Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разделен по средата от огромните Скалисти планини и пълен с национални паркове и пустинни зони, Колорадо е идеална дестинация за пътуване за занимания на открито през всеки сезон. От ски и рафтинг по бяла вода до туризъм, колоездене и къмпинг, заниманията на открито са начин на живот в щатската столетница.

Държавната култура, обичаща забавлението, привлича посетители, които търсят спокойна ваканция. В края на краищата, Колорадо произвежда повече бира от всеки друг щат и е един от само двете държави в Съюза, които са легализирали марихуаната за развлечение.

Богат на исторически и културни забележителности, както и на природна красота, най -добрите места за посещение в Колорадо може да предложи нещо специално на всеки посетител.

10. Брекенридж

https://maps.google.com/?ll=39.486389,-106.043610&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 65 мили (105 км) западно от Денвър, Брекенридж е исторически миньорски град с малко население, което се увеличава десетократно по време на ски сезона. На четирите планински върха, които съставляват югозападната граница на Брекенридж, има повече от 2300 декара за каране.

Новооткрита гондола в северната част на града отвежда скиорите до върха на почти 13 000 фута (4 000 метра) висок връх 8, оригиналната ски планина на Брекенридж. С повече от 250 сгради, включени в Националния исторически регистър, културните забележителности в града със златна треска също си заслужават да бъдат проучени.

9. Черен каньон на Gunnison

https://maps.google.com/?ll=38.566666,-107.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в югозападен Колорадо, Националният парк Gunnison е най -известен с тесния пролом, наречен Черният каньон. С дълбочина, достигаща 2720 фута (820 метра), каньонът е издълбан от хилядолетна ерозия от река Гунисън.

Живописен изглед по протежение на 10-километровия път South Rim Road предлага изглед към каньона. Природната пътека Cedar Point край South Rim е лесна за навигация пешеходна пътека, която включва табели за растенията в района. От него се открива страхотна гледка към Високата боядисана стена с височина 2250 фута (7 380), най -високата скала в щата.

8. Вейл

https://maps.google.com/?ll=39.635834,-106.363052&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Вейл е построен за настаняване на ски курорта Вейл, който е най-големият еднопланински ски курорт в страната. С 193 маркирани ски писти, Vail е и един от най -популярните ски курорти в страната.

Селото в тиролски стил е почти толкова добре посетено през лятото. Близки потоци и езера, снабдени с риба, превръщат Вайл в мечта на риболовеца, а възможностите за рафтинг по реките изобилстват. Конна езда, планинско колоездене, голф и туризъм са други популярни дейности в топло време.

7. Национален парк Great Sand Dunes

https://maps.google.com/?ll=37.732868,-105.512123&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Южен Колорадо, Националният парк Great Sand Dunes е впечатляваща гледка. Оформени от ветрове, духащи от и срещу близките планини Сангре де Кристо, купчините пясък се изкачват на повече от 230 фута (230 фута), което ги прави най -високите дюни в Северна Америка.

Качването на пясък, карането на ски и шейни по дюните са най-популярните дейности в парка и има средно големи склонове, по които да се плъзгате, разположени близо до основната зона за паркиране. По-дългият поход на север води търсещите силни усещания до склон от 300 фута (90 метра), който се спуска към Медано Крийк.

6. Боулдър

https://maps.google.com/?ll=40.017624,-105.279663&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен само на няколко мили северозападно от Денвър, Боулдър е колежански град, сгушен срещу подножието на Скалистите планини. Жителите на Боулдър са най -известни със здравословния си начин на живот, а дейности на открито са в изобилие в и около града.

Боулдър Крийк преминава направо през града и е облицован с пешеходни и велосипедни пътеки. Четвъртият блок, подходящ за пешеходци, Pearl Street Mall разполага с изпълнители на открито при всичко, освен в най-лошото време.

Пътуване по Baseline Road в планината Флагстаф възнаграждава посетителите с невероятна гледка, а има и места за пикник и туристически пътеки, на които да се насладите и на върха.

5. Аспен

https://maps.google.com/?ll=39.192223,-106.824448&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със своята репутация за привличане на знаменитости и добре обучени туристи, Аспен е един от най-известните ски курорти в света и едно от най-добрите места за посещение в Колорадо. Има основателна причина за цялата шумотевица.

Четири курорта предлагат чудесно каране на ски за всяко ниво на скиор, от нежните склонове на Мътеница до неочистения терен на планината Аспен. По време на топло време посетителите могат да ловят пъстърва от река Roaring Fork или да вземат совалки до близките върхове на кафявите камбани с височина 14 000 фута (4300 метра), за да се насладят на леки походи около най-фотографираните планини на Колорадо.

4. Колорадо Спрингс

https://maps.google.com/?ll=38.863335,-104.791946&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в подножието на връх Пайкс, Колорадо Спрингс привлича посетители, които идват да видят гледката от планината, вдъхновила написването на песента „Америка, красивата“. Някои се изкачват до върха на планината с височина 1411 фута (4 302 метра), докато други шофират или се наслаждават на разходка по железопътната линия Pikes Peak Cog.

Със своите скулптурни образувания от пясъчник и балансиращи скали, Градината на боговете е друга популярна природна атракция. Този културно богат град има много музеи, които си заслужава да бъдат разгледани, включително Центъра за изящни изкуства, Музея на пионерите и Историческия обект Rock Ledge, музей на открито, където костюмирани доценти изобразяват живота в Колорадо Спрингс през цялата му дълга история.

3. Денвър

https://maps.google.com/?ll=39.739166,-104.984718&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Наричан „Mile-High City“, защото се намира точно на една миля на височина над морското равнище, Денвър е столицата и най-големият град на Колорадо. Разположен точно на изток от Скалистите планини, Денвър е популярна дестинация за зимни спортове, която празнува своята минна и каубойска история.

Градът също може да се похвали с оживена сцена на изкуството и културата с много известни музеи, като Денвърския музей на изкуствата и Денвърския комплекс за сценични изкуства, един от най -големите национални центрове за изпълнителско изкуство.

2. Меса Верде

https://maps.google.com/?ll=37.183784,-108.488686&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в югозападната част на Колорадо, Меса Верде е дом на известните скални жилища на древния народ Анасази. Това е един от най -значимите археологически резервати на индианската култура в САЩ. През 12 век анасазите започват да строят къщи в плитки пещери и под скални надвеси по стените на каньона. Най -известният от тях е Cliff Palace.

Древните пуеблоанци са го конструирали от тухли от пясъчник и хоросан от пепел, глина и вода. Тя обхваща 150 стаи и 76 открити площи. Климатичните промени и увеличаването на населението поставиха общностите под стрес и към края на 1270 -те години предшествениците на Пуеблоан започнаха да мигрират към сегашните Ню Мексико и Аризона.

1. Национален парк Скалиста планина

https://maps.google.com/?ll=40.333332,-105.708885&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на континенталното разделение, Националният парк Скалистите планини обхваща едни от най -красивите планини в света. В парка има 77 планини с височини, които варират от 7500 до над 12000 фута (2200 до 3600 метра).

Повечето от повече от 3 милиона души, които посещават парка всяка година, прекарват поне една нощ в един от многото къмпинги в парка. Повече от 350 мили пешеходни пътеки предлагат на посетителите възможността да разгледат дивата природа на парка, която включва стотици лосове, овце и елени. Има и специално изградения живописен път Trail Ridge Road, най -високият асфалтиран път в някой от националните паркове в САЩ.

Карта на Колорадо

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: