Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Изпълнена с прекрасни стари сгради, Хага, известна като Den Haag на холандски, отговаря на предварително замислените представи на много посетители за това как трябва да изглежда един град в Холандия. Въпреки че не е столица, тя е седалището на холандското правителство и се нарича Международен град на мира и правосъдието, тъй като тук могат да бъдат намерени толкова много организации като Световния съд, посветени на световния мир. Този оживен град с чар на стария свят е дом на множество музеи, в които се помещават едни от най-големите колекции на изкуството в света, Хага също е известна със своята морска атмосфера, с чудесни плажове, които могат да бъдат намерени в Кийкдуин и Шевенинген, рибарско селище в по-ранен период. живот.

10. Японска градина в Clingendael

https://maps.google.com/?ll=52.100101,4.330600&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Паркът Clingendael се счита за най -впечатляващия парк в Хага, място, където се намират много красиви градини. Но тази четиривековна градина е най -известна със своята японска градина, създадена през 20 -ти век от баронеса, която връща предмети, като скулптури и мостове, от многобройните си пътувания до Япония. Градината съдържа буйна растителност, включително мъхове, остров с костенурки и каменен кран - костенурката и кранът са символи на дълъг живот. Японската градина е популярна атракция в Хага, защото е единствената от този период в Холандия.

9. Дворец на мира

https://maps.google.com/?ll=52.086601,4.295500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хага е известен като Международен град на мира и правосъдието. Нищо не казва това повече от емблематичния Дворец на мира, който празнува своя 100 -годишен юбилей през 2013 г. Стоманеният магнат Андрю Карнеги финансира сградата на Двореца на мира и той остава собственост на Фондация Карнеги днес. В тази забележителност в Хага се помещават няколко важни международни организации, включително Световният съд, Постоянният арбитражен съд и Библиотеката на Двореца на мира. През уикендите се предлагат обиколки с екскурзовод. Център за посетители с информация на седем езика обаче е отворен всеки ден.

8. Gemeentemuseum Den Haag

https://maps.google.com/?ll=52.089443,4.280556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Gemeentemuseum Den Haag е многостранен музей, който включва изложби не само от известни художници, но и изложби на мода, керамика и музика, наред с други. Считан за един от най -красивите музеи в Холандия, отделът за съвременни изкуства на Gemeentemuseum Den Haag има най -голямата колекция от Mondrians, включително Victory Boogie Woogie, в света. Посетителите казват, че сградата в стил Арт Деко, в която се помещава музеят, също си заслужава по -внимателно разглеждане. Музеят, известен още като Общински музей, е извън центъра на града, но лесно достъпен с автобус.

7. Музей Лууман

https://maps.google.com/?ll=52.099781,4.350503&z=18

(ВИЖ КАРТА)

След като разгледат шедьоври върху платно, посетителите може да искат да разгледат друг вид шедьовър: антични и класически автомобили. Музеят Louwman съдържа повече от 250 антични и класически автомобила, включително превозни средства, датиращи от 1886 г., както и ранни мотоциклети. Най -добрите автомобили включват Jaguar XKD 606, спечелил Льо Ман през 1957 г., и Laconda, спечелил през 1935 г. Цялата колекция се смята за една от най -старите и красиви частни колекции от класически автомобили в света. Музеят разполага и с колекция от свързани с автомобила изкуства, като плакати.

6. Ешер в Het Paleis

https://maps.google.com/?ll=52.083332,4.314444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Маурис Корнелис Ешер се смята за един от най -големите графични художници в света, въпреки че той почина през 1922 г. Той беше майстор в рисуването на оптични илюзии. Шедьоврите на Ешер включват въздух и вода, в които птиците стават риби, и водопад, с вода, която тече нагоре. Галерията с неговите произведения на изкуството се помещава в дворцовия музей, който някога е бил зимна резиденция за холандски кралици. Постоянната експозиция включва дисплей за виртуална реалност, който позволява на посетителите да изпитат по -пълноценно неговите уникални произведения на изкуството.

5. Мадуродам

https://maps.google.com/?ll=52.099499,4.297500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -малкият град в Холандия, Мадуродам е мащаб 1:25 на холандски град. Той разполага с традиционни холандски сгради и известни забележителности от цялата страна. Сгради, пазари, канали, вятърни мелници, летище Схипхол, пристанището на Ротердам, площад Дам, произведенията Делта са перфектно възпроизведени до най -малките детайли. Вместо да бъде статичен миниатюрен град, Мадуродам всъщност е пълен с живот. Вятърните мелници се завъртат, самолетите кацат на летището, влаковете минават през парка и лодките плават. Популярен сред малки и големи, той е една от най -посещаваните атракции в Хага.

4. Панорамен съобщение

https://maps.google.com/?ll=52.084999,4.304444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Panorama Mesdag определено има много уау! фактор. Това е гигантска кръгла стенопис, която е висока 14 метра (46 фута) и повече от 120 метра (280 фута) в обиколка. Това е картина на морето, дюните и село Шевенинген, както е било през 1881 г. Тя е изписана от Хендрик Вилхелм Месдаг, един от най -важните художници от Хагската школа. Стенописът е толкова огромен, че е построена специална сграда, за да го приюти. Panorama Mesdag е най -старият стенопис от 19 -ти век, който все още се намира на мястото, на което е построен.

3. Mauritshuis

https://maps.google.com/?ll=52.080555,4.314444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят Mauritshuis предоставя невероятна възможност да разгледате някои от най -добрите картини от холандския Златен век на живописта. Той е дом на 841 произведения на велики художници като Ханс Холбейн Млади, Франс Халс, Рубенс (Нощна сцена), Рембранд (Автопортрет) и Вермеер (Момиче с перлена обица). Музеят се помещава в холандска класическа къща от 17 -ти век, която принадлежи на благородник. Този малко известен музей (извън Холандия) привлича около четвърт милион посетители годишно.

2. Булевард Шевенинген

https://maps.google.com/?ll=52.113335,4.281667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Булевард Scheveningen е широк булевард, който минава покрай плажа в Scheveningen, някога сънливо рибарско селище, а сега морски курорт. Една от най -добрите атракции е кеят Шевенинген, крайбрежна алея, датираща от началото на 20 век; днес това е развлекателен и търговски комплекс. Курхаусът също трябва да се види; това е голям хотел, който започва като баня през 19 век и оттогава е бил домакин на известни хора от Чърчил до Бон Джови. Скулптурите край морето се фокусират върху международни скулптурни произведения. Той е забележителен, защото е построен под земята, вместо върху пясъчните дюни.

1. Binnenhof

https://maps.google.com/?ll=52.079632,4.313035&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Binnenhof е замък от 13 -ти век, който прави мощен впечатляващ дом за най -добрите държавни служби в Холандия. Тук се срещат двете камари на парламента и се помещават Министерството на общите въпроси и кабинета на холандския премиер. Веднъж поредица от сгради, които бяха обединени, Биненхоф е известен като най -старата камара на парламента в света, която се използва и до днес. Готическата структура се намира в центъра на Хага до езерото Хофвийвер. В центъра стои Ридерзал или Рицарската зала, централната част на замъка, днес използвана за церемониални цели. Рицарската зала е достъпна при обиколки с екскурзовод.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: