конна езда. След това се връща към селската къща за барбекю и бърза сиеста за хамак, преди отново да тръгне по пътеките.

1. Делта на Тигър

https://maps.google.com/?ll=-34.416668,-58.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Делтата Тигра Парана е на 35 км (20 мили) северно от Буенос Айрес, което прави еднодневното пътуване от Буенос Айрес с лодка или влак до този район лесен и удобен. Това е популярно бягство през уикенда за жителите на Буенос Айрес. Делтата на Тигре е една от най -големите в света. Някога блато, делтата сега има пътеки, канална система, жилища и оживен пазар. Разходки с лодка в делтата предлагат надникване в местни къщички и колониални имения. Посетете Пуердо де Футос, оживено пристанище, което свързва континента с островите в делтата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: