Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Париж, често наричан „градът на светлините“, е рай за пътешествениците. Има буквално тонове и тонове места за посещение, кътчета за изследване и неща за вършене. Бихте могли да прекарате три седмици тук и в края му все още да копнеете за още. За съжаление, не всички имаме толкова време и може да имаме само няколко дни в града. Независимо колко или колко малко време имате, има места и преживявания, които просто не можете да пропуснете.

Един от най -скъпите градове в Европа, Париж може да бъде различен за различните хора. Докато някои от вас може да харесат да посетят колкото се може повече значими забележителности, други може да пожелаят да прекарат малко повече време, наслаждавайки се на дълги обеди и отпивайки много вино.

Градът има много възможности за обществен транспорт, като метрото, RER, трамваите и дори наемане на кола или велосипед, но най-лесният (и може би най-рентабилният) начин да се придвижите из Париж е чрез Hop-On -Хоп-оф автобус. Друга чудесна алтернатива е да закупите комбиниран билет Hop-On-Hop-Off и Seine River Cruise.

Не на последно място, можете да си вземете „Париски пропуск“ на официалния им уебсайт и да се насладите на безплатно влизане в над 60 известни забележителности и атракции в Париж, безвъзмездно предимство на популярни забележителности, безплатен еднодневен хоп -Он-хоп-оф турне и дори неограничено пътуване из центъра на Париж.

Ден 1: Разглеждане на сърцето на Париж

Като първия си ден в града бихте почувствали необходимостта да видите много и да направите много, за да извлечете максимума от това, но реалността е, че имате само три дни, така че трябва да извлечете максимума от всяко място, което посетете и въпреки това оставете достатъчно време, за да седнете с чаша вино, да се отпуснете и да се насладите на звуците на всички френски неща, които чувате в и около столицата.

Сутрин в катедралата Нотр Дам

Няма по -добро начало на вашето турне в Париж от това да прекарате сутринта в една от най -забележителните готически катедрали в света. Обезсмъртен от „Гърбът на Нотр Дам“ на Виктор Юго, тази сграда от 14 -ти век е забележителна гледка. За съжаление няма налични билети за пропускане Катедралата Нотр Дам но стига да пристигнете тук рано, би трябвало да е наред. Няма такса за влизане в катедралата, но имате нужда от входни билети за криптата и кулата. И изкачването на кулата е задължително, ако искате да се насладите на прекрасна гледка към града.

Около катедралата има много заведения за хранене и кафенета, така че всеки ресторант тук би бил добро място да седнете за приятен обяд и кафе, преди да продължите с обиколката си в Париж.

Следобед в Sainte Chapelle и Champs Elysée

След като се попълните, е време да посетите Сент Шапел. Често подценяван, този параклис в готически стил е служил като резиденция на краля до 14 век и все още съдържа някои от най-великолепните витражи, на които някога ще попаднете. Параклисът е само на 10 минути пеша от катедралата и най-добре се ползва в ясен слънчев ден. Купете билет за пропускане на ред, за да избегнете опашката.

След това вземете автобуса hop-on-hop-off и се отправете към никой друг освен към туристическия център на Шанз Елизе - 2 -километров участък път, осеян с търговски булеварди, магазини за маркови дрехи, парфюмерни салони и много други. Това е добро място, ако искате да удовлетворите онези свои желания за „пазаруване в Париж“.

Вечер на Триумфалната арка

Париж е страната на чудесата за туристи и Триумфалната арка е едно от най -забележителните места в града. Разхождайки се направо по Шанз Елизе, ще се озовете на огромното кръгово кръстовище, което заобикаля Триумфалната арка. Направете няколко снимки, насладете се на гледането на някои хора и след това наречете деня. Можете да закупите предварително билетите си тук.

Върнете се в ресторант, кафене или кръчма, които може би сте намерили при разходката си през Champs Elysée и се настанете с голяма порция Cassoulet и чаша фино шампанско.

Ден 2: Разходка през града на светлините

Измина един ден, остава един ден - вие сте по средата на вашето 3 -дневно турне. Пригответе се, тъй като днес ще включва много разходки из град Париж.

Сутрин в Лувъра

The Лувъра като цяло може да отнеме всичките ви 3 дни в града, така че трябва да сте придирчиви кои атракции на Лувъра искате да видите. Можете или да разгледате градините, пирамидите и други структури отвън, или да влезете в музея и да се изгубите в очарованието завинаги. Умно нещо, което трябва да направите, ще бъде да резервирате обиколка на Лувъра с опитен водач, за да могат те да ви помогнат да видите и проучите най -добрите акценти, които не бива да пропускате.

След като прекарате сутринта в Лувъра, направете разходка към следващата популярна атракция - Операта Palais Garnier. Но преди да се отправите към операта, спрете, за да си вземете парижки обяд и може би сладкиш или два!

Следобед в Palais Garnier и още пазаруване

Хубав обяд и приятна 20-минутна разходка по-късно се озовайте в превъзходството Операта Palais Garnier който прилича на мини замък, украсен с живописни коридори и декорации. Можете или да закупите билетите си за Операта предварително и да си направите самообиколка, или ако имате време и искате да научите повече, резервирайте обиколка с екскурзовод за 90 минути и разгледайте повече.

Операта е само на 10 минути пеша от булевард Хаусман, един от най -големите търговски квартали в града. Тук е лесно да загубите представа за времето, така че не се увличайте твърде много!

Вечерта в Мулен Руж

Ако не сте изчерпали себе си и времето си за пазаруване на Boulevard Haussmann, чудесен начин да завършите втория си ден в града ще бъде да си резервирате представление с вечеря и/или шампанско в световноизвестното кабаре, Мулен Руж.

Като алтернатива можете да използвате услугата hop-on-hop-off Монмартър Сакре-Кьор и се насладете на фуникулер до върха на Монмартър и се възхищавайте на очарователната гледка към базиликата и града, преди да се върнете по улица Толозе до улица Лепик и да пристигнете в Мулен Руж.

Ден 3: Над и под La Ville Lumière

Колкото и да не ви харесва, вие сте стигнали до последния ден от турнето си в Париж и няма начин да си тръгнете, без да направите няколко снимки на емблематичната Айфелова кула и да плавате по река Сена.

Сутрин Круиз по река Сена и разглеждане на Айфеловата кула

Ако сте закупили комбиниран билет, той трябва да включва час круиз около река Сена. Едно от най -невероятните преживявания, които трябва да цените, разходка по река Сена ви позволява да оцените няколко великолепни сгради по бреговете й. По -добре е да дойдете на турнето рано сутрин - по -малко тълпи и по -добри възможности за снимки. Ако не сте купили комбиниран билет, все пак можете да закупите предварително един час билет за Bateaux Parisien.

Обзалагаме се, че сте мечтали за този момент, откакто знаете, че се отправяте към Париж. И така, тук е вашият краен момент в една от най -емблематичните структури в целия свят. Задръжте дъха си, докато сега стоите лице в лице с Айфеловата кула. Чудесна идея е да закупите билет за върха предварително, така че можете да пропуснете опашката в долната част (не върха). По този начин ще си резервирате определено време, за да посетите самия връх.

Ако имате бюджет, резервирайте обяд в 58 Tour Eiffel и се насладете на храната си на върха на света. Алтернативно, отидете в Le Jules Verne за възхитителен обяд и кафе Lido, ако искате доза кофеин.

Следобед в катакомбите

Време е да излезете от мечтата на Айфеловата кула и да се отправите към малко призрачно забавление. Вземете hop-on-hop-off и стигнете до Катакомби. Не се препоръчва, ако имате клаустрофобия или се притеснявате около костите (много и много кости), Катакомбите са най -добрият начин да изследвате какво се крие под Париж. Можете да закупите пропуск за пропускане или да резервирате обиколка с екскурзовод за достъп до зони, които са ограничени по друг начин.

Вечер, наслаждавайки се на залеза в кулата Монпарнас

След като преживяхте ненавременния следобед, наподобяващ Хелоуин, е време за последна релаксация. Когато дните ви в Париж свършват, вземете последния хоп-хоп-оф и стигнете до Кулата Монпарнас.

Няма по -добро място от върха на тази кула, за да оцените прекрасния град, в който току -що сте прекарали последните си три дни. Останете тук, за да гледате как слънцето залязва и Айфеловата кула свети. Предварително закупете билета си, за да не стоите на гишето за билети и се насочете направо към лифта, който ще ви отведе до върха.

Насладете се на последната си парижка вечеря в един от ресторантите близо до кулата и отпийте още шампанско, докато разсъждавате за времето си тук. Няколко магазина наблизо могат да ви помогнат при всяко пазаруване в последния момент или покупка на сувенири, които може да искате да направите.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: