Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Хо Ши Мин, бивш Сайгон, е най -големият град на Виетнам и оживена смесица от старо и ново. Например посетителите на този град ще открият както елегантни търговски центрове, така и старомодни пазари, претъпкани със сергии, продаващи шеметен набор от местни занаяти и изкушаващи улична храна.

Хо Ши Мин също е дом на голям брой пагоди и храмове, както и на исторически обекти като тунелите Cu Chi (макар и разположени в селски район, далеч от центъра и не са изброени тук), които са били използвани от Виет Конг партизани да се движат под града по време на офанзивата Тет. Преглед на други по -малко известни, но също толкова завладяващи туристически атракции в Хо Ши Мин:

10. Пазар Binh Tay

https://maps.google.com/?ll=10.749144,106.651169&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Подобно на Бен Тан, пазарът Binh Tay предлага много по малко от всичко, включително пресни продукти и местни занаяти. Пазарът Binh Tay се намира в района на китайския квартал на Сайгон и всъщност е център за разпространение на много дрехи и хранителни стоки в Сайгон, така че посетителите могат да открият, че някои от артикулите, налични в стотиците щандове на пазара, може да се продават само на търговци на едро. Посетителите, които пристигат рано сутринта на пазара Binh Tay, може да получат възможност да разгледат пресните хранителни продукти, които се предлагат на външния „мокър пазар“, включително риба и продукти. На пазара Binh Tay има и фуд корт, където посетителите могат да опитат местни деликатеси и улична храна.

9. Опера в Сайгон

https://maps.google.com/?ll=10.776700,106.703217&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази елегантна сграда, известна още като Общински театър на Хо Ши Мин, е завършена през 1897 г. и е проектирана от френския архитект Ферет Юджийн. Така че вероятно не е изненадващо, че операта в Сайгон има известна прилика с двореца Пети в Париж, построен през същата година. От момента на отварянето си до 1955 г. тази структура с 800 места осигурява забавление за френските колонисти. Но след това през 1956 г. правителството на Виетнам започна да използва структурата за долната си камара на събранията. Едва през 1975 г. красивата сграда отново беше използвана за първоначалното си предназначение. Въпреки че операта в Сайгон не е технически отворена за посетители, всеки, който иска да види интериора на тази зашеметяваща сграда, може да го направи, като закупи билет за представление.

8. Нефритовата императорска пагода

https://maps.google.com/?ll=10.791711,106.697891&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази малка пагода е построена през 1909 г. от кантонската общност на Виетнам и е един от най -интересните обекти в града. Известна е още като пагода Костенурка, защото в двора на храма има езерце, изпълнено с костенурки. Пагодата на нефритовия император съдържа някои очарователни предмети, включително статуя на нефритовия император и идол на богинята на плодородието Ким Хуа. Освен популярна туристическа атракция в Хо Ши Мин, това е и работещ храм, така че обикновено е оживен с активност и въздухът му е изпълнен с аромата на горящ тамян.

7. Финансова кула на Bitexco

https://maps.google.com/?ll=10.771667,106.704445&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато 68-етажната, 262-метрова (859-футова) финансова кула Bitexco е завършена през 2010 г., тя става най-високата сграда във Виетнам. Днес неговата палуба Sky, която се намира на 49-ия етаж, е популярна туристическа атракция в Хо Ши Мин, където посетителите могат да се насладят на невероятна 360-градусова гледка към града и река Сайгон. Финансовата кула на Bitexco има два ресторанта на 50 и 51 етаж, които също предлагат невероятна гледка към околностите. В допълнение, този небостъргач е известен с това, че е мястото на вертикалното бягане Bitexco, в което състезателите се състезават от фоайето до Sky Deck. Друга уникална функция? Вертолетната площадка на тази кула не е разположена на покрива й, както при повечето сгради. Вместо неговите конзоли за хеликоптерни площадки от 52 -ия етаж.

6. Улица Dong Khoi

https://maps.google.com/?ll=10.775772,106.703285&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За тези, които търсят най -доброто пазаруване и хранене в Сайгон, Dong Khoi Street е мястото, където да отидат. Тази улица е дом на елегантни стари колониални сгради, бутици от висок клас, известни търговски марки, прекрасни кафенета и ресторанти и луксозни хотели. Някои от по-известните сгради на тази улица са Операта, централната поща в Сайгон и катедралата Нотр Дам. Известното кафене Givral, което беше популярно място в района от 50-те години на миналия век, също може да бъде намерено на улица Dong Khoi, но това не е оригиналната структура. Тази сграда, която беше популярно място за събиране на международни журналисти, фотографи и писатели по време на войната във Виетнам, беше съборена през 2010 г. Сега нов Givral се отвори близо до първоначалното място.

5. Пазар Бен Тан

https://maps.google.com/?ll=10.773056,106.698334&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пазарът Ben Thanh е изпълнен с голям брой сергии, където посетителите могат да вземат евтини сувенири и местни занаяти. Но този оживен пазар не е само за туристи. Тук също местните пазаруват за ежедневните си нужди, включително продукти, кафе и дрехи. За най -добрите оферти обаче е важно посетителите да сравняват цените и също така да се пазарят с продавачите, преди да закупят артикули. Пазарът Ben Thanh, построен през 1870 г., също е отлично място да се насладите на местните улични храни във Виетнам. През нощта закритите сергии на пазара Ben Thanh се затварят, но околностите оживяват като ресторанти и сергии на открито, продаващи различни стоки, отворени за вечерната тълпа.

4. Централна поща в Сайгон

https://maps.google.com/?ll=10.780000,106.699997&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Централната поща в Сайгон не е просто зашеметяваща сграда; това е и една от най -старите структури на Хо Ши Мин. Строителството на тази сграда, проектирано от Гюстав Айфел, започва през 1886 г. Тази зала на тази грандиозна сграда включва няколко рисувани карти, а в края на голямата зала има и мозайка от бившия президент на страната Хо Ши Мин . Тази сграда, която се отличава с елегантен висок сводест таван, красив теракотен под и старомодни телефонни кабини, е действителна работеща поща и е безплатна за посещение. В централната поща в Сайгон има магазини, където посетителите могат да закупят пощенски картички и други сувенири.

3. Катедралата Сайгон Нотр Дам

https://maps.google.com/?ll=10.779722,106.699165&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Катедралата Сайгон Нотр Дам, която се намира в квартал 1, е може би най -известната забележителност на Хо Ши Мин. И с двете си високи камбанарии, той определено е един от най -забележимите си. Първоначално катедралата е построена между 1863 и 1880 г. и е построена на място, където някога е стояла виетнамска пагода. Всички материали за катедралата Сайгон Нотр Дам от червена тухла са внесени от Франция. Дълги години тя е била известна като Сайгонската църква, но след това през 1962 г. структурата е издигната до базилика. Името му също е променено на базиликата на катедралата Saigon Notre Dame по това време и тя също се превръща в главната катедрала за страната.

2. Дворец на независимостта

https://maps.google.com/?ll=10.776944,106.695274&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Проектиран от архитект Ngô Viết Thụ, този имот някога е бил дом и работно място на президента на Южен Виетнам. През 1975 г. танк от Северен Виетнам се разбива през главната порта, с което ефективно се слага край на противоречивата Виетнамска война. Днес Дворецът на независимостта, наричан понякога и Дворец на обединението, е историческа забележителност, която изглежда почти замразена във времето. Всъщност два от резервоарите, участвали в първоначалното отнемане на властта, все още остават на територията, а реплика на хеликоптер може да бъде намерена на покрива на сградата. Освен това стаите са запазени в стила им от края на 60 -те, 70 -те години на миналия век. В тази пететажна сграда има и много интересни забележителности, включително бункерното мазе, което разполага с купчина тунели и телекомуникационен център.

1. Музей на останките от войната

https://maps.google.com/?ll=10.779475,106.692131&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този музей предлага на западняците различен поглед към войната във Виетнам, отколкото вероятно са свикнали да чуват и виждат. Музеят на останките от войната, открит около 1975 г., първоначално се е наричал Изложбена къща за американски и куклени престъпления. Това име е променено на Изложбената къща за престъпления на войната и агресията през 1990 г., преди най -накрая да бъде променено на сегашното си наименование през 1995 г. Повечето от експонатите в този музей са свързани с войната във Виетнам, но има и някои, посветени на първата Индокитайска война. Отвън са изложени бронирани превозни средства на САЩ, артилерийски части и оръжия на пехотата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: