Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Югозападна Африка е дом на Намибия, бивша германска колония, която придоби независимост едва през 1990 г. Намибия е известна с диамантената си индустрия и своята култура Сан, а също така е дом на невероятно много природни забележителности. Паркът Fish River Canyon е живописна мечта и величественият водопад Epupa не е за изпускане.

Ако идеята ви за мечтана ваканция включва изобилие от приключения на открито и фотография сред природата, то Намибия е идеалното място за разглеждане. Докато съставяте плановете си за пътуване, разгледайте този списък с най -добрите места за посещение в Намибия.

10. Водопад Епупа

https://maps.google.com/?ll=-17.000000,13.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На границата между Намибия и Ангола, в региона, известен като Каоколанд, ще намерите водопада Епупа. Тези водопади са създадени от река Кунене и са разположени на една миля. Около водопада има цветни скални образувания, палми и смокини.

Въпреки че водопадът Епупа е отдалечен и достъпен само с превозни средства с размери 4 × 4, той остава популярна атракция в Намибия. Повечето туристи, които посещават водопада Епупа, предпочитат да пренощуват в някоя от околните хижи. Ако искате да добавите малко адреналин към деня си, можете също да изпробвате рафтинг по река по бялата вода.

9. Уолфиш Бей

https://maps.google.com/?ll=-22.956112,14.508056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Уолфиш Бей е голямо пристанище на брега на Намибия. Също така е изключително популярна дестинация за пътешественици и местни жители в търсене на пустинни спортове. В лагуната можете да опитате кайтсърф благодарение на силните ветрове по водата.

Насочете се навътре в страната и можете да изпробвате качването на дюни, по -горещо да се насладите на сноуборд, който се възползва максимално от пясъчния пустинен пейзаж. Обратно на брега можете да отидете на риболов или да тръгнете на круиз за наблюдение на делфини или тюлени. Има много възможности за наблюдение на птици, особено във влажните зони, където се събират фламинго.

8. Национален парк Skeleton Coast

https://maps.google.com/?ll=-19.190001,12.720000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Скелетният бряг е получил името си от това колко опасно е било да плава кораб по крайбрежието в миналото. И до днес пустата брегова ивица все още е известна като най -голямото корабно гробище в света. Националният парк Skeleton Coast е предимно необитаем, с няколко редки села, осеяни с пейзажа.

Повечето посетители идват специално, за да видят резервата Cape Cross Seal. Резерватът е исторически значим, защото е мястото за кацане на 15 -ти век на първия европеец, посетил брега на Намибия. По -важното за повечето посетители е, че сега тя е гнездяща колония за повече от 200 000 тюленови коти.

7. Уиндхук

https://maps.google.com/?ll=-22.570000,17.083611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -често срещаното място за посещение в Намибия е столицата и най -големият град Виндхук. Ако се захващате с продължително сафари, има голям шанс то да започне във Виндхук. Има обаче няколко причини да останете и да се насладите на известно време в града.

Ако се интересувате от историята на Намибия, не забравяйте да разгледате парламента на Намибия, както и старата лутеранска църква, наречена Christuskirche. Ако се надявате да вземете сувенири, Виндхук е чудесно място за пазаруване. Наред с някои от по -малките местни пазари, има и по -големи магазини, разположени в търговския център Maerua.

6. Парк Ватерберг плато

https://maps.google.com/?ll=-20.416668,17.216667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Северна Намибия, паркът на платото Waterberg е голямо плато от пясъчник от червена скала, което служи като убежище за застрашени животни. Повечето посетители идват на обиколка с екскурзовод, която ви позволява да забележите биволи, носорози и антилопи.

Паркът е дом на повече от 200 вида птици и е място за размножаване на носовите лешояди. Няколко приключенски пътешественици всяка седмица могат да се отправят на обширни пешеходни преходи през парка Плато Уотърберг.

Това е разрешено само между април и ноември и всички туристи трябва да имат съответните разрешителни и водачи. Има хижи и къмпинги точно извън парка, осигуряващи удобства и настаняване на пътуващите.

5. Людериц

https://maps.google.com/?ll=-26.645832,15.153889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като бивша германска колония, Намибия има много немско влияние върху своята култура, език и кухня. Едно от най -очевидните места за забелязване на това влияние е в крайбрежния град Людериц. С архитектурата в стил Арт Нуво и безбройните имена на германски улици е лесно да се почувствате като в Бавария, а не в Намибия.

При посещение в Luderitz можете да видите сградата на банката Deutsche Afrika, старите лутерански църкви и популярната къща Troost. Не пропускайте възможността да видите близкия град -призрак Колманскоп, който някога е бил център за добив на диаманти. Пясъчните дюни вече изпревариха града, правейки го едновременно зловещ и красив.

4. Свакопмунд

https://maps.google.com/?ll=-22.683332,14.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да видите къде местните намибийци отиват на почивка, проверете крайбрежната дестинация Свакопмунд. Първоначално германски колониален град, Свакопмунд може да се похвали с много цветна и историческа архитектура.

Той е известен като столицата на приключенията в Намибия и е лесно да се разбере защо. ако посетите Свакопмунд, ще имате възможност да отидете на каране на квадроцикъл в пустинята, да тръгнете на сафари с камили, да опитате да карате на сандборд по близките дюни или просто да релаксирате на плажа. Има и десетки страхотни международни ресторанти и няколко фантастични бара, предлагащи бира, приготвена на местно ниво.

3. Парк каньон Fish River

https://maps.google.com/?ll=-27.589293,17.597588&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В парка Fish River Canyon ще можете да видите един от най -големите каньони в света. Известен в африкаанс като Visrivier Afgronde, каньонът се формира от реката Fish, една от най -дългите в Африка. Има няколко фантастични начина да разгледате и преживеете лично парка Fish River Canyon Park.

Ако сте готови за поход, пътеката за каньон Fish River е много популярна. Имайте предвид, че цялата дължина на пътеката е повече от 80 км (50 мили). Можете също така да вземете живописен полет над върха на каньона или дори да отидете да плувате точно в река Фиш.

2. Национален парк Намиб-Науклуфт

https://maps.google.com/?ll=-24.546389,15.329722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Както подсказва името, Националният парк Намиб-Науклуфт съдържа както пустинята Намиб, така и планинската верига Науклуфт. Това е и най -големият парк за игри в Африка и красива обстановка. Голяма част от парка се състои от червени пясъчни дюни, променлив пейзаж, в който трябва да видите, за да повярвате. Ще можете да видите пейзажи в лунен еск и да забележите лично някои от по-забележителните високи дюни.

Най -известният район на парка е Sossusvlei, най -популярната пясъчна ивица в Намибия, където гигантските дюни се извисяват на повече от 300 метра (1000 фута) над земята. Трябва също да разгледате каньона Куйсеб, през който тече река Куисеб, когато не е само пясъчно корито.

1. Национален парк Етоша

https://maps.google.com/?ll=-18.520000,16.275000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по големина запас от дивеч в Намибия, след Намиб-Науклуфт, Национален парк Етоша обгражда огромния солен съд Етоша. Самият тиган обикновено е сух и се запълва с вода само за кратко през лятото, но е достатъчен, за да стимулира растежа на синьо-зелени водорасли, които примамват хиляди фламинго.

По -голямата част от дивата природа, включително стада зебри, гну и антилопи, може да се види около водоемите, които граничат с тигана. Етоша се обслужва от пет утвърдени лагера за почивка и предлага страхотно сафари изживяване със самостоятелно управление.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: