Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Оживеният мегаполис Токио може да се похвали с безкраен брой атракции, които да разгледате. От впечатляващия императорски дворец до рибните пазари Tsukiji до еклектичната улична мода на Harajuku, японската столица е изпълнена с цветове, гледки и звуци. Прясно суши, ръчно изработени юфка от рамен и някои наистина вълнуващ нощен живот означава, че има много причини да останете в Токио и много посетители остават в града, докато са в Япония. Еднодневните екскурзии от Токио обаче могат да позволят по -цялостен поглед върху японската култура, кухня и пейзаж. Вижте няколко от тези идеи за еднодневни екскурзии, за да видите отвъд Токио при следващото си пътуване.

Карта на еднодневни екскурзии от Токио

7. Замъкът Одавара

https://maps.google.com/?ll=35.250832,139.153610&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Насочете се на югозапад от Токио за 80 км (50 мили) и ще стигнете до град Одавара, в префектура Канагава в Япония. Одавара е дом на замъка Одавара, структура от 15 -ти век от периода Едо. През 1950 г. замъкът е реновиран, за да се превърне в основна туристическа атракция с исторически музей на място и палуба за наблюдение.

Изложени са безброй древни оръжия и традиционни японски инструменти, но най -доброто нещо, което трябва да направите, е да се отправите към върха на кулата на замъка и да погледнете над градините отдолу. През пролетта замъкът се превръща в популярно място както за пътешественици, така и за жители на Япония, тъй като градините са в пълен разцвет с вишни цветове.

Как да стигнем до замъка Одавара

 • На влака с куршуми Shinkansen от гара Токио може да отнеме само 40 минути, за да стигнете до замъка Одавара. Просто се качете в Токио и се отпуснете и се отпуснете, докато ви отвежда до гара Odawara. След като слезете тук, след това е пет до десет минути пеша до впечатляващия замък. Докато много влакове се движат както от Токио, така и от гара Синдзюку, те често отнемат двойно повече време, за да стигнат дотам, така че е по -добре да вземете куршумния влак, ако можете.
 • Тъй като връх Фуджи не е твърде далеч от замъка Одавара, много хора комбинират двете в едно незабравимо еднодневно пътуване. Освен че ще видите емблематичната планина и грандиозния замък, обиколките ще ви отведат и за живописен круиз по възхитителното езеро Аши. Вашият опитен водач ще ви разкаже всичко за невероятните забележителности, докато пътувате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Еношима

https://maps.google.com/?ll=35.299721,139.480270&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 60 километра южно от Токио, Еношима е малък остров точно до брега. Дестинацията се чувства напълно различна от суматохата на Токио и може да се похвали с много непринудена, спокойна плажна атмосфера.

Въпреки че има популярно светилище Еношима и аквариум Еношима, най -добрият начин да изпитате Еношима е просто да се разходите по водата. Ще срещнете няколко живописни гледки, приливни басейни, ботанически градини и дори пещери, да не говорим за много кафенета на открито с фантастична гледка.

Как да стигнем до Еношима

 • Има няколко различни начина да стигнете до Еношима с обществен транспорт, въпреки че всички те включват една смяна, тъй като между тях няма директни влакове. От гара Токио или Синдзюку, вземете влак до гара Фуджисава или гара Офуна, които лежат точно извън Еношима. От първия, след това е прекрасно 10-минутно пътуване със стар, но очарователен влак до Еношима. Редовни влакове се движат и от гара Ofuna до Enoshima. Като цяло, трябва да отнеме около час и 45 минути до два часа, за да стигнете до там.
 • Тъй като двата града Еношима и Камакура лежат един до друг, много хора решават да направят обиколка с екскурзовод, която да ги отведе до двете места само за един ден. С професионален водач, който ще ви разведе из двата града, ще видите всички основни забележителности, като Храмът Хококу-дзи и Великият Буда на Камакура са сред многото акценти. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Киото

https://maps.google.com/?ll=35.011665,135.768326&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разстоянието между Токио и Киото е огромните 450 км (280 мили), но все пак може да се направи като еднодневно пътуване благодарение на високоскоростните куршумни влакове на Япония. Ако имате само един ден, който да прекарате в Киото, се придържайте към централния район.

Прекарайте известно време в обиколка на замъка Нийо, построен през 17 век и съставен от два концентрични пръстена от структури. Можете също така да разгледате Ниши Хонганджи, красив будистки храм, или да се изкачите на кулата Киото, за да се насладите на панорамна гледка към голяма част от разтегнатия град.

Как да стигнем до Киото

 • С куршумния влак shinkansen Киото е само на два часа и четвърт от Токио. Можете да хванете шинкансена от гара Токио или Шинагава; билетите струват 13 080 йени в едната посока. След като пристигнете, най -вероятно ще трябва да вземете автобус или метро до забележителностите, които искате да разгледате.
 • Много хора, които посещават Киото от Токио, го правят като част от туристическа обиколка. Все още пътувате с влак, но те обикновено си струват цената, тъй като експертен гид ще ви разведе из забележителности като Sanjusangen-do Hall и храма Kiyomizu-dera, обяснявайки историята и културата на Япония. Ще се насладите и на хипнотизираща гледка към Киото от прекрасен стар храм на хълм. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Национален парк Nikko

https://maps.google.com/?ll=36.978611,139.395004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Два часа северно от Токио с влак е Никко, малък град в префектура Точиги, който е най -известен със своя национален парк. Национален парк Nikko е популярна туристическа дестинация, където можете да видите езера, водопади и буйна зеленина на платото. Той е особено привлекателен през лятото, тъй като високата надморска височина води до по -ниски температури, отколкото в град Токио.

В допълнение към природните забележителности като езерото Чузенджи и водопада Юдаки, има редица исторически архитектурни забележителности. Три от най -значимите, които определено ще искате да включите в своя маршрут, са храмът Никотошогу, храмът Футарасанджинджа и храмът Риноджи.

Как да стигна до Нико

 • Да стигнете до Никко от Токио е много лесно; отнема около два часа, за да стигнете от един град до друг. Най -бързият начин от гара Токио е да вземете Yamagata Shinkansen или Tohoku Shinkansen до гара Utsunomiya, където след това да вземете линията Nikko до центъра на града. Оттук трябва да вземете автобус от гара Tobu Nikko до Национален парк Nikko. Пътуването отнема между 50 и 80 минути в зависимост от това дали спирате на езерото Чузенджи или Юмото Онсен.
 • Както можете да видите, пътуването с градски транспорт отнема много време, така че може да помислите да се присъедините към обиколка с екскурзовод, за да спестите време. Освен, че ще се насладите на живописно шофиране там и обратно, ще посетите зашеметяващия храм Тошогу и красивия водопад Кегон, наред с други забележителности. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Планина Фуджи

https://maps.google.com/?ll=35.358002,138.731003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Западно от Токио е планината Фуджи, забележителност, която може да се види от определени места в града. Докато се любувате на често заснежения връх от столицата е красив, също си струва да избягате от Токио за един ден и да посетите планината отблизо. Планината Фуджи е най -високата планина в Япония и емблематична забележителност с огромно значение в местната култура.

Пешеходният преход до върха може да бъде предизвикателство и за туристите са на разположение множество опции за маршрут. Gotembaguchi е най -трудният и дълъг маршрут, докато маршрутът от 5 -та гара Kawaguchiko е също толкова предизвикателен, но по -кратък. Обиколките с водач често са най -добрият начин за връх на връх Фуджи.

Как да стигнем до планината Фуджи

 • Най -лесният и най -евтиният начин да стигнете до връх Фуджи с обществен транспорт е да вземете директен автобус от Токио или от гара Шинджуку; те се изпълняват много често, като отнемат около два часа. Можете да слезете на гара Кавагучино, гара Фуджи-сан или езерото Яманакако, в зависимост от това, което искате да посетите. За да се качите до известната 5-та гара, ще трябва да слезете на гара Kawaguchino и да направите още 45-минутно пътуване с автобус до там.
 • Въпреки че можете да посетите планината Фуджи с обществен транспорт, вероятно е по -добре да направите обиколка с екскурзовод, ако искате да видите колкото се може повече от района. Това е така, защото освен че ще ви отведе до известната 5 -та гара на връх Фуджи - където можете да се насладите на спиращи дъха гледки - ще можете да отидете и на круиз по красивото езеро Аши и да посетите върха на планината Комагатаке. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Камакура

https://maps.google.com/?ll=35.316666,139.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 55 км (35 мили) южно от Токио е Камакура, малък град, който предлага комбинация от завладяващи храмове и живописни плажове. Камакура има зашеметяваща история, с доказателства за първоначално заселване преди повече от 10 000 години!

Някога столица на Шогунат Камакура, дестинацията е била просто рибарско селище до 20 -ти век. Днес ще искате да разгледате светилището Tsurugaoka Hachiman-gu от 12-ти век, където сватбите се провеждат почти всеки ден от годината. След това направете своя път към Великия Буда на Kōtokuin, който е третата по големина статуя на Буда в цяла Япония.

Как да стигнем до Камакура

 • От гара Токио отнема малко по -малко от час, за да стигнете до Камакура, тъй като JR Yokosuka Line ще ви отведе директно до там. Те се изпълняват много често и билетите струват 920 йени. Можете да направите почти същото пътуване до Камакура по линията JR Shonan Shinjuku, тръгваща от гара Shinjuku. След като пристигнете в Камакура, ще откриете, че повечето от основните забележителности са на пешеходно разстояние от гарата.
 • Много хора, които посещават Камакура, избират да направят обиколка с екскурзовод до града; с експертно ръководство на ваше разположение, вие ще си тръгнете, след като сте научили много за приказни забележителности като храма Джомио-дзи и храма Хококу-дзи. Освен че изследвате Камакура, обиколките ще ви отведат и до Еношима, където можете да разгледате красивите плажове на малкия остров. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Хаконе

https://maps.google.com/?ll=35.183334,139.033340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Югозападно от Токио е Хаконе, планински район, който прави идеалното еднодневно пътуване от Токио. Лесно достъпен от столицата с влак, Hakone се върти около националния парк Fuji-Hakone-Izu. Това е огнище на вулканична дейност и дори предлага невероятна гледка към планината Фуджи в далечината, въпреки че облаците и лошата видимост често блокират гледката.

Някои от приключенията на открито, които можете да имате в Хаконе, включват каране на кабинковия лифт до Голямата кипяща долина, пълна със сярни извори, разходки из живописното езеро Аши или да се потопите в един от многото местни онсен или японски горещи извори и минерални извори.

Как да стигнем до Хаконе

 • Разположен на около 90 километра югозападно от Токио, до Хаконе е много лесно да се стигне с обществен транспорт и обикновено отнема около два часа, за да стигнете до него. Просто се качете на влак с куршум Shinkansen от центъра на Токио до гара Odawara. Тук ще трябва да се прехвърлите на линията Hakone Tonzan, която ще ви отведе последните 15 минути до Hokane.
 • Като алтернатива можете да вземете „Romancecar“ - директен експресен влак, който ще ви отведе от гара Shinjuku в Токио до Hakone. Това отнема около час и половина. Въпреки че повечето забележителности са на пешеходно разстояние, след като пристигнете в Хаконе, ще трябва да вземете още половин час с автобус, ако искате да посетите националния парк Фуджи-Хаконе-Изу.
 • Фантастичен начин да видите зашеметяващата природа около Хаконе е да направите обиколка с екскурзовод до региона. С невероятни забележителности като планината Фуджи, езерото Аши и националния парк Хаконе, на които да се насладите, това със сигурност ще бъде незабравим ден и вашият водач ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за невероятните природни забележителности, които посещавате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: