Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Основана през 1535 г. от испанския конкистадор Франсиско Писаро, Лима е любопитна смесица от високи апартаменти, големи, но подредени бедняшки квартали и колониална архитектура в центъра на града. Лима е построена върху долина, заобиколена от изключително суха пустиня и е една от най -сухите столици в света. Тази пустиня е дом на няколко интересни дестинации, които в допълнение към няколко острова по крайбрежието правят чудесни еднодневни екскурзии от Лима.

8. Пукушана

https://maps.google.com/?ll=-12.481597,-76.797707&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че този малък крайморски град е популярен сред местните жители, той все още не е добре познат на туристите. Разположен на около 70 км (45 мили) южно от Лима, Pucusana е чудесно бягство за посетители, които искат да посетят традиционно перуанско рибарско селище. Водата в залива Пукусана е много спокойна, така че е отлично място за плуване. Основното привличане на Пукусана е живописното пристанище, свежите морски дарове и спокойна атмосфера. В района има и две естествени образувания, Дяволската уста и Лицето на Христос. Дяволската уста е скално образувание, което произвежда бумтящ звук, когато голяма вълна се удари в него. Лицето на Христос е, както подсказва името му, скална формация, която прилича на Христос в профил.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Хуакачина

https://maps.google.com/?ll=-14.087500,-75.763336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че голяма част от Перу е покрита от тропическите гори на Амазонка, Хуакачина е дом на съвсем различен тип пейзаж - огромни пясъчни дюни. В сърцето на Хуакачина е малка лагуна, която е заобиколена от палми, истински пустинен оазис. Огромните дюни в града са популярни сред любителите на адреналин, които се стичат до Уакачина, за да опитат ръцете си в сандборд и дюни. Хуакачина се намира на около четири часа южно от Лима, което го прави малко далеч за еднодневна екскурзия от Лима, въпреки че е възможно.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Паломиновите острови

https://maps.google.com/?ll=-12.129400,-77.233299&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Паломиновите острови са група малки острови в Тихия океан. Най -голямата претенция за слава на тези острови са хилядите супер приятелски настроени и любознателни морски лъвове, които живеят на и около островите Паломино. Екскурзиите предлагат на посетителите възможност да плуват с тези любопитни животни, за които някои хора казват, че са почти като кучета с плавници. Бебетата могат да бъдат особено любознателни и ще се приближат до плувците. Разходка с лодка до островите Паломино отнема само около час и половина от пристанището на Калао. Посетителите могат също да шпионират пингвини Хумболт и други морски птици, докато са на разходка с лодка.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Карал

https://maps.google.com/?ll=-10.893611,-77.520279&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Смятан за „най -стария град в Новия свят“, се смята, че Карал датира от 2600 г. пр. Н. Е. Този археологически обект може да се похвали с пирамиди, които биха били построени през същия период от време, в който египтяните са изграждали свои известни пирамиди. Посетителите могат да видят и останките от храмове, кирпичени комплекси и няколко потънали кръгли площади. Той се намира на суха тераса, която се намира над долината Супе, която е на около 320 км (200 мили) северно от Лима. Карал е само едно от 18 -те селища, открити в тази област. Въпреки че руините на Карал са открити за първи път през 1905 г., те са отворени за обществеността едва от 2006 г.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Национален резерват Паракас

https://maps.google.com/?ll=-13.944341,-76.242752&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този красив резерват се намира на полуостров Паракас и е създаден за две основни цели. Единият е да предложи защитена зона за диви животни, особено за птици. Някои от многото птици, които могат да се видят в тази област, включват пингвин Хумболт, перуански водолазен буревестник и синьокрака. Посетителите на този район също могат да имат късмета да шпионират китове и морски костенурки. И те почти сигурно ще могат да взаимодействат с многото приятелски морски лъвове в района. Паракас също е създаден, за да запази културното наследство на древните жители, които някога са живели в района, а резерватът е дом на няколко археологически обекта.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Пачакамак

https://maps.google.com/?ll=-12.256667,-76.900276&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Pachacamac, който се намира в столичната Лима, някога е бил важно религиозно съединение за културата на Лима, която е била построена преди инките. При пристигането си в района през 1450 г., инките сами добавят множество структури. Основните забележителности на този археологически обект са масивните храмове на Слънцето и Луната. Лошо ерозирани, тези конструкции са построени изцяло от сушени на слънце глинени тухли. Pachacamac е огромно място, което обхваща няколко квадратни мили, така че посетителите трябва да си дадат няколко часа, за да разгледат това съединение.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Острови Балестас

https://maps.google.com/?ll=-13.735833,-76.396385&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тази група острови се намира край бреговете на Перу и понякога се нарича „Галапагос на бедния човек“. Подобно на по -известния Галапагос, веригата острови Балестас е дом на много дружелюбни морски лъвове и на огромен брой морски птици, включително буби, фламинго, пеликани, корморани и пингвини от Хумболт. Посетителите могат да стигнат до островите Балестас на борда на лодка от Паракас, която се намира близо до Писко. Отнема приблизително два часа, за да стигнете до този резерват за морска дива природа и по пътя късметлиите посетители могат да бъдат поглезени от гледката на гигантски праисторически геоглиф, известен като Ел Канделабро. Този огромен триразклонен геоглиф, изсечен в почвата на хълм, може да се види дори на 20 км (12 мили).

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Линии от Наска

https://maps.google.com/?ll=-14.716667,-75.133331&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тези мистериозни линии на 1000 години отдавна завладяват въображението на света. Най -добре виждани отгоре, тези линии, които са гравирани в пустинята, образуват огромни фигури, известни като геоглифи, включително маймуна, птици, кучета и онези, които изглеждат свръхестествени същества. Между брега на Перу и планините Анди има приблизително хиляда геоглифи. Тъй като тези цифри се виждат най -добре от въздуха, обикновено пътуващите пътуват с малка обиколка със самолет, за да ги разгледат.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: