Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Бали, известен още като Островът на боговете, е топ туристическите дестинации в Индонезия. Съчетавайки невероятна история с екзотична, духовна култура, Бали предлага по нещо за всеки. Най -хубавото е, че островът е наистина красив и може да се похвали с всичко - от буйни зелени гори до планини до плажове с бял пясък. Докато Бали е дестинация в списъка с кофи за много хора, не забравяйте за многото острови близо до Бали, които са също толкова вълнуващи и живописни.

10. Остров Мойо

https://maps.google.com/?ll=-8.250000,117.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На около 280 км (170 мили) от Бали е остров Мойо, който се намира северно от острова, наречен Сумбава. Остров Мойо е сравнително отдалечен и предимно неразвит, с изключение на един луксозен курорт. В резултат на това остров Мойо е въплъщение на луксозно бягство за тези, които искат да видят по -малко претъпкана, по -естествена страна на Индонезия, но които също искат да се възползват максимално от луксозните удобства. По -голямата част от острова е покрита в Ловния парк на остров Мойо, където няма сгради и изобилие от диви животни. Цялото крайбрежие на острова е морска природозащитна зона, което го прави идеален за тези, които се наслаждават на гмуркане или гмуркане с шнорхел.

9. Нуса Ценинган

https://maps.google.com/?ll=-8.699997,115.449997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от островите директно на юг от Бали се нарича Нуса Ченинган. Достъпна по мост от два съседни острова, Нуса Ченинган е малка, но си заслужава да бъде посетена. Много от местните жители се занимават с отглеждане на водорасли и определено ще искате да ги видите да берат водораслите, докато сте там. Ако искате спиращи дъха пейзажи, се отправете към Синята лагуна за най -добрата дестинация за фотография. За тези, които търсят адреналин, Mahana Point е място, което трябва да се види. Бар в горната част на точката предлага изключителни гледки и много посетители скачат от скалата в чистата дълбока вода отдолу.

8. Java

https://maps.google.com/?ll=-7.491667,110.004440&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Големият остров на запад от Бали се нарича Ява и там ще намерите големи градове като Джакарта. Ако искате да изпитате богатата културна история и наследство на Индонезия, Java е едно незабравимо място за посещение. Много обиколки с екскурзовод от Бали могат да ви помогнат да посетите яванските акценти само за ден -два, като се грижите за логистиката по пътя. Можете да разгледате древните индуски и будистки храмове като Боробудур или да обиколите невероятни структури като Султанския дворец, седалището на индонезийските кралски особи. Вулкани, храмове и плажове са само част от привлекателните атракции, които Java може да предложи.

7. Остров Комодо

https://maps.google.com/?ll=-8.550000,119.449997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Западно от Бали е остров Комодо. Както можете да очаквате въз основа на името, остров Комодо е дом на много комодски дракони, най -големият гущер в света. Голяма част от острова е част от националния парк Комодо, който включва и островите Ринка и Падар, създавайки резерват за местната дива природа и техните местообитания. Можете да стигнете до остров Комодо чрез фериботи, а много посетители идват на екскурзии от Ломбок, въпреки че е възможно и обиколка от Бали. Въпреки че животните на островите са голяма тежест, околното море също е изключително популярно за гмуркане. По -специално, рифовете край бреговете на остров Комодо обитават акули и дори манта.

6. Нуса Пенида

https://maps.google.com/?ll=-8.733333,115.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият от островите Нуса край южното крайбрежие на Бали е Нуса Пенида. Ежедневни фериботи и частни скоростни лодки ви отвеждат от Бали до Нуса Пенида, а повечето посетители идват за уединени плажове и по -малко туристическо настроение от голяма част от Бали. Кристал Бей може да се похвали с девствен бял пясък, бистра вода и чудесно гмуркане с шнорхел, което го прави един от най -оживените плажове на Нуса Пенида. Ако търсите по -уединени места, планирайте разходка до варовиковите пещери на Гоа Гири Путри или отидете да наблюдавате птици в буйната гора Tembeling. Както е в по -голямата част от Индонезия, възможностите за гмуркане изобилстват.

5. Нуса Лембонган

https://maps.google.com/?ll=-8.681767,115.451118&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Третият от островите Нуса близо до Бали е Нуса Лембонган, дестинация, която бързо печели репутация за спираща дъха природа без много туристическа инфраструктура. Jungut Batu е най -оживеният плаж, любим на сърфистите и пътуващите с ограничен бюджет. Повече уединение може да се намери в южната част на острова на места като Дяволската сълза, където ниските скали осигуряват невероятна гледка към водата. В допълнение към изобилието от плажове, Нуса Лембонган е дом на ферми с водорасли, мангрови гори и впечатляващия индуистки храм Puncak Sari.

4. Gili Air

https://maps.google.com/?ll=-8.350833,116.076385&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до брега на Ломбок е колекция от острови, известни заедно като островите Гили. Един от тях е Gili Air, най -близкият до Ломбок остров. Gili Air има репутация на най -спокойния от Gilis и е мека за дейности на открито. Гмуркане, гмуркане с шнорхел и фридайвинг са популярни край брега, а богатият подводен живот и красивите коралови рифове ви дават много да видите. Местната кулинарна сцена се върти около пресни морски дарове на скара и макар нощният живот да е минимален, винаги има отворен бар и музика на живо, на която да се насладите.

3. Гили Мено

https://maps.google.com/?ll=-8.350556,116.054726&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гили Мено е средният остров в Гилис и до голяма степен е известен като най -романтичното място в Индонезия. В резултат на това в Джили Мено често идват двойки и това е отлична дестинация за меден месец. В допълнение към коктейлите по залез слънце и романтичните разходки по плажа, Gili Meno е идеален за любителите на животни. Taman Burung е фантастична волиера и в Gili Meno Turtle Sanctuary можете да наблюдавате костенурки и техните малки безопасно да стигнат до плажа. Има няколко места по острова, където можете да вземете курсове по сертифициране PADI, за да започнете да се гмуркате, или можете да изберете да наемете оборудване за гмуркане с шнорхел направо от продавачите на плажа.

2. Гили Траванган

https://maps.google.com/?ll=-8.350000,116.035004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако Gili Meno е за романтици, а Gili Air за безстрашни пътешественици, тогава Gili Trawangan е за любителите на нощния живот в търсене на добро парти. Траванган е най -големият и най -популярен от островите Гили и винаги нещо се случва там, ден или нощ! През деня можете да ходите на уроци по йога или да опитате гмуркане или да изберете уроци по сърф и обиколка с лодка. При залез слънце обаче островът наистина оживява и всички започват да се пускат. В много барове и клубове се провеждат парти вечери, като се гарантира, че винаги има нещо, което се случва до зори.

1. Ломбок

https://maps.google.com/?ll=-8.565000,116.350998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ломбок е голям остров на изток от Бали и е разнообразно и живописно място за разглеждане на почивка. На юг от острова ще намерите плажния град Кута, където се събират сърфистите. Почти на един свят далеч от едноименния плажен град в Бали, Кута предлага грандиозни плажове и спокойна атмосфера. В Северен Ломбок, по -малко посещавана част от острова, можете да се разходите до върха на планината Ринджани, да се любувате на някои от многото водопади в района или да вземете ферибот над островите Гили. За по -натоварена градска атмосфера се отправете към Матарам, най -големия град на острова. В Mataram можете да обиколите дворец от 18 -ти век в градината Mayura или да се впуснете в кулинарно приключение с улична храна с разходка по Jalan Udayana.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: