Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Град Мелбърн е крайбрежен метропол с космополитна атмосфера. Смята се за културната столица на Австралия и е лесно да се разбере защо. Мелбърн е дом на галерии, градини, музеи и природни резервати. Има изобилие от интересна архитектура, варираща от викториански структури до съвременни дизайни. С чудесна храна, нощен живот, пазаруване и спорт, Мелбърн е явен победител за австралийско бягство. Преглед на най -добрите атракции в Мелбърн:

10. Кралска изложбена сграда

https://maps.google.com/?ll=-37.804729,144.971222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Направете своя път към квартала Карлтън, за да посетите великолепната сграда на Кралското изложение. Построена през 1880 г., структурата служи като място за срещи на първия австралийски федерален парламент. Докато части от сградата са изчезнали благодарение на пожари, основната зала все още стои, покрита с невероятен купол. Сградата на Кралското изложение е често срещано място за местни събития и конвенции, но можете да влезете точно през работното време за обиколка със самостоятелен екскурзовод. Разгледайте невероятните галерии, красивото обзавеждане и впечатляващия дизайн на оригиналния архитект Джоузеф Рийд.

9. Fitzroy Gardens

https://maps.google.com/?ll=-37.812565,144.980392&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Точно на ръба на CBD или Централния бизнес район е Fitzroy Gardens. Градините датират от 1848 г., когато са били обособени като обществено пространство. По това време създаването на красив обществен парк беше рядкост, така че това е важно напомняне за ролята на Мелбърн като град на хората и като град -градина. Тъй като Fitzroy Gardens е на повече от 160 години, той може да се похвали с редица по -стари, високи дървета. Сините гуми, върби и брястове бяха популярни през 19 век. Днес можете да обиколите викторианските пейзажи, но всички можете да видите декоративно езеро и дори вилата, където някога са живели родителите на Джеймс Кук, пренесена чак от Англия до Мелбърн.

8. Хосиер Лейн

https://maps.google.com/?ll=-37.816288,144.969009&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вкарайте малко местен вкус в пътуването си до Мелбърн, като разгледате Hosier Lane. Само на кратка разходка от брега на река Яра, Hosier Lane е нулева за местното улично изкуство и култура. Каменната пътека е облицована със стени, които служат като платна, и всяка е украсена с различни парчета. Можете да се възхищавате набързо нарисувани скици до стенописи, използвайки смели, ярки цветове. Вземете камера и вървете сами нагоре и надолу по лентата или вземете участие в обиколка с екскурзовод. Тъй като сте в района, продължете да вървите, докато не стигнете до Rutledge, по -малко известна, но също толкова впечатляваща галерия в района.

7. Зоопарк в Мелбърн

https://maps.google.com/?ll=-37.784763,144.952087&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В квартал Парквил на града ще намерите зоологическата градина в Мелбърн. Тази зоологическа градина е специална, тъй като животните живеят в естествени условия, техните местообитания са проектирани за комфорт на животните, а не за изгледи на посетители. Докато зоологическата градина в Мелбърн може да се похвали с много местни животни, ще намерите и някои по -рядко срещани видове. Не пропускайте изложението Wild Sea, където можете да видите пингвини и тюлени отблизо. Забележително е и павианското обзорно място, грандиозно място, където можете да потърсите членовете на голямо семейство бабуини. В зоопарка има и английска въртележка от 19 -ти век, на която децата определено ще искат да карат.

6. Площад на Федерацията

https://maps.google.com/?ll=-37.817799,144.968719&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да стигнете до сърцето и душата на Мелбърн, направете своя път към площад Федерация. Това е централно място за срещи, където се събират много местни жители и е най -доброто място за гледане на хора. Това също е място, през което почти сигурно ще преминете в един момент, тъй като е голям транспортен възел и мястото на Посетителския център на града. Площадът на Федерацията е мястото, където ще намерите австралийската част на Националната галерия на Виктория, както и Австралийския център за движещо се изображение. Елате за атракциите, но се задръжте в тротоарните кафенета и барове, за да усетите част от местния вкус.

5. Национална галерия на Виктория

https://maps.google.com/?ll=-37.822594,144.968628&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият, най -старият и впечатляващ музей на изкуството в Австралия се намира точно в града. Националната галерия на Виктория, известна на местните като NGV, може да се похвали с невероятна колекция от важни произведения на изкуството. NGV всъщност се състои от две части. Първият, разположен в Сейнт Килда, се нарича NGV International. Тук ще намерите изкуство от Европа, Азия и Америка. В The Ian Potter Center: NGV Australia произведения идват от местни хора, ранни колониални заселници и съвременни австралийски художници. Двата клона на NGC са дом на парчета от Рембранд, Моне и Том Робъртс, само за да назовем само няколко.

4. игрище за крикет в Мелбърн

https://maps.google.com/?ll=-37.820000,144.983337&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият стадион за крикет в страната и един от най -големите в света е Мелбърнската площадка за крикет. Разположен в парка Yarra, стадионът е известен на местните като просто The G. Построен в средата на 19 -ти век, крикетът в Мелбърн практически винаги преминава през някакъв вид обновяване или преустройство. Дори и да не можете да посетите игра на крикет, докато сте на посещение, Мелбърнското игрище за крикет си заслужава да бъде посетено. Можете да го проверите, докато разглеждате Националния спортен музей, който се намира на територията.

3. Кулата Еврика

https://maps.google.com/?ll=-37.821667,144.964447&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Smack dab в центъра на града е Eureka Tower, най -високата наблюдателна площадка в целия Мелбърн. Ако искате панорамна гледка към града, това е единственото място, което си струва да посетите. Когато посетите, ще се насочите към един от двойните асансьори. За по -малко от 40 секунди ще бъдете разбити по целия път от нивото на земята до 88 -ия етаж. Ако се чувствате смели, можете да замените изгледите на Skydeck за тръпките на The Edge. Edge е стъклен квадрат, където дори подът е чист, осигуряващ несравнима гледка от всеки един ъгъл.

2. Пазар на кралица Виктория

https://maps.google.com/?ll=-37.806965,144.956696&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от забележителностите, които трябва да се видят в Мелбърн, е пазарът на кралица Виктория. Това е огромен пазар на открито, един от най-големите в света и датира от 19 век. Местните се обаждат на Queen Vic или просто Vic Market, а името идва не от Queen, а от местоположението на ъгъла на улиците Queen и Victoria. Най -добрият начин да се докоснете до пазара е пеша, разглеждане на сергии и продавачи, продаващи всичко - от пресни зеленчукови ферми до ръчно изработени бижута до специални дрехи. Вземете нещо вкусно за хапване или вземете освежаваща напитка и прекарайте деня в тази спокойна, вълнуваща среда в сърцето на града.

1. Кралска ботаническа градина

https://maps.google.com/?ll=-37.833401,144.980331&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В луксозния квартал Южна Яра ще откриете Кралската ботаническа градина. Това е буен, зелен оазис, само на няколко крачки от сърцето на Мелбърн, но се чувства на милион мили. В рамките на Кралската ботаническа градина можете да се разходите по австралийската горска разходка, да се любувате на местните видове и растителния живот по пътя. Вдишайте дълбоко, докато сте в колекцията от рози, пъстра гама от цветове с много романтична атмосфера. За специално удоволствие се отправете към Декоративно езеро. На брега можете да се присъедините към кратка обиколка с екскурзовод от малка лодка, която ви позволява да видите градината от нова гледна точка.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: