Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Нова Зеландия е извънземна, фотогенична и приятелска страна, предлагаща на посетителите неповторими промени за приключения и проучване. Пресечените острови са дом на гъсти местни гори, планини, плажове, ледници, термални райони и фиорди, които са добре запазени от правителството и културата, съобразени с околната среда. Нова Зеландия е място, където традиционната маорска култура се смесва със съвременността в космополитните градове, очарователните села и огромните простори на недокосната пустиня. Девствена и небесна, островната държава има за всекиго по нещо, включително следния връх туристически атракции в Нова Зеландия.

10. Полуостров Коромандел

https://maps.google.com/?ll=-36.830002,175.582993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този североизточен полуостров е известен със своите бели и златисти пясъчни плажове, които оформят великолепни крайбрежни пейзажи, гори, идеални за дни на проучване и други природни чудеса. Започнете посещението си в Темза, малък, но живописен град с богата история на добива на злато. Не пропускайте спирка на плажа с гореща вода, където посетителите могат да изкопаят собствения си горещ басейн от изворите под пясъците.

9. Национален парк Абел Тасман

https://maps.google.com/?ll=-40.833332,172.899994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на северния край на Южния остров на страната, този обширен национален парк е мечта на туристи. Затворен за превозни средства, човек трябва да влезе с лодка, пеша или малък самолет, но пътуването си заслужава. Докато обикаляте планинския терен, могат да се видят сини пингвини, уеки, ловци на стриди, дървени гълъби и други редки птици.

8. Sky Tower

https://maps.google.com/?ll=-36.848461,174.762177&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Sky Tower е наблюдателна и телекомуникационна кула, разположена в най -големия град на Нова Зеландия. На височина от 328 метра (1,076 фута) това е най-високата свободно стояща структура в южното полукълбо и Sky Tower се е превърнала в емблематична структура в силуета на Окланд. Кулата предлага гледка на разстояние до 80 км и изискана вечеря във въртящия се ресторант Orbit.

7. Napier Art Deco

https://maps.google.com/?ll=-39.483334,176.916672&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Napier, малък град в залива Хоук на източния бряг на Северния остров, е известен със своята привлекателна архитектура в стил арт деко. По-голямата част от Napier е изравнена от земетресение през 1931 г. Периодът на възстановяване съвпада с краткотрайната ера на Art Deco и в резултат на това архитектурата на Napier е поразително различна от всеки друг град в света. Хиляди туристи посещават Нейпиър всеки февруари за уикенда в стил Арт Деко, събитие, посветено на стила, ретро колите, пикниците и дербито в сапунена кутия.

6. Кайкура

https://maps.google.com/?ll=-42.416668,173.683334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този малък крайбрежен град на Южния остров е рай за любителите на морските дарове. Можете да забележите морски котици, делфини, кашалоти и албатроси край брега, след което да се отдадете на празник с пресни раци, миди, синя треска и др. Любителите на земята могат да направят разходка в пустинята през неопитомената и драматична гора Кайкура.

5. Ледникът на Франц Йозеф

https://maps.google.com/?ll=-43.466995,170.191528&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този ледник, разположен в националния парк Westland на югозапад, е един от най -достъпните в света. Посетителите могат да се разходят до подножието на масивния ледник или да се качат с хеликоптер над ослепителните остатъци от ледниковата епоха. Заедно с Fox Glacier, това е една от основните забележителности на туристите в Югозапад.

4. Уай-о-тапу

https://maps.google.com/?ll=-38.359444,176.369720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно извън Роторуа, на Северния остров, е невероятната дестинация на Уай-о-тапу. Този парк е изпълнен с геотермални дейности и можете да се разходите през вулканични пейзажи, които приличат повече на космоса, отколкото останалата част на Нова Зеландия. В Wai-o-tapu един от акцентите е гейзерът Lady Knox, който изригва ежедневно със спиращ показване право във въздуха. Наблизо геотермалните минерални извори ви дават идеалното място да се отпуснете след един ден пешеходен туризъм по вулканичните пътеки на Уай-о-тапу.

3. Алпийско преминаване Тонгариро

https://maps.google.com/?ll=-39.200001,175.582993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В националния парк Тонгариро, разположен в центъра на Северния остров, се намира алпийският прелез Тонгариро. Това пресичане е еднодневен поход, който обхваща самия връх Тонгариро и минава покрай основата на планината Нгаурухое. Пресичането може да бъде разпознато от любителите на киното, защото там са заснети сцени от трилогията „Властелинът на пръстените“. Сините и Изумрудените езера са основни живописни атракции по пътя и и двете имат историческо значение за местните маори и затова трябва да бъдат третирани с най -голямо уважение.

2. Залив на островите

https://maps.google.com/?ll=-35.200001,174.166672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заливът на островите е една от най -популярните ваканционни дестинации в Нова Зеландия. Живописната зона съдържа 144 острова, много уединени заливи и някои страхотни пясъчни плажове. Този красив залив има изобилие от морски живот, включително китове, пингвини, делфини и големия марлин. Не е изненадващо, че е популярно туристическо място за ветроходни яхти по световни круизи и международни спортни риболовци.

1. Милфорд Саунд

https://maps.google.com/?ll=-44.674999,167.929443&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Milford Sound е сред най -известните туристически атракции в Нова Зеландия. Разположен в най -северния и достъпен край на националния парк Fiordland, Milford Sound предлага някои от най -изумителните крайбрежни пейзажи в света със своите драматични върхове и тъмносини води. Честите валежи в района само засилват тази красота на Южния остров, изпращайки множество водопади, които се спускат надолу по скалите.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: