Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Основана като римски град, Барселона първоначално е била малко селище, известно като Барчино. Няколко века по -късно сега се счита за най -големия град в Каталуния, както и за негова столица. Основна дестинация в Европа, градът се характеризира с богатото си културно наследство, архитектурните шедьоври на Антони Гауди и, разбира се, ФК Барселона - един от най -известните футболни клубове в света.

Местните и редовните посетители твърдят, че градът има какво да предложи ежедневно и от улица на улица. Така че, ако имате само 3 дни в Барселона, важно е да планирате предварително, за да сте сигурни, че ще видите най -доброто, което Барселона може да предложи. Да видиш всичко е почти невъзможно.

За да обиколите града, помислете за получаване на транспортна карта - Barcelona Card, Barcelona Pass или карта T 10 -only transport. Предимствата и ограниченията на тези карти варират между тях, така че не забравяйте да проверите за подробности и по трите, преди да вземете решение за това, което да закупите. Заслужава да се отбележи, че Барселона е много пешеходен град и до много от централните забележителности може да се стигне пеша.

Ден 1: Разглеждане на Ciutat Vella (Стария град)

Ако погледнете някоя карта на града в Барселона, трябва да забележите, че всичко се простира към околните планини от точка на неорганизирани преплетени улици. Този централен район е сърцето на града - Сиутат Вела или „стария град“. Най -идеалният начин да започнете пътуването си в Барселона е от тук, тук също могат да бъдат намерени няколко емблематични структури на Барселона.

Сутрин - Лас Рамблас, готическия квартал и катедралата в Барселона

Започнете деня си с разходка в Mercat de la Boquería, считан за най -големия хранителен пазар в Европа. Това е идеалното място за пазаруване на някои местни продукти и прясно приготвен плодов сок, за да започнете деня. Оттук пеша няколко минути, за да стигнете Лас Рамблас, един от най-известните алеи с дървета в света. Докато улиците тук са пълни с местни жители и туристи, внимавайте Мозаечна работа на Джоан Миро по настилката, по която вървиш.

Завийте наляво оттук, за да завиете в Готически квартал къде седи Plaça Reial, неокласически скъпоценен камък, осеян с най -известните ресторанти, нощни клубове в града и поредица от фенери, обграждащи фонтана - първите творби на Антони Гауди в града.

За пореден път тръгнете оттук, за да се озовете в много фотографираната катедрала от 13 -ти век - Катедралата в Барселона. Вдъхновяваща отвътре, както и отвън, катедралата е най-известната каталунска готическа структура в Барселона.

Вие сте в Gótico, така че изглежда подходящо само да се чувствате комфортно в един от многото луксозни ресторанти тук за обяд. За по -местно изживяване се отправете към района Born и опитайте тапас в Bubó.

Следобед - Разгледайте Born District

След като се насладите на прекрасен обяд, започнете да изследвате района Born. Посетете църквата на Санта Мария дел Мар, различно преживяване от катедралата, но също толкова завладяваща архитектура.

След като излезете от църквата, потърсете улица Carrer Montcada, която е облицована с художествени галерии, музеи и изящни примери за светска средновековна архитектура. Музей на Пикасо (или Музеят на Пикасо) заслужава специално споменаване само поради факта, че в него се съхраняват някои от най -ранните произведения на художника. Забележително е и Европейски музей за модерно изкуство (MEAM), жив музей, излагащ картини и скулптури от 20 и 21 век. Изберете и се оставете да се изгубите сред една от тези грандиозни колекции.

Ако имате малко повече време на ваша страна, отидете до Палау де ла Музика Каталана да намерите едно от най -добрите сгради в града и изключително упадъчна концертна зала. Можете да резервирате обиколка на величествената структура, но ако ви липсва време, също си струва да оцените този храм за каталунската култура отвън.

Вечер - Нощен изход в Барселонета

След натоварен със събития ден, изследвайки скъпоценните камъни на града, вие заслужавате една нощ на забавление и забавление. Вземете метрото L4 от Urquinaona до гара Barceloneta или автобус N8 от Via Laietana до Pas Sota Muralla, за да стигнете до най -стилната брегова линия на Барселона, Барселонета.

Намерете място в един от многото плажни барове, които се простират по крайбрежието, или направете своя път до един от многото известни нощни клубове в района. Опитайте Ice Club за нещо различно.

Ден 2: Вървене по стъпките на Гауди

Барселона, може би повече от всеки друг град в света, е известна със своята архитектура. Време е да излезем от Стария град и да влезем в света на модернизма, движение, най -добре свързано с любимия син на Барселона, Антони Гауди.

Сутрин - болница de la Santa Creu i Sant Pau, Sagrada Família и Casa Milá

Още веднъж се качете на L4 от Urquinaona, но този път за Guinardó | Станция Hospital de Sant Pau. От тук, Болница де ла Санта Креу и Сан Пау е само на 1 минута пеша. Оперативна болница до 2009 г., сега структурата се трансформира в културен център и музей. Можете да направите англоезична обиколка на тази забележителна сграда, но не забравяйте да резервирате предварително.

Десет минути нежна разходка ви отвежда до едната сграда в Барселона, която абсолютно не можете да пропуснете - Базиликата Саграда Фамилия, известен също като Magnum Opus на Гауди. Лесно час проучване, колкото повече се приближавате до конструкцията, толкова повече артистични детайли забелязвате. Не пропускайте фасадата на Рождество Христово и бронзовата врата на фасадата Страст.

Следва поредната шедьовър на художника, Каса Мила (20 минути пеша или 10 минути с автобус N7/метро L5), известен също като La Pedrera. Casa Milá е причудливо удивителна структура, поръчана през 1906 г. от заможна каталунска двойка. Погледнете към необяснимите комини и верандите от ковано желязо, преди да се отправите към покрива за няколко снимки и възможност да се изправите, да се приближите и лично с живота и творчеството на художника, запазени в Музей Espai Gaudí.

Преди да хапнете, хапнете по Пасео де Грасия и отделете малко време, за да оцените фасадата на Мансана де ла Дискордия, където Гауди, Кадафалч и Монтанер стоят високо, за да привлекат вниманието ви.

Следобед - Парк Гюел

Ако смятате, че това е всичко, което Гауди може да предложи, ще сгрешите. Вземете автобус № 24 от Pg. de Gràcia - Aragó и слезте в Ctra del Carmel - Парк Гюел и ходете 5 минути, за да се озовете в едно от най-обичаните творения на художника, Parc Güell.

Психоделичен градски парк, разположен на площ от 15 хектара, първоначално паркът е бил поръчан да бъде миниатюрен град за богатствата. Въпреки че никога не е завършен, сега е едно от най -посещаваните зелени площи в града, буквално разпръснато с изкуството на Гауди.

Фонтанът Саламандър е една от най -емблематичните структури тук - може да се наложи да застанете на опашка, за да направите дори снимка, но си заслужава. Разгледайте кътчетата в парка или намерете тихо място, където да се отпуснете през останалата част от следобеда.

Вечер - Област Грасия

На 15 минути пеша от парка се стига до бохемския квартал на Грация. Прекарайте остатъка от вечерта, разхождайки се по тези улици, облицовани с няколко търговски зали, хубави ресторанти и малки барове. Това също е чудесна възможност да си купите сувенири, преди да се напълните с тапас и сангрия.

Ден 3: Каталунска култура и гледки към залеза

Днес, като последният ден от вашето 3-дневно пътуване до Барселона, нека променим малко темпото и да се отдалечим от оживените улици на Стария град и да се отправим към вълшебните хълмове на Монжуик, които осигуряват на града прекрасния му фон.

Сутрин - Poble Espanyol

За последния си ден в града се отправете към Мощен Еспаньол - огромен музей на открито, четири пъти по-голям от футболното игрище на ФК Барселона. Комплексът е известен със своите различни секции, всеки от които представлява специфичен испански регион. Има и процъфтяващ пазар на занаяти, който е идеален за пазаруване на сувенири.

От Poble Espanyol пеша 15 минути до друга също толкова примамлива атракция, Fundació de Joan Miró която излага най -големите произведения на изкуството на Джоан Миро.

Чудесна идея за обяд би била да донесете с вас пакетирана храна за приятен пикник по тревистите склонове на Монжуик.

Следобед - Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Приятните 10 минути пеша от фондация Joan Miró ви отвеждат до Национален музей на Каталуня (MNAC), музей, посветен на 1000 години каталунско визуално изкуство. Можете лесно да прекарате следобеда тук, като разгледате многото изложби, но не забравяйте да си дадете достатъчно време да се отбиете и да оцените „Христос в негово величество“, основната атракция в музея.

Вечер - Замъкът и неговият вълшебен фонтан

Няма по -добър начин да приключите обиколката си в Барселона, отколкото да стигнете до замъка на върха на склоновете Монжуик (вземете въжената линия Telefèric от Avinguda de Miramar, ако ходенето нагоре звучи твърде изтощително) и се насладете на хипнотизираща гледка над град Барселона като слънцето залязва и мигащите светлини се включват.

И за големия финал на вашия кратък, но невероятен маршрут в Барселона, слизане обратно към площад Испания навреме за вечерното шоу в грандиозния Вълшебен фонтан (09:00 ч. Начало).

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: