Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Швейцария е една страхотна картичка с голяма картина. От границата до границата ще откриете великолепна извисена планинска гледка, осеяна с живописни села, прегърнали подовете на долината. Това е рай за туристите през лятото и скиорите през зимата.

Най -добрите места за посещение в Швейцария са нейните малки градове, които са портали към този алпийски рай. Но прекарвайте време в тези очарователни села в Швейцария, преди да тръгнете за неизвестни части.

14. Гимелвалд

https://maps.google.com/?ll=46.533333,7.883333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се насочвате към Гимелвалд, дестинация, която не е на пътя, в Бернските Алпи, оставете колата си. За селото няма пътища, така че достъпът е пеша или с кабинков лифт. Гимелвалд е заспала земеделска общност, заобиколена от полета със сено и величествени планини.

Селото е толкова малко, че няма местно училище; студентите трябва да пътуват до Lauterbrunnen. Къщите в Gimmelwald се отличават с камъни, наречени Schindles, които седят на покривите, за да ги предпазят от силните ветрове на зимата, идващи от планината Jungfrau.

13. Андермат

https://maps.google.com/?ll=46.616669,8.583333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Андермат е село, разположено в долина, където осем планински прохода се сливат в Алпите. Това е най -големият от тези проходи, напомнящ за буколично бижу. Намерени в центъра на Готардския масив, Андермат е толкова живописен, колкото и в Швейцария.

Можете да пътувате наоколо с парна железница или с вагон с пет конски теглича или със собствените си крака, изследвайки това живописно място. Андермат е може би най -известен със зимните си ски, с лифтове, които се движат от селото до Gemsstock и Natschen.

12. Сион

https://maps.google.com/?ll=46.233334,7.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С 34 000 души Сион може да не е точно малък град, освен ако, разбира се, не вземете предвид очарованието на малкия град, което излъчва. Столицата на Вале, тя е порта към по -малки села в кантона. Сион е известен със слънцето, планините и замъците.

Два замъка - замъкът Валерия и замъкът Турбийон - седят на планини с изглед към един от най -старите градове в Швейцария. Сион има странен Стар град, където можете да седнете в кафене, отпивайки Fendant, бяло вино, отглеждано тук.

11. Spiez

https://maps.google.com/?ll=46.683334,7.666667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На брега на езерото Тун, заобиколен от лозя и гори, се намира град Spiez. С население от 12 000 души, Spiez е най-известен със средновековния си замък с неговата 1000-годишна раннороманска църква.

С изключение на високата каменна кула, замъкът, в който днес се помещава музей, може да бъде сбъркан с огромна бяла хижа. Много хора съчетават посещението на замъка с круиз по езерото Тун. След ден на туризъм или риболов, завършете деня си с чаша Spiezer, местно вино.

10. Солио

https://maps.google.com/?ll=46.333332,9.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Солио е друго малко швейцарско село със страхотна природа. Дивите цветя цъфтят по хълмовете през лятото, докато заснежените планини изпълват хоризонта. С изглед към тази зашеметяваща природа е главната забележителност на Солио, църквата Сан Лоренцо с камбанарията, която стои над селото.

Разходете се по тесните калдъръмени улички до Palazzo Solis, сега хотел, със средиземноморската атмосфера и гигантските дървета от секвоя. Гърчете се в усамотението, което създава това малко селце, особено ако сте на пешеходна пътека по Bergell или през кестенова гора.

9. Моркот

https://maps.google.com/?ll=45.916668,8.916667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Morcote е като другите малки градове в Швейцария: живописен. Но този малък град от 771 го прави още една крачка напред. Разположен на брега на езерото Лугано, Моркоте е обявен за най -красивия град в Швейцария през 2016 г.

Селото е известно със своята архитектура, с аркада, датираща от Средновековието. Ще намерите и къщи от 16 -ти век и църквата от 13 -ти век, Санта Мария дел Сасо. Заслужава си да посетите и Ботаническия и арт парк с експонати от растения и произведения на изкуството.

8. Интерлакен

https://maps.google.com/?ll=46.683334,7.850000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Интерлакен е портата към планинските села в Бернаските Алпи, но си заслужава да бъде посетен по собствена заслуга. Това е туристическа дестинация от началото на 1800 -те години, когато пейзажистите, включително Франц Кониг, вдъхновяват своите картини.

В онези дни посетителите идваха за спа процедури и за да вдишат чистия планински въздух. Интерлакен е известен със своите музикални фестивали. Тъй като се намира на езерата Тун и Бриенц, ще искате да вземете релаксиращ круиз с гребла на един (или и на двата) от тях.

Настаняване: Къде да отседнете в Интерлакен

7. Венген

https://maps.google.com/?ll=46.599998,7.916667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Венген, в централна Швейцария, може да има само 1300 постоянни жители, но не бихте предположили това от тълпите. Популярността се издига до 5000 души през лятото, които идват да изминават 310 мили пътеки и 10 000 души през зимата, които идват за ски.

Венген е популярно място за ски състезания. Този ваканционен курорт има исторически домове, датиращи от епохата Belle Epoque. Докато пътувате с влак до Венген, бъдете нащрек за катерачи, които се опитват да се изкачат по северната стена на планината Айгер.

6. Stein am Rhein

https://maps.google.com/?ll=47.666668,8.850000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато посетителите могат да дойдат в Щайн ам Райн, за да разгледат пейзажа - това е на Боденското езеро - много ще дойдат да видят уникалната архитектура на селото. Фасадни сгради в добре запазения Стар град са подсилени с богато украсени и цветни фасади.

Stein am Rhein някога е бил римска крепост, но селото е изпълнено със забележителни сгради, дошли след това. Има една ранна църква, посветена на Свети Йоан Кръстител, манастирът Свети Георген и музей, който представя живота на Щайн ам Райн през 19 век.

5. Мърън

https://maps.google.com/?ll=46.559444,7.892222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте фен на Джеймс Бонд, има голяма вероятност да сте запознати с кабинковия лифт и въртящия се ресторант на Schilthorn. Те бяха включени в Тайната служба на Нейно Величество, която беше заснета в Мърън.

Или ако сте обичали книгите на Хайди като дете, това традиционно алпийско село ще ви напомня за нейния дом. Където и да погледнете в Мърен, ще видите зашеметяващи гледки, от могъщи планини като Айгер и Юнгфрау до пълни с цветя ливади.

4. Гринделвалд

https://maps.google.com/?ll=46.616669,8.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гринделвалд и Гилбърт Гринделвалд може да носят същото име, но приликата приключва. Гилбърт Гринделвалд е тъмен герой от поредицата за Хари Потър, докато Гринделвалд е живописен град в Бернските Алпи.

Пейзажът от тук е фантастичен и включва изглед към северната част на Айгер. Домът на най -големия ски курорт в региона Юнгфрау, Гринделвалд е топ туристическа дестинация от 18 -ти век насам. Има много добри туризъм през лятото, включително пътеката Айгер.

3. Гуарда

https://maps.google.com/?ll=46.775398,10.152542&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гуарда е друг малък швейцарски град, който е известен с историческата си архитектура, включително 17 -те домове, които са с колоритно боядисани екстериори. Нарича се село Schellenursli на герой с това име в детската книга.

Има дори пътека на име Schellenursli, която е подходяща за семейства, които да се разхождат заедно. Ако зимните блатове ви доведат тук, можете да се отдадете на древната традиция на Гуарда да използвате кравешки камбани, за да прогоните зимата. Можете да се ориентирате в Гуарда със специално приложение, което обяснява какво представлява селото.

2. Лаутербрунен

https://maps.google.com/?ll=46.599998,7.900000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Лаутербруннен има много водопади: тази живописна долина е дом на 72 водопада, които се спускат надолу по планините. Най -известният от тях е водопадът Staubbach, който се спуска на почти хиляда фута, което го прави един от най -високите водопади в Европа.

Самият град е скачащо място за екскурзии в района Jungfrau, включително през долината до Murren. Това мъничко живописно село, сгушено сред планините, вдъхнови много писатели, включително Гьоте. Разходката по долината е задължителна, въпреки че по -авантюристичните души могат да се насладят на гмуркане или парапланеризъм.

1. Цермат

https://maps.google.com/?ll=46.016666,7.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Цермат е един от известните швейцарски ски и алпинистки курорти, който е лесен за разбиране, тъй като се намира в подножието на една от най -високите планини в страната, Матерхорн. Цермат е мястото, където да отидете, ако търсите блясък и блясък с вашите дейности на открито.

Въпреки че е близо до границата с Италия, жителите на Цермат са по -склонни да говорят немски. Можете да се разходите или да се качите на кабинков лифт в планината за невероятна гледка към известния Матерхорн.

Настаняване: Къде да отседнете в Цермат

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: