Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Една от най -добрите туристически дестинации в Северна Испания, Сан Себастиан или Доностия, както я наричат баските, се намира в Бискайския залив само на няколко мили от Франция. Той е най -известен със страхотните си плажове, но в Сан Себастиан има и красиви катедрали и други атракции, включително международен филмов фестивал. Това е не само столицата, но и душата на испанската баска общност. Баските имат свой език и култура, различна от Испания, но не по -малко богата от тази, която се намира другаде в Испания. Това е почти като да получите две държави на цената на една.

10. Катедралата в Буен Пастор

https://maps.google.com/?ll=43.316666,-1.981500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Катедралата Buen Pastor, или Катедралата на добрия пастир, е извисяваща се забележителност, която достига 75 метра (245 фута) в небето. Строителството започва през 1888 г., като тогава крал Алфонсо XIII, едва на две години, подписва документи, свързани с церемонията по начало на строителството. Църквата - тя е определена за катедрала едва през 1953 г. - е завършена девет години по -късно. Със своя готически възрожденски стил, тя се счита за най -важната църква в Сан Себастиан. Посетителите, които са били в тази структура на Стария град, я хвалят за простия интериор в сравнение с други испански църкви. Те препоръчват да го посещавате през нощта заради ефектното му осветление.

9. Аквариум Доностия-Сан Себастиан

https://maps.google.com/?ll=43.322758,-1.991964&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Аквариумът Доностия-Сан Себастиан се счита за един от най-добрите аквариуми в Европа, позволяващ на посетителите да се запознаят близко и лично с морския живот. Аквариумът всъщност е няколко аквариума, някои посветени само на конкретно морско животно. Акцент е разходката през прозрачен тунел с 200 вида морски обитатели, плуващи над и около посетителите. И да мислим, че всичко започва през 1928 г. с музей, в който е представен скелет на кит. Посещението в Aquarium Donostia-San Sebastian прави добра семейна екскурзия, тъй като има специални резервоари, където децата се насърчават да докосват рибите.

8. Plaza de la Constitucion

https://maps.google.com/?ll=43.323589,-1.984878&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Plaza de la Constitucion на Стария град е най -често срещаното място в Сан Себастиан. Описан като нервен център на града, привлича хората през цялото време, но най -вече в празниците на светиите и други празници, като например издигането на знамето на 20 януари. Пътуващите трябва да внимават за номера над прозорците, гледащи към площада. Площадът някога е бил популярно място за борба с бикове; цифрите маркират местата на зрителите. Построен през 1817 г. след пожар, който почти унищожи града четири години по -рано, посетителите могат да намерят магазини и кафенета, където да останат на чаша вино.

7. Дворец Мирамар

https://maps.google.com/?ll=43.314720,-1.998333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дворецът Мирамар, разположен на брега на залива Ла Конча, е резултат от любовта на испанското кралско семейство към Сан Себастиан. Това беше популярно място за лятна ваканция за тях. Дворецът Мирамар е построен в края на 19 век, защото се нуждаели от лятна къща. Разположен в имение, което някога е имало манастир, дворецът Мирамар е доста английски на вид, може би защото е проектиран от английски архитект. Дворецът претърпя няколко промени в собствеността и сега е собственост на град Сан Себастиан. Дворецът е отворен за обществеността като парк и място за парти; тук се провеждат и уроци.

6. Peine del Viento

https://maps.google.com/?ll=43.321774,-2.005669&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Peine del Viento, или Гребен на вятъра, е може би най -известните скулптури на Сан Себастиан. Тази уникална скулптура, разположена в края на плажа Ondarreta, е една от най -посещаваните атракции в Сан Себастиан. Творчеството на ансамбъла се счита за най -доброто и най -известното произведение на баския скулптор Едуардо Чилида. Работата се състои от три 10-тонни стоманени скулптури, които са вградени в скали. Дупките в парчетата издават шум, когато вятърът преминава през тях. Мнозина вярват, че парчетата изглеждат като усукан гребен, а оттам и името. Скулптурата е с изглед към залива Конча от 1976 г.

5. Монте Ургул

https://maps.google.com/?ll=43.324722,-1.988889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Поради стратегическото си положение на океана, Монте Ургул е място за защита на Сан Себастиан от 12 век. По-късно е добавен замъкът Мота, а през 1960 г. на върха е добавена 12-метрова скулптура на Христос. Посетителите ще открият и малък исторически музей на върха. Добър начин да стигнете до там е да се разходите от Стария град, като започнете или отзад аквариума, или от Пласа де Зутоага; невероятната гледка към Сан Себастиан и залива правят пътуването полезно. Посещението също прави релаксираща почивка от града.

4. La Zurriola

https://maps.google.com/?ll=43.326145,-1.974930&z=18

(ВИЖ КАРТА)

La Zurriola е един от най -добрите плажове в Сан Себастиан. Разположен на остров Санта Клара, La Zurriola е популярен сред търсещите слънце и младите хора. Той е привлекателен и за сърфистите, които идват за вълни. Април се счита за най -доброто време за начинаещи. Не знаете как да сърфирате? Те дават уроци тук и дори са домакини на първенства. La Zurriola се счита за най -оживения плаж в града, въпреки че не е най -големият. За любителите на слънцето, които не са дивани, има мачове по плажен тенис, плуване, футбол и волейбол. Разходката по крайбрежната алея е популярно занимание за местните жители.

3. Монте Игелдо

https://maps.google.com/?ll=43.321053,-2.009547&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато забележителните гледки са важни за пътуващите, те се отправят към Монте Игелдо в западния край на залива Ла Конча. На свой ред, на височина 181 метра (600 фута), Монте Игелдо е един от трите върха, видими от залива. Стигането до живописните гледки на Монте Игелдо е половината забавление, тъй като включва разходка по фуникулер от 1912 г. Посетителите ще открият две неща на върха. Единият е Torreon de Igueldo, фар от 1855 г., който е превърнат в живописна гледка. Другият е увеселителен парк с разходки за деца от всички възрасти.

2. Parte Vieja

https://maps.google.com/?ll=43.323307,-1.984506&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Parte Vieja (Старият град) е едно от най -посещаваните места в Сан Себастиан, въпреки че не е най -старият квартал - Антигуо е. Сградите с техните цветни покриви са защитени от морето от Монте Ургул, с река Урумеан от едната страна. Concha Bay пази от другата страна. Социалните пеперуди ще се насладят на Стария град, защото е изпълнен с модерни барове и кафенета. Други посетители могат просто да се насладят на разходка из оживените улици, за да видят прочутите църкви в града, като например базиликата „Света Богородица“. Този исторически квартал е бил ограден с градска стена до 1863 г.

1. Ла Конча

https://maps.google.com/?ll=43.317501,-1.986667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

La Concha, на едноименния залив, се смята за най -красивия градски плаж в Европа и един от най -добрите в света. Със своите златни пясъци, които се стесняват до лазурно сини води, е трудно да се спори с тази оценка. Това определено е оживено място през лятото, когато хиляди идват да претендират за мястото си на плажа. La Concha, което на испански означава „черупка“), придобива атмосфера на парти. Когато падне мрак и светлините запалят, е подходящ момент да се разходите по крайбрежната алея до яхтеното пристанище за хубави гледки.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: