Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Името на столицата и най -големия град на Малайзия се превежда като „кално сливане“, въпреки че днес градът вместо това е сливане на стари и нови култури, на будизма и исляма и на много световни езици.

От впечатляващите градски кули на кулите близнаци Петронас в Куала Лумпур до огромни търговски центрове като Bukit Bintang, този град има разнообразие от атракции за почти всеки вкус. За тези, които остават известно време, трябва да се обмислят еднодневни екскурзии. Ето един поглед към някои от най -добрите еднодневни екскурзии от Куала Лумпур:

Карта на еднодневни екскурзии от KL

8. Genting Highlands

https://maps.google.com/?ll=3.423680,101.793350&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гентинг Хайлендс, друг курорт на върха на хълм, е град с тематичен парк, достъпен с кабинков лифт Skyway. Седнали на върха на буйни залесени върхове, гостите ще бъдат изненадани да видят голяма колекция от тематични хотели и курорти, подобни на ивицата в Лас Вегас. Един от петте хотела, хотел First World, държи рекорда за най -големия в света (а също и един от най -грозните според някои).

В процес на изграждане, който ще бъде отворен през 2016 г., е Twentieth Century Fox World, тематичен парк, който ще бъде подобен на франчайза Universal Studios. Това е основната база за много азиатски риалити шоута, концерти и голям и оживен нощен живот и задължително място за тези, които обичат този вид заведение.

Как да стигнем до Гентинг Хайлендс

 • Разположени североизточно от Куала Лумпур, автобусите тръгват към Гентинг Хайлендс на всеки час от KL Sentral. Можете или да вземете автобус директно там, или да слезете в Awana Skyway и да се разходите фантастично с лифта за последните 15 минути нагоре по хълма до парка. Това пътуване трябва да отнеме общо около час и петнадесет минути.
 • С кола е малко по -бързо да стигнете до Гентинг Хайлендс. Всичко, което трябва да направите, е да се насочите на север от града по E33 и да продължите по E8, докато видите табели към Genting Highlands. Оттам е на около 20 минути живописно шофиране през красива планинска природа.
 • Друг популярен вариант сред посетителите на Куала Лумпур е да направите обиколка до планинските планини Гентинг, където ще можете да разгледате всички удоволствия на тематичния парк в свободното си време, без да се притеснявате как да стигнете до там и обратно. Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Путраджая

https://maps.google.com/?ll=2.943095,101.699371&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Към 2012 г. почти всички правителствени министерства на Малайзия се намират в Путраджая. Този планиран град е административен център на страната, въпреки че Куала Лумпур остава негова столица. Това е мястото да посетите сгради на посолството, да видите правителството в действие и да откриете грандиозна архитектура.

От богатото великолепие на джамията Путра и Истана Мелавати до буйната шир на Ботаническата градина Путраджая, този град предлага богато културно изживяване за хилядите държавни служители, живеещи тук, както и за посетителите, които идват да открият Путраджая за себе си.

Как да стигнем до Путраджая

 • Административният център на Малайзия не може да бъде по -прост за достигане с обществен транспорт; отнема само 20 минути от Kl Sentral с влак KLIA Transit. От Putrajaya Sentral след това е кратко пътуване с автобус до центъра на града; табели и билетна каса ще ви помогнат да намерите пътя.
 • Чудесен начин да видите цялата невероятна архитектура на Путраджая е да направите обиколка с екскурзовод от Куала Лумпур; това ще ви разведе из всички най -отличителни сгради, за които ще научите от вашия гид. В допълнение към това, обиколките включват и спирка в парк на земеделското наследство, където ще научите как се прави каучук и за традиционните малайзийски продукти. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Букит Фрейзър (хълмът на Фрейзър)

https://maps.google.com/?ll=3.714000,101.735001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Bukit Fraser е курорт на хълм, разположен на хребета Титивангса в Малайзия. Тя включва седем върха и гора, която се счита за една от най -девствените в Югоизточна Азия. Тази древна гора, украсена с висящ мъх, е добре известна със своята разнообразна популация от птици и много птици пътуват тук и отсядат в половин дузина хотели в района.

Голфърите също намират страхотни игрища тук, в райони, които някога са били разчистени, за да създадат малък регион за добив на калай. Това е много популярно място сред местните малайци и сингапурци, много от които просто обичат да се разхождат по многото пътеки в региона и да се насладят на прохладния климат.

Как да стигнем до Bukit Fraser

 • За съжаление, прекрасният хълмист курорт Букит Фрейзър няма директна връзка със столицата, така че не е възможно да се посети с обществен транспорт. Най-близкото, което можете да получите, е да вземете час и петнадесет минути влак от KL Sentral до град Kuala Kubu Bahru, където след това можете да вземете 45-минутно пътуване с такси до курорта. Това би трябвало да струва около 80 MYR.
 • С колата е много по -просто, въпреки че отново отнема около два часа. По път 1 тръгнете директно на север покрай пещерите Бату (или спрете и ги посетете, ако имате време) и просто го следвайте чак до Куала Кубу Бару. Оттам е възхитително шофиране през някои прекрасни пейзажи на 55, които ще ви отведат директно до Bukit Fraser.

5. Порт Диксън

https://maps.google.com/?ll=2.516667,101.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този нос град е на около час път от Куала Лумпур. Той е бил оживен пристанищен град от колониалните времена, когато е служил като износно място за въглища и калаена руда. Съвсем наскоро тя добави двойка рафинерии и поддържа значението си в търговията с корабоплаване.

Въпреки това плажовете тук са бели, топли и девствени и съдържат голям брой курортни хотели, които се развиват по време на икономическия бум на деветдесетте години. Днес стаите са все още нови, но малко използвани и могат да бъдат голяма отстъпка за семейства и други посетители, които отделят допълнителни дни на плажа. Ако градовете са предпочитани, градът с половин милион може да се похвали с редица страхотни ресторанти и културни събития, които са лесни за намиране и наслада.

Как да стигнем до Порт Диксън

 • Тъй като Порт Диксън няма директна връзка с градския транспорт с Куала Лумпур, посетителите, които желаят да направят пътуване до морския курорт, трябва да вземат два автобуса, за да стигнат до него. От Pudu Sentral трябва да вземете едночасово пътуване с автобус до Serembam. Оттук автобус номер T30A ще ви отведе до Порт Диксън; това пътуване отново отнема около час. Ако имате късмет и имате гладка връзка, тогава може да отнеме само два часа, за да стигнете от Куала Лумпур до Порт Диксън. В противен случай може да отнеме до три часа или повече.
 • Шофирането е най -сигурният вариант, ако искате да се възползвате максимално от времето си в Порт Диксън. Шофирането обикновено отнема между час и два часа, в зависимост от трафика. Насочете се директно на юг от града по E9 и го следвайте чак до Serembam. Тук изключете и следвайте знаците за Порт Диксън, който е на около десет километра.

4. Природен парк Куала Селангор

https://maps.google.com/?ll=3.397400,101.168602&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друго популярно еднодневно пътуване от Куала Лумпур, природният парк Kuala Selangor, служи като един от най -добрите примери за запазена естуарна влажна зона в цяла Азия. Домът на застрашения млечен щъркел, паркът, когато средствата позволяват, насърчава развъдни програми и запазва дома за важни видове като щъркел, чапли, маймуни от сребърни листа и макаки.

Основната причина обаче хората да ходят тук е да се чудят на светулките по бреговете на река Селангор. Няма нищо подобно да плавате с лодка по реката през нощта, за да уловите красотата на тази чудна гледка.

Как да стигнем до природния парк Куала Селангор

 • Разположен на западния бряг на Малайзия, природният парк Kuala Selangor е на около два часа път с автобус от Куала Лумпур. От Medan Pasar Bus Hub вземете автобус 100, който тръгва на всеки половин час до Куала Селангор. След като пристигнете, Природният парк е само на кратко пътуване с такси.
 • С кола времето за пътуване се съкращава наполовина, така че отнема само час, ако трафикът е добър. За да шофирате там, се отправете на северозапад от града по E. След известно време изключете на E25, насочен на запад. Следвайте го до брега, когато завиете по път 5; тук би трябвало да намерите табели, които да ви насочат към Куала Селангор, само на кратко разстояние с кола. Веднъж в града, ще откриете и указателни табели, които ви насочват към Природния парк. По пътя към парка си заслужава да спрете в прекрасната развлекателна гора Bukit Lagong, покрай която ще преминете точно извън Куала Лумпур.
 • За да избегнете шофирането обратно през нощта или навигацията в обществения транспорт, се препоръчва обиколка с екскурзовод. Това ще ви позволи да видите величествените светулки, с които е известен природният парк, без да се притеснявате, че ще се приберете. Наред със запомнящо се разходка с лодка, обиколката включва и пътуване до древна крепост и кралско гробище. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Светилището за слонове Куала Ганда

https://maps.google.com/?ll=3.592812,102.143906&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Светилището за слонове Kuala Gandah се намира в границите на резервата Krau Game. Известен е със спасяването на проблемни слонове, които не са подходящи за типичното използване на селскостопански или товарни животни, и преместването им в безопасни местообитания, които им позволяват свобода, без да се притесняват от сблъсъци със селските стопани.

Центърът служи и като образователен център, където те позволяват на гостите да гледат как се къпят и хранят слонове, да изследват информационни видеоклипове и да получат възможност да дарят за програмата, като запазват малката популация от азиатски слонове защитени, дори когато те не играят добре с другите. Това е приблизително на два часа път с кола от Куала Лумпур.

Как да стигнем до светилището за слонове в Куала Ганда

 • Въпреки че светилището за слонове Куала Ганда е почти изпълнимо с обществения транспорт от Куала Лумпур, това е малко сложно; последната част от пътуването все още включва 15-километрово пътуване с такси до светилището. От автогарата Pekeliling автобусът до град Lanchang трябва да отнеме около час и петнадесет минути - те тръгват на всеки час. След като пристигнете в града, трябва да вземете такси в резервата Krau Game Reserve, където ще намерите светилището.
 • Много по -лесно е да шофирате сами до светилището и отнема около 90 минути от центъра на Куала Лумпур. Тръгнете на север от града по E33, който се слива с E8, и просто се придържайте по същия път до изход 816 при Lanchang Town. Оттам следвайте път 236 директно до светилището за слонове, само на 15 минути. Страхотното при вземането на колата е, че можете да комбинирате посещението си в светилището със спирка на някоя от забележителностите, които минавате по пътя. Например живописният водопад Чаманг, спокойната японска градина и оживеният градски парк с тематични паркове Гентинг Хайлендс са само на кратко разстояние от светилището с кола.
 • Много хора също решават да направят обиколка с екскурзовод до светилището за слонове Куала Ганда; те често включват спирка по невероятните пещери Бату по пътя. Това означава, че посетителите могат да разгледат светите индуистки светилища и да се доближат лично до слоновете в светилището в един и същи ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Пещери Бату

https://maps.google.com/?ll=3.237400,101.683907&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Само на 13 км (8 мили) северно от Куала Лумпур, извисяващ се варовиков отвор е дом на тези впечатляващи пещери. През 19 век в най -голямата пещера, по -късно известна като Храмовата пещера, е построен малък индуистки храм. Огромна златна статуя на лорд Муруган, на която са посветени пещерите, стои в подножието на полет от 272 стъпала, водещ към пещерата Темпъл.

В горната част на стълбите посетителите ще намерят три огромни варовикови пещери плюс по -малки, изпълнени с индуистко изкуство и статуи. Посетителите може да искат да донесат фъстъци или банани за маймуните, които ще ги поздравят при пристигането си.

Как да стигнем до пещерите Бату

 • Разположени само на кратко разстояние от центъра на Куала Лумпур, пещерите Бату са много лесни за използване с обществения транспорт. Просто се качете на влак от KL Sentral и ще пристигнете в пещерите Бату само 30 минути по -късно. Тези влакове се движат на всеки 20-30 минути, а билетите са много евтини на по-малко от 3 MYR. След като пристигнете, няма как да не намерите пещерите, които са много добре обозначени и само на кратка разходка.
 • Ако искате да получите по -добра представа за значението на пещерите, както и по -задълбочено разбиране на богатата култура на Малайзия, тогава обиколка с екскурзовод може да е нещо за вас. Освен че ще ви разведе из пещерите Бату, обиколката включва и спирка в два близки занаятчийски центъра, където можете да научите как се правят коприна и други традиционни изкуства и занаяти. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Мелака

https://maps.google.com/?ll=2.200000,102.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мелака (или Малака) е стар град, който е бил столица на мощно малайско кралство преди колониалната ера, както и град под последващо португалско, холандско и британско управление. Много сгради тук имат красива комбинация от колониална архитектура и жив азиатски цвят. Големи, бели колони с червени и лилави покриви се намират над златни градини.

Разпадащите се останки от A Famosa, португалската крепост, основана от Афонсо де Албекерке, се намира сред съвременните градски небостъргачи на град Мелака, докато холандският квартал се отличава с някои от най -старите холандски архитектури на Изток. От особена важност тук са големите кули на църквата „Свети Франциск Ксавие“, които са обширни и лесно се виждат на хоризонта.

Как да стигнем до Мелака

 • Разположени на 150 километра южно от Куала Лумпур, пътниците, които се надяват да посетят величествената Мелака, имат на разположение редица възможности. Използвайки обществения транспорт, най -лесният начин да стигнете до там е да вземете директния автобус, който се движи между двата града; това тръгва на всеки половин час, като отнема около два часа, за да стигнете до Мелака. Автобусът тръгва от Bandar Tasik Selaton, който е на около 30 минути от центъра на града. Можете да стигнете до него с всеки от транзитните влакове, които го обслужват, като LRT или KLIA. След като пристигнете в Melaka Sentral, това е кратко пътуване с автобус или такси до всички основни забележителности, а автобус 17 ще ви отведе до красивия холандски площад.
 • Друг вариант е да карате там сами. Въпреки че е сравнително прост, той също ви предоставя лукса да спрете на някои други прекрасни места по пътя, като прекрасния курортен град Порт Диксън и град Путраджая, който има много впечатляваща архитектура, на която да се насладите . От един град до друг отнема около два часа в зависимост от трафика и упътванията не могат да бъдат по -ясни. Просто се отправете на юг от града и следвайте AH2 за около час и половина - чак до изход 231, където ще видите табели за Melaka.
 • Ако всичко това звучи като прекалено много, за да се ориентирате по време на почивката си, обиколка с екскурзовод до Мелака е фантастичен начин да видите невероятните забележителности на града само за един ден. След като ви вземат в хотела, просто трябва да седнете, да се отпуснете и да слушате коментарите за това, което можете да очаквате да видите в Мелака. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: