Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Флорида, известна още като „Съншайн щат“, е най -южният щат в континенталната част на Съединените американски щати и е много популярен в туристическата верига. Дом на света на Уолт Дисни и перфектните слънчеви плажове на Маями, Флорида, няма недостиг, когато става въпрос за изумителни атракции и дестинации.

Противно на всичко, което блести и заслепява, с което държавата е популярна, във Флорида има множество малки градове, които са толкова очарователни, колкото и интригуващи.

15. DeFuniak Springs

https://maps.google.com/?ll=30.716667,-86.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За повечето посетители най -добрата част от това да бъдеш в DeFuniak Springs е да се насладиш на викторианската атмосфера и да прекараш дните си в възхищение от великолепните викториански структури, разпръснати из града. Ако обаче искате повече причина, DeFuniak Springs е сгушен около перфектно кръгло езеро DeFuniak, което е единственото от двете по рода си в целия свят!

Сред другите значими забележителности в района са екскурзия до историческия център на Circle Dive и езерото Stanley Park. Пешеходен туризъм, риболов и обиколки с лодки са чудесен начин да опознаете малкото градче.

14. Апалачикола

https://maps.google.com/?ll=29.725279,-84.992500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Това е един от онези очарователни малки градове на Флорида, които попадат в списъка на почти всеки посетител. Разположен в Мексиканския залив, Апалачикола е известен със своите апетитни морски дарове - нищо чудно да е известен и като „световната столица на стридите“. Всъщност този малък град е един от най -добрите центрове за морски дарове в цялата страна.

Дом на повече от 900 структури, датиращи още през 1830 -те години, Apalachicola е изпълнен с история. Популярните пътувания из града включват посещение на националната гора Apalachicola и държавната гора Tate’s Hell State.

13. Коледа

https://maps.google.com/?ll=28.533333,-81.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Ориндж Каунти, Коледа е малък град, известен с доста неща. Като начало той е дом на най -големия изкуствен алигатор в света, Swampy. Той също е дом на необичайно голяма поща и безкрайни опити на жителите да популяризират темата за Коледа.

Така че, по принцип, независимо от времето на годината, което посещавате, ако сте в настроение за малко празнично забавление, град Коледа има всичко за вас. Докато сте тук, посетете вечнозеленото коледно дърво и ако имате късмет, можете да организирате среща в тайния Коледен музей.

12. Уилистън

https://maps.google.com/?ll=29.386944,-82.446671&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На около 22 мили (35 километра) от популярния град Гейнсвил е красивият град Уилистън. Малък, очарователен град, изпълнен с много значими забележителности, Уилистън приютява световноизвестните праисторически извори и места за гмуркане, Дяволската бърлога и Синята пещера, които привличат посетители от цялата страна.

Докато сте тук, посетете ранчото "Две опашки" за опит да забележите екзотични животни в убежище и Голямата американска железница. Ако планирате пътуването си през октомври, посетете Годишния фестивал на фъстъците.

11. Стюарт

https://maps.google.com/?ll=27.192223,-80.243057&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на атлантическото крайбрежие на Флорида, Стюарт е популярно известен като „Световната столица на морските риби“. Градът предлага огромни възможности за водни спортове като риболов, обиколки с лодки и, разбира се, плаване по брега на съкровищата на Флорида. Не е водно бебе? Няма проблем. Стюарт е изключително популярен заради историческото си наследство, включително Военния музей „Пътят към победата“ и Музея на наследството на Стюарт.

Ако сте в града за уикенда, не пропускайте Стюартския зелен пазар и събитията на живо, които се провеждат всяка неделя сутрин в кметството.

10. Tarpon Springs

https://maps.google.com/?ll=28.150000,-82.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато посещавате Тарпон Спрингс, може да се почувствате така, сякаш изведнъж сте били транспортирани до странен гръцки град? Тарпон Спрингс в Централна Флорида е типичен стар светски град, силно повлиян от гръцкия етос и наследство. Дотолкова, че великолепната брегова линия в града е осеяна с няколко художествени галерии, антикварни магазини и заведения за хранене, които приличат на тази култура, последствие от гръцки водолази, които се заселват в града около началото на 1900-те години. Разбира се, Спондж доковете са основната атракция в това, което неизменно е известно като „Световната столица на гъбата“.

9. Остров Анна Мария

https://maps.google.com/?ll=27.513000,-82.719002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Анна Мария, бариерен остров между Мексиканския залив и континенталната част на Флорида, се характеризира със своя седеммилиен участък от перфектни бели пясъчни плажове и строги правила за бизнес и строителство. Абсолютно убежище за любителите на мира, малкото островно градче предлага спокойна обстановка, допълнена с куп антикварни магазини и художествени галерии и някои ухаещи морски деликатеси.

Насладете се на каяк, открийте афалините, опитайте да се качите на гребане или се заемете с риболов. Любителите на птиците ще се насладят на факта, че остров Анна Мария е резерват за птици.

8. Дънидин

https://maps.google.com/?ll=28.025278,-82.775276&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сред най -старите градове във Флорида, Dunedin е забележителна комбинация от отличителни плажове на Флорида и значително шотландско население. Всъщност многото шотландски празници и карнавали, организирани от града през цялата година, винаги поддържат духовете на Дънидин живи и ритащи. Но това не засяга очарователното ядро в центъра - друга значима атракция в района.

Ако сте тук през април, не пропускайте игрите на Dunedin Highland Games. Изтъкнати са и двата държавни парка, плажната ивица с дължина четири мили и пътеката с дължина 38 мили, която има огромни възможности за спорт на открито като колоездене, туризъм и разходки.

7. Венеция

https://maps.google.com/?ll=27.100000,-82.433334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Също толкова красива и съсипваща кръв, Венеция, град на брега на Персийския залив във Флорида, е известна като световната столица на зъбите на акулите. Защо? Защото намирането на зъби на акула на плажа Касперсен, един от двата плажа във Венеция, е доста често срещано явление! Другият плаж на Венецианския плаж е известен най -вече с прекрасното си крайбрежие и морския коралов риф.

Исторически център с много характер благодарение на своята италианска архитектура, датираща от 1925 г., Венеция има много възможности за отдих - плуване, риболов, лов на зъби на акула (разбира се!) И много забавления през уикенда.

6. Форт Пиърс

https://maps.google.com/?ll=27.438889,-80.335556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Създаден през 1900 -те години като рибарско селище, Форт Пиърс е успял да запази завладяващата си древност. Понякога считан за „Изгрев град“, този малък град е дом на грандиозни естествени и изкуствени рифове, което го прави чудесно място за гмуркане. Форт Пиърс също се отличава с отлична брегова линия, която е поръсена с вечери, предлагащи най -прясната риба.

Единственото нещо, което прави посещението ви в тази очарователна Флорида, абсолютно заслужаващо вашето внимание, е Индийската речна лагуна с дължина 156 мили-най-голямото биологично разнообразно устие в Съединените американски щати и дом на повече от 4000 вида флора и фауна.

5. Кристална река

https://maps.google.com/?ll=28.900557,-82.593613&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте в настроение за чисто блаженство, кристалната река може би е вашето място! С най -чистата държавна система с изворна вода, този смирен крайбрежен град е рай за любителите на водни приключения, както и на други дейности на открито. Националното убежище за дивата природа Crystal River е видно туристическо място, където можете да видите манати през цялата година.

Като алтернатива, ако се интересувате от история, разгледайте руините на ранно човешко селище в Археологическия държавен парк Кристал Ривър. За известно издухване на ума, опитайте да се гмуркате с шнорхел сред костенурки, рибни стаи и екзотичен морски живот в кристално чистите води тук-зоната е известна с видимост над 200 фута!

4. Исламорада

https://maps.google.com/?ll=24.935833,-80.613609&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Подходящо наречен „село на острова“, този малък град във Флорида е разположен на шест от Флорида Кийс и има множество прекрасни плажове, където можете да се слънчеви бани, да плувате или да се разхождате. Перфектна дестинация за любителите на водни приключения, Islamorada е домакин на няколко годишни риболовни турнири и има отлични възможности за риболов с платно и костен риболов.

Важни забележителности в града включват делфински представления в Театъра на морето, Геологическия държавен парк „Изкопаеми рифове на Уиндли Ки“ и корабокрушенията на историческия държавен парк „Индий Кей“.

3. Матлача

https://maps.google.com/?ll=26.630278,-82.073334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от петте общности на Боровия остров, Матлача се смята за една от най -ценните скрити бижута на Флорида. Типичен крайбрежен град, Matlacha предлага перфектно спокойствие в атмосферата на „Старата Флорида“ и е дом на редица цветни художествени галерии, автентични вили във Флорида, вкусни морски дарове и, разбира се, много водни дейности като качване на гребла, каяк и забелязване на делфини. Посетете историческите могили и Музея на островите, за да надникнете в историята на града.

2. Кедров ключ

https://maps.google.com/?ll=29.145555,-83.041664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Островен град, Cedar Key отлично дефинира „сдържан“. Разположен в Мексиканския залив, малкият град има някои от най -големите плажове в щата и невероятни пътища за риболов, наблюдение на птици и каяк.

За любителите на морски дарове посещението на Cedar Key не е пълно, без да опитате световния шампион на Тони Clam Chowder и закуска в Cedar Key Bed and Breakfast. Смятан за „преди Дисни Флорида“ от местните жители, най -добрите атракции на града са старите фабрични руини и старото гробище Atsena Otie.

1. Връх Дора

https://maps.google.com/?ll=28.806389,-81.643059&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Искате ли да бъдете транспортирани назад във времето? Обичате ли да посещавате местни фестивали? И най -важното, копнеете ли за мир и тишина? Ако сте отговорили с да на някой или всички тези въпроси, не губете време и се насочете направо към град Дора.

Странен малък град край езерото, планината Дора е най -известна със своето вековно историческо село, архитектурата от 19 -ти век, безброй антични алеи за пазаруване и невероятно невъзмутима атмосфера. Останете на спокойно легло и закуска, разходете се из града, хапнете страхотна храна, посетете фара и се насладете на блестящо забавление - съставки на перфектната почивка!

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: