Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен по бреговете на криволичещата река Уиламет, Портланд е най -големият град на Орегон, където се намира приблизително половината от цялото население на щата. Докато оживената, но спокойна атмосфера, процъфтяващата културна сцена и богатството на прекрасни градини го правят много желано място за живеене, „Градът на розите“ също е все по -популярна туристическа дестинация.

Някога мръсен пристанищен град, сега вместо това е известен със своите брилянтни занаятчийски пивоварни, кафенета и контракултурна сцена. Тъй като е разделен на много различни квартали, винаги има нови неща за правене в Портланд с прекрасни паркове и градини, разпръснати из целия град. Добавете всички зашеметяващи пейзажи и природа, които се намират наблизо, великолепната им трапезария и интересните исторически туристически атракции и не е чудно, че Портланд е толкова чудесно място за посещение.

17. Рододендронската градина на Кристал Спрингс

https://maps.google.com/?ll=45.479721,-122.635559&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Много популярно и живописно място за скитане, Crystal Springs Rhododendron Garden е дом на изумителна гама от цветни цветя, растения и дървета. Разположен само на петнадесет минути път с кола югоизточно от центъра, той е кръстен на многобройните си извори с невероятна природа и природа, където и да погледнете.

Създадена през 1950 г., великолепната градина сега съдържа повече от 2500 рододендрони, азалии и други растения, всички с любов, разположени покрай красиви пътеки и езера. Докато посещението през есента е удоволствие поради невероятната си зеленина, пролетта и лятото са еднакво възнаграждаващи, тъй като всички видове цветни цветя цъфтят.

16. Пазар на фермери в Портланд

https://maps.google.com/?ll=45.512001,-122.684998&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като градът се намира в една от най -плодородните земеделски райони в страната, нито едно посещение никога не може да бъде пълно, без да се отбиете до фантастичния фермерски пазар в Портланд. Такъв е поразителният му успех, сега той управлява шест пазара в града, като вторник е единственият ден, в който продавачите излитат.

Докато повечето са отворени само през слънчевите летни месеци, водещият съботен пазар в държавния университет в Портланд работи целогодишно. Широко смятан за един от най -добрите пазари на фермери в Щатите, той има стотици щандове, продаващи пресни продукти, тестени изделия и горещо кафе, за да се запознаете с музика на живо и демонстрации за готвене.

15. Дегустация на вино от Willamette Valley

https://maps.google.com/?ll=44.900002,-123.099998&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Благодарение на своята плодородна околност, Портланд също е чудесно място за дегустация на вино с над петстотин винарни, разположени само в долината Уиламет. С толкова много места, на които да се отбиете, и толкова зашеметяващи пейзажи, които да разгледате, си струва да отделите няколко дни, за да разгледате долината или обиколка, която ще ви разведе из зелените лозя.

Особено известен със своя Пино ноар, селският регион също произвежда пино гри, каберне совиньон и каберне совиньон заедно с други видове грозде. В атмосферни дегустационни зали можете да опитате вкусни вина, съчетани с местни продукти, докато се наслаждавате на красива гледка към лозята и научавате как се произвеждат вината.

14. Зоопарк Орегон

https://maps.google.com/?ll=45.508331,-122.714722&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друга от най -добрите атракции на парка и Портланд е блестящият зоопарк в Орегон, който се намира недалеч от двете прекрасни градини. Дом на невероятно разнообразие от животни от цял свят, неговите просторни заграждения и експонати са удоволствие за разглеждане и са много популярни както сред местните жители, така и сред туристите.

Основан през 1888 г., зоологическата градина сега съдържа повече от 1800 животни със слонове и орангутани, които да бъдат забелязани до лъвове, мечки и панди. Докато някои области се фокусират върху животни и екосистеми от северозападната част на Тихия океан, други вместо това ви транспортират до Африка, Азия и Арктика с образователни предавания и дори концерти, които също се провеждат в зоологическата градина.

13. Музей на изкуствата в Портланд

https://maps.google.com/?ll=45.516212,-122.683517&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дом на много невероятни картини, скулптури и рисунки, отличният музей на изкуствата в Портланд може да се намери точно в сърцето на центъра. Разположени в три сгради са изискани изложби за индианско изкуство и галерии, пълни с азиатски произведения на изкуството с шедьоври на Моне, Пикасо и Ренуар, които също са на показ.

Впечатляващо най -старият музей в северозападната част на Тихия океан, той е основан през 1892 г., като колекцията му сега обхваща повече от 42 000 произведения на изкуството. Докато разказвате за огромния музей, ще видите всичко - от великолепни японски екранни отпечатъци и блестящи сребърни изделия до съвременни фото дисплеи и инсталации за визуални изкуства.

12. Водопад Мултнома

https://maps.google.com/?ll=45.575951,-122.115356&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Само на половин час път с кола източно от града можете да намерите една от най -забележителните забележителности в щата - величественият водопад Multnomah. Извисявайки се до 620 фута височина, той прави страхотни снимки и е най -посещаваното място за естествен отдих в северозападната част на Тихия океан.

Разположени на много живописно място, водопадите се стичат по две скалисти скали с зеленина и подраст, разположени около тях. Освен да гледат нагоре към блестящите си води отдолу или от малкия пешеходен мост, който пресича долните каскади, посетителите могат да се изкачат до върха си за още по -феноменални панорами.

11. Портландска японска градина

https://maps.google.com/?ll=45.518719,-122.708000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Още едно спокойно и живописно място за прекарване на известно време в града е прекрасната японска градина в Портланд, която се намира само на кратко шофиране от центъра. Разположен в рамките на Washington Park, той има красиви пътеки, езера и пагоди, на които можете да се насладите с малки каменни фенери и потоци, осеяни наоколо.

От основаването си през 1967 г., градините растат и растат и сега имат много прекрасно различни зони, които гостите могат да разгледат. Докато някои имат каскадни езера и водопади, други са дом на мъхове, папрати и храсти с традиционни чаени къщи и дървета от вишни.

10. Международна градина за тестване на рози

https://maps.google.com/?ll=45.519100,-122.705399&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като Портланд е известен като „Градът на розите“, нито едно посещение в града никога не може да бъде пълно, без да се разходите спокойно из Международната градина за тестове на рози. Също част от Вашингтонския парк, той се простира върху огромна площ с цветни цветя, фонтани и подстригани тревни площи, където и да погледнете.

Най -старата по рода си градина в страната, за първи път е отворена за обществеността през 1917 г., а сега може да се похвали с над 10 000 храсти рози от около шестстотин сорта. Най -доброто време за посещение е между април и септември, тъй като всички цветя са в разцвет и техните сладки аромати се носят във въздуха.

9. Горски парк

https://maps.google.com/?ll=45.545277,-122.736115&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите на Портланд, търсещи приключения на открито в пустинята, може да не осъзнаят, че е по -близо, отколкото си мислят. Горският парк на града е един от най -големите градски паркове в Съединените щати. Предвиден е през 1903 г. от синовете на човека, проектирал Централния парк в Ню Йорк, но той става реалност едва през 1948 г.

Паркът, разположен в планината Туалатин, е с изглед към северозападния Портланд. Паркът предлага повече от 80 мили пътеки за туристи, колоездачи и конници. Потребителите трябва да останат на разпределените си пътеки, за да не навредят на буйната растителност и дивата природа.

8. Портландски въздушен трамвай

https://maps.google.com/?ll=45.499306,-122.672577&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътниците на въздушния трамвай в Портланд могат да видят града от птичи поглед, докато се возят на 500 фута над града. Трамвайът пътува от South Waterfront до Marquam Hill, преминавайки през къщи, предприятия и магистрали. Пътуването четири минути, докато трамвайните вагони се приближават с 22 мили в час.

Трамвайните вагони побират 79 души и включват пътуващи, както и гостуващи пътници. Горното ниво има наблюдателна площадка, с гледки, простиращи се до емблематичната планина Худ на Орегон и планината Сейнт Хелънс във Вашингтон. Горният терминал също има затворен небесен мост, който е най -големият в Северна Америка.

7. Имение Pittock

https://maps.google.com/?ll=45.525002,-122.716393&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен сред горите на West Hills е една от най -обичаните забележителности на Портланд: имението Pittock. Издателят на вестници Хенри Питок започва строителството на замъка във френски ренесансов стил през 1909 г. Той е завършен през 1914 г., само пет години преди смъртта му през 1919 г.

Имението включваше 46 еклектично декорирани стаи с изглед към центъра на Портланд. Градът купи къщата през 1964 г., потъвайки милиони долари в нейното възстановяване. Някои посетители може да разпознаят къщата, тъй като тя е участвала в няколко филма и телевизионни предавания, включително Първа любов, Разколебана и Невероятната надпревара.

6. Музей на науката и промишлеността в Орегон

https://maps.google.com/?ll=45.508415,-122.665894&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Любителите на науката няма да искат да пропуснат да видят Музея на науката и индустрията в Орегон, известен на местно ниво като OMSI, когато посещават Портланд. Музеят предлага множество експонати и практически дейности, свързани с природни науки, индустрия и технологии. OMSI има и планетариум.

Изложба на подводница включва USS Blueback, който беше включен във филма „Ловът за Червения октомври“. Промяната на експонати, като например тази за храни, разширява обхвата му. Посещението в OMSI може лесно да се комбинира с посещение на зоопарка в Орегон, тъй като те са в непосредствена близост.

5. Пазар в събота в Портланд

https://maps.google.com/?ll=45.522499,-122.669914&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Купувачите, които търсят нещо различно в начина на изкуство и занаяти, ръчно изработени дрехи и бижута или храна, вероятно ще могат да намерят тези артикули и много повече на съботния пазар в Портланд. Този популярен пазар привлича около милион посетители през отворените месеци от март до декември.

Групата с нестопанска цел, която работи на пазара от 1974 г., изброява 350 продавачи/членове, които продават стоките си в Waterfront Park в Стария град/квартал Чайнатаун. Името Portland Saturday Market обаче може да е погрешно, тъй като пазарът е отворен и в неделя.

4. Grotto Gardens

https://maps.google.com/?ll=45.553299,-122.573402&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Портланд е много красив град, но може да бъде и много натоварен. Добро място за бягство от суматохата е Градините на пещерата, известни официално като Светилището на нашата скръбна майка. Този национален католически храм е посветен на Мария и се управлява от Ордена на слугите на Мария.

Не е нужно обаче да сте католик, за да изпитате усещането за мир и спокойствие, което градината има. Буйна зеленина осигурява оазис на тишина и е от 1924 г. В центъра на градината е пещерата на Дева Мария, статуя на Мария, издълбана в 110-метрова скала.

3. Китайската градина Лан Су

https://maps.google.com/?ll=45.525650,-122.672989&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които искат да изпитат традиционна китайска градина, без да се налага да посещават Средното царство, трябва вместо това да се отправят към китайската градина Lan Su. Тъй като един от побратимените градове на Портланд е Суджоу, Китай, естествено е занаятчиите от Суджоу да пътуват тук, за да пресъздадат градина от династията Мин.

Тази ботаническа градина се основава на китайската традиция за смесване на дизайн, архитектура и природа в хармонична обстановка. Известна още като „Градината на пробуждащите се орхидеи“, китайската градина Lan Su показва растения, някои доста редки, които са родом от Китай. Традиционна чаена къща предлага на посетителите място за почивка.

2. Перлен квартал

https://maps.google.com/?ll=45.530121,-122.681358&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Името Pearl District може да е погрешно наименование. Докато посетителите може да успеят да намерят перлени бижута там, районът получи името си поради своята модерност. Като един от най -горещите квартали на Портланд, той е пълен със страхотни ресторанти, художествени галерии, уникални бутици и фирми, които искат да бъдат там, където всичко се случва в центъра на Портланд.

Любителите на книгите ще харесат особено района Перла, тъй като е домът на оригиналния град на Книгите на Пауъл, най -големият независим книжарник в света, който има повече от милион нови и употребявани книги в 3500 раздела за продажба.

1. Вашингтонски парк

https://maps.google.com/?ll=45.515835,-122.707497&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вашингтон Парк е един от най -старите паркове в града, датиращ от 1891 г. Като такъв, той е изпълнен с история и някои от най -известните туристически атракции в Портланд. Има паметници на експедицията на Луис и Кларк и техния водач Саджаджавеа. Центърът на парка е дом на чугунения фонтан, който има гаргули в основата му. Той е създаден от швейцарски дърворезбар, който го моделира по ренесансов фонтан.

Освен това тук се е намирал първият градски зоопарк. Паркът е дом и на една от най -високо класираните японски градини в Северна Америка и на изключителната розова градина, с която е известен цветът Портланд. Тъй като Washington Park е толкова популярен, паркирането е ограничено през летните месеци; градът вместо това препоръчва MAX Light Rail.

Карта на Портланд, Орегон

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: