Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Повече от два века хората са използвали балони с горещ въздух, за да излязат в атмосферата и да наблюдават света отдолу от уникална гледна точка. Вълнуващото преживяване на безопасно и удобно каране на балон с горещ въздух обаче никога не е било по -достъпно от сега. Днес приключенските пътешественици във всеки ъгъл на земното кълбо могат да се насладят на невероятни гледки към най -зрелищните пейзажи и древните цивилизации в света, като получат нова оценка за красотата и разнообразието на планетата Земя.

10. Долина Яра

https://maps.google.com/?ll=-37.766666,145.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположена на час път с кола от Мелбърн, долината Яра е най-известна със своите винарни от световна класа. Разходката с балон с горещ въздух предлага на посетителите безопасен и спокоен полет над вълнообразни хълмове и долини, гравирани с петна от овощни градини, лозя и ферми с далечните планински върхове на Голямата дивизия, оформящи сцената. Полетите с балон с горещ въздух са популярно занимание в долината Яра. Много оператори започват и завършват полетите си в местни винарни, където посетителите могат да наздравят за незабравимото си преживяване с любимите си вина.

9. Резерват за пустиня в Дубай

https://maps.google.com/?ll=25.250000,55.299999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Не е изненадващо, че разходките с балон с горещ въздух, предлагани извън луксозния град Дубай, са едни от най -луксозните в света. Пътниците се качват в хотелите на разсъмване в близкия Бурж Халифа и се транспортират до мястото за качване, където получават инструкции за безопасност, преди да заминат с едночасов полет. Балоните се издигат на 1200 метра (4000 фута) високо над търкалящи се пясъчни дюни и зелени оазиси, където посетителите могат да хвърлят поглед на камили, газели и емблематичния арабски орикс. Кошниците могат да се настанят до 24 души, но се предлагат и изключителни „поръчкови“ преживявания, включително двойки с балон.

8. Теотиуакан

https://maps.google.com/?ll=19.691999,-98.845001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположени на около 50 км (30 мили) с североизточно от Мексико Сити, пирамидите Теотиуакан са удивителните археологически останки от някога най -големия град в Северна Америка. Полет с балон с горещ въздух предлага на посетителите изглед от птичи поглед на място, известно като Градът на боговете. Въпреки че пътят на типичния едночасов полет е продиктуван от бриза, пътниците могат да очакват да се насладят на гледка към храма на Quetzalpapalotl и Avenue of the Dead, както и към масивните пирамиди на Слънцето и Луната.

7. Албукерке

https://maps.google.com/?ll=35.110703,-106.609993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на най-голямото събиране на балони с горещ въздух и любители на балони в света, Албакърки е идеалното място да станете свидетели на внушаващата страхопочитание красота на стотици балони, плаващи в чистия въздух на Средния Запад. Всеки октомври най -големият град на Ню Мексико е домакин на Международната балонна фиеста в Албакърки, която включва концерти и фойерверки, както и масови изстрели на балони ден и нощ. Много хора присъстват на събитието просто за да видят дисплея от земята, но градът позволява на оторизирани оператори да предлагат едночасови разходки на посетителите и по време на фестивала.

6. Серенгети

https://maps.google.com/?ll=-2.332778,34.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Домът на най -голямата миграция на бозайници в света, Серенгети се простира от Танзания в националния резерват Масаи Мара в Кения. Пътуването с балон с горещ въздух над Серенгети гарантира многобройни наблюдения на животни през всеки сезон. В допълнение към повече от два милиона гну, газели и зебри, които преминават през региона по време на Голямото преселение, има изобилие от лъвове, хипопотами, жирафи, слонове и други едри животни. Най-добрите оператори на балони използват горелки с нисък шум, които позволяват на балоните да плуват над дивата природа незабелязани.

5. Ангкор

https://maps.google.com/?ll=13.433333,103.833336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Археологическият парк Ангкор е най -известен с храмовия комплекс Ангкор Ват, който се счита за най -големия религиозен паметник на планетата. Построен в началото на 12 век, храмът е отличен пример за класическа кхмерска архитектура и е най -популярната туристическа атракция в Камбоджа. Това също е идеалното място за посетители, които може би се страхуват да предприемат първия си опит с балон с горещ въздух. Балоните с горещ въздух тук остават привързани към кабел за оптимална безопасност. Посетителите могат да се насладят на достъпни десетминутни разходки в дните, когато ветровете са спокойни.

4. Луксор

https://maps.google.com/?ll=25.683332,32.650002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на източния бряг на Нил срещу мястото на четири хилядолетния древен град Тива, Луксор често се нарича най-големият музей на открито в света. Полети с балон с горещ въздух позволяват на посетителите да се носят над известни археологически обекти като голямата хипостилна зала на храма в Луксор, с нейната мрежа от дебели, издълбани колони и колосите на Мемнон, двете масивни каменни статуи на Аменхотеп III. Полети от акредитирани оператори осигуряват безопасни и комфортни пътувания, които продължават до два часа, което дава на посетителите достатъчно време да се потопят във всички много исторически обекти и паметници.

3. Баган

https://maps.google.com/?ll=21.166668,94.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -популярната туристическа дестинация в Мианмар, Баган е столица на Първата бирманска империя от 9 -ти до 13 -ти век. Мястото, което Марко Поло някога е описвал като „позлатен град“, е било дом на около 13 000 будистки храма в разцвета си от 11-ти век. Днес посетителите могат да се носят над хилядите храмове, ступи и пагоди, които са останали, включително известния храм Ананда със своите блестящи златни кули. Разходките с балон с горещ въздух са на разположение от ноември до март, когато ветровете рядко надвишават 25 км (15 мили) на час.

2. Долината Напа

https://maps.google.com/?ll=38.500000,-122.320000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Калифорнийската долина Напа е известна по целия свят със своите живописни лозя, а разходката с балон с горещ въздух предлага на посетителите идеалния начин да се насладите на спокойната красота на провинцията. Екосъзнателните жители и собствениците на лозя са отдадени на опазването на естествената среда в целия й блясък, за да могат пътниците да се насладят на непрекъсната гледка към пейзажа. Целогодишното меко време прави долината Напа идеално място за балони с горещ въздух през всеки сезон. Местните оператори подобряват опита с информация за световноизвестните винарни в региона.

1. Кападокия

https://maps.google.com/?ll=38.658333,34.853611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено в анадолския регион на Турция, високото плато на Кападокия е осеяно със скални образувания, образувани от изригвания на вулкани, оформени от хиляди години вятър и дъжд. Известни като „приказни комини“, някои от скалистите варовикови кули стават домове за най -ранните обитатели на региона. По -късно населението издълбава в скалата богато украсени храмове и подземни градове. Полетите с балон с горещ въздух са популярни тук и операторите са с много опит, често насочват кошниците дълбоко в долините, за да видят отблизо скалистите структури.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: