Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Рим е един от най -красивите градове не само в Европа, но и в целия свят. Град, пълен с хиляди години изкуство и история, изобилие от възможности за печелене и хранене, съблазнителни аркади за пазаруване и неустоим чар, Рим е от десетилетия в списъка на всеки мечтател.

Никакво време не може да бъде достатъчно, но мисията е да можете да видите и изследвате възможно най -много, но да отделите достатъчно време, за да седнете за вкусна храна и да се насладите на сладолед (или три).

Един от най -значимите фактори, които трябва да имате предвид, когато планирате почивката си в Рим, са дните от седмицата, в които ще бъдете тук. Уверете се, че местата и сайтовете, които искате да посетите по време на престоя си в Рим, остават отворени в тези дни.

Също така, чудесна идея ще бъде да закупите 72-часова карта, която ви позволява да пропуснете линията на много важни места, безплатен достъп до няколко сайта, записи с отстъпка, 72-часова карта за пътуване за всички основни транспортни системи, пътеводител и 3-дневен автобусен билет hop-on-hop-off.

Нека сега започнем с 3-дневното грандиозно турне в Рим.

Ден 1: Ватиканът и др

Това е първият ви ден в прекрасния град Рим, Италия. Денят ще включва посещение на Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Свети Петър и много други. Обиколка с екскурзовод или предварително резервиран билет ви спестява поне час или повече, отколкото иначе бихте прекарали стоейки на безкрайната каса за билети.

Сутрин във Ватикана

По същество посещението във Ватикана трябва да е първото в списъка ви, както е в много други. „Градът“ е дом на Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Свети Петър. Музеите са отворени от понеделник до събота от 09:00 до 18:00 (16:00 е последният вход).

Вашият билет до Ватикански музеи също ви позволява да посетите Сикстинска капела. Очаквайте да прекарате тук не по -малко от 4 до 5 часа. Стаята с карти, Дворът на Pinecone и, разбира се, стълбището за излизане с двойна спирала са задължителни за посещение.

Върнете се навън и се отправете към Базиликата Свети Петър - считана за най -голямата църква в света и една от най -светите. Облечете се консервативно и се уверете, че раменете и краката ви са покрити през цялото време (както за мъже, така и за жени). Входът за църквата е свободен, но ако имате малко повече време на ваша страна и желаете да се изкачите по великолепната купола, можете да закупите билет за това. Можете или да изкачите всичките 551 стъпала до купола, или да се качите на лифт, който ви оставя само с 320 стъпала.

След увлекателна сутрин е време за бърза обедна почивка в един от многото ресторанти. Направете място за сладолед, след като приключите с обяда си и след това се отправете към следващата известна атракция за деня.

Следобед в Castel Sant’Angelo и Piazza del Popolo

Седнал на брега на Тибър около 2000 години, Кастел Сант Анджело първоначално е построен като мавзолей, но сега служи като музей. Влезте вътре и се изкачете до върха на музея, за да се насладите на невероятна панорама на града.

Вземете бързо еспресо в движение, както правят местните, и си проправете път към Пиаца дел Пополо. Това е освежаваща 20-минутна разходка край бреговете на реката, но това е мястото, където преди да е имало транспорт, пътниците са пристигали в Рим.

Вечер на Испанските стъпала и фонтана Треви

С толкова много за гледане и толкова малко време, понякога вечерите ви също трябва да бъдат пълни с разглеждане на забележителности. Така че, без да губим време, нека продължим да вървим към Испански стъпки. Направени популярни от филма на Одри Хепбърн, „Римски празник“, стъпките датират от 1735 г. и са чудесно място да си вземете пауза, да хапнете още едно сладко и да наблюдавате как животът минава.

Извадете монета сега, когато сте направили своя път към изключително популярната Фонтанът Треви, най -големият бароков фонтан в света. Хвърлете монетата си във фонтана и се надявайте да се върнете отново в Рим!

На кратко пешеходно разстояние от фонтана е невероятно Пантеон. Стоейки висок повече от 2000 години, Пантеонът се счита за един от най -добре запазените древноримски паметници в света.

Последната спирка за деня, Пиаца Навона е било определено обществено пространство в града още от 15 век. Най -известната атракция тук е фонтанът на четирите реки, построен през 1651. Той е красиво осветен след тъмното.

Ден 2: Открийте Древен Рим

Време е да се издигнеш и да заблестиш отново. Вземете бърза италианска закуска от „еспресо и сладкиши“ и се отправете към първата гледка за деня - Колизеума.

Сутрин в Колизеума и Римския форум

Резервирайте предварително своите комбинирани билети за Колизеума и Римския форум. Ако не сте резервирали предварително билета си или нямате такъв, който ви позволява да пропуснете реда, първо посетете Римския форум и купете билетите си тук. Опашката е по -кратка, а билетът включва Колизеума.

Най -голямата обществена арена в света, Колизеум е най -известен като дом на гладиатори, които някога са се били тук пред 80 000 зрители. След като оцените огромното пространство и направихте няколко снимки, вървете в съседство с Римски форум и Палатинския хълм. По време на управлението на Римската империя Форумът служи като седалище на властта, основният бизнес район, както и като основен пазар.

Следобед в Устието на истината и Архибазиликата на Свети Йоан Латерански

Време е за заслужена обедна почивка, тъй като традиционната италианска закуска може да не е била толкова засищаща. Седнете в един от многото ресторанти и сладоледените спирки около района и се насладете на обилна храна.

Следващият на ред е малко забавно. Връщайки се към Римския празник, Уста на истината, на кратка разходка от форума, е мястото, където можете да пъхнете ръце в устата на огромната каменна фигура, но внимавайте! Известно е, че дъвче ръцете на лъжците.

Вземете бърза снимка до Устата на истината и направете своя път към Архибазиликата на Свети Йоан Латерански - сайт, който не е толкова посещаван като базиликата „Свети Петър“, но е също толкова важен, тъй като не само е най -старият по рода си в Рим, но е и седалището на папата в града.

Вечерта в баните на Каракала

Направете хубава разходка рано вечер до базиликата до Баните на Каракала и оценете това, което някога беше масивна баня, в която можеше да се настанят 1600 къпещи се наведнъж. Докато баните отдавна са изчезнали, архитектурата все още си заслужава да бъде оценена. Имайте предвид, че баните затварят в 18:30 ч.

Ако не сте имали възможност да пазарувате тези сувенири, които трябва да си купите, можете да направите приятна разходка (около 20 минути) до Via del Portico d’Ottavia, често известна като еврейското гето. Пазарувайте, докато не паднете тук и след това седнете в Фонтан на костенурките за малко почивка, преди да се отправите към вечеря.

Завършете деня си с хубава италианска храна в известната пица Alice.

Ден 3: Катакомби, галерии и градини

Това е последният ви ден в града, така че нека се възползваме максимално от него!

Утро на Апиевия път и катакомбите

Днес си почивате от центъра на града и се отправяте към Апиевски път и катакомбите. По пътя се смятат редица атракции, които се считат за един от най -старите оцелели пътища. Започнете от Порта Сан Себастиано и се отправете към църквата Domine Quo Vadis.

След като прекарате времето си в църквата, отидете до Катакомбите на Свети Каликст и Катакомбите на Свети Себастиан. Можете да се насладите на времето си, докато разхождате мечтателно из земята или можете да продължите пътуването си до другите близки гробници.

Следобед в галерия Боргезе и градини Вила Боргезе

Разположен в градините на Вила Боргезе е Галерия Боргезе в която се помещава една от най -добрите художествени колекции в града. Тук можете да оцените шедьоврите, създадени от Караваджо и Бернини.

Имайте предвид, че отнема около 45 минути до час, за да стигнете до галерията Borghese от Appian Way, а галерията е отворена само до 19:00 часа (понеделник затворен) и позволява само 360 души едновременно.
След като се любувате на изящните произведения на изкуството, се отправете към градините на Вила Боргезе и докато се разхождате, помислете за трите невероятни дни, които току -що сте прекарали в красивия град Рим.

Прекарайте последната си вечер в хубава италианска пицария

След три дълги дни на разглеждане на Рим ще бъдете уморени от цялото това ходене, така че прекарайте последните няколко часа от пътуването си релаксирайки в хубава и уютна автентична италианска пицария, като Pinseri, семейна пицария с богато меню и някои супер вкусни препоръки.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: