Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Един от най -емблематичните градове на САЩ, Сан Франциско е удоволствие да посетите; районът на залива и мостът Golden Gate със сигурност го правят красив за гледане. Капайки в културата, градът е дом на някои възхитителни музеи, които си заслужава да бъдат разгледани. С обширни художествени колекции, хоствани в музеите SFMOMA, Asian Art и de Young, можете да се насладите на някои зашеметяващи произведения на изкуството, които включват картини, скулптури, текстил и др.

Историята също изобилства в този прекрасен град и има няколко прекрасни институции, разпръснати около тях, които предлагат на посетителите възможността да разгледат богатото културно наследство на Сан Франциско. С един от най -големите природонаучни музеи в света, Сан Франциско ще зарадва и изуми посетителите с гамата си от невероятни музеи.

12. Музей Wells Fargo

https://maps.google.com/?ll=37.793224,-122.402641&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Основани през 1852 г., Уелс и Фарго създават банкова и експресна компания, която се превръща в огромния, мултинационален доставчик на финансови услуги, който познаваме днес. Първоначалното място е било в Сан Франциско, а музеят всъщност се намира там, където е била старата им централа.

Посветен на разказването на историята на компанията и нейното бързо разширяване, музеят е осеян с исторически предмети, артефакти и сувенири от историята на компанията.

С един от изложените стари дилижанси, както и с изложени писма, снимки и златен прах, Историческият музей Wells Fargo предлага интересен поглед към една от най -влиятелните компании в света.

11. Морски национален исторически парк Сан Франциско

https://maps.google.com/?ll=37.806389,-122.423615&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в квартал Fisherman’s Wharf в Сан Франциско, този огромен морски национален исторически парк включва възхитителен флот от исторически кораби, музей, изследователски център и други - има много неща за разглеждане и правене.

Очарователно място, паркът ви позволява да научите повече за културата и историята на морския живот в Тихия океан, като същевременно се забавлявате. Скитането из историческите кораби е завладяващо дело, тъй като те скърцат и се движат с вълните на океана; повечето от тях датират от края на 1800 -те.

С многобройни експонати и експонати, разпръснати между различните части на историческия парк, със сигурност ще си тръгнете, след като сте научили много за интимната връзка на Сан Франциско с водите около него и богатата му морска история и културно наследство.

10. Музей на младия

https://maps.google.com/?ll=37.771389,-122.468613&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в парка Голдън Гейт, отличителният дизайн и огромната наблюдателна кула на Музея на Дьо Йен със сигурност го правят да се откроява сред зеленината. Точно толкова зашеметяващ, колкото и външният е интериорът, който е дом на над 27 000 произведения на изкуството; колекцията е толкова разнообразна, колкото и обширна.

С артефакти, картини, скулптури и други, прекрасни произведения на изкуството от цял свят са изложени в галериите на de Young. В един момент можете да гледате африканския текстил, а в следващия да се наслаждавате на маските на тихоокеанските острови.

На върха на невероятните си произведения на изкуството, самата сграда на музея е красива; той безпроблемно смесва изкуството, архитектурата и функционалността. Жива, дишаща институция, Музеят de Young редовно е домакин на временни изложби, концерти и събития през годината.

9. USS Pampanito

https://maps.google.com/?ll=37.810001,-122.416389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Закачен на кей 45, USS Pampanito служи както за мемориал, така и за музей. Той е бил използван по време на Втората световна война за патрулиране на вражески води, а през 60 -те и 70 -те години е бил и кораб за обучение на военноморски резерв.

Осигурявайки интересен поглед върху това какъв е животът на борда на подводница, това е завладяващо преживяване, изследвайки тесните проходи и виждайки малките пространства, в които е живял екипажът. Торпедата са разположени по стените, а всички лостове и органи за управление са перфектно запазени, така че посетителите могат да наблюдават от първа ръка в какви условия са живели и воювали морските офицери.

8. Експлораториум

https://maps.google.com/?ll=37.801399,-122.397598&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Перфектен ден както за деца, така и за възрастни, Exploratorium позволява на посетителите да играят, да експериментират и да приемат обучението чрез своите интерактивни инсталации, които ви позволяват да научите за научните принципи.

Разположен до брега на Ембаркадеро, този забавен музей има над шестстотин експоната, за да можете да продължите. Той е забавен, интересен и образователен и със сигурност ще си тръгнете, след като сте научили много за това как работи светът.

Предлагайки практически подход към ученето, можете да се задълбочите в човешкото поведение, светлина и звук или да разгледате живите системи в многобройните му галерии.

7. Музей на Почетния легион

https://maps.google.com/?ll=37.783890,-122.501114&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в красива неокласическа сграда, музеят Legion of Honor се намира в Lincoln Park и предлага спиращи дъха гледки към моста Golden Gate. Обхващайки над 4000 години история на изкуството, нейната изискана колекция от европейски картини, декоративно изкуство и скулптури е просто прекрасна, а посетителите ще обичат да изследват нейните прекрасни галерии.

С шедьоври на такива известни художници като Роден, Рембранд, Моне и Сезан, представени сред многото му други произведения, Почетният легион определено си заслужава да се провери дали сте в Сан Франциско.

6. Музей на азиатското изкуство

https://maps.google.com/?ll=37.780277,-122.416580&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Представяйки фантастична колекция от азиатско изкуство, варираща от индонезийски кукли в сянка и археологически находки до статуи на Ганеша и древни индуски скулптури, Азиатският музей на изкуството е завладяващ.

Обхващаща над 6000 години история, широчината и обхватът на представените парчета е изумителен; това е най -обширната колекция от азиатско изкуство в САЩ. Наред с постоянните си експозиции, музеят редовно е домакин на временни експонати и през годината тук се провеждат много интерактивни събития и концерти.

5. SFMOMA

https://maps.google.com/?ll=37.785801,-122.400803&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Съхраняващ невероятна колекция от произведения на изкуството, Музеят за модерно изкуство в Сан Франциско е фантастично място за посещение; посетителите просто ще обожават всички невероятни експонати. Посветен на съвременното и модерно изкуство, има представена огромна гама от картини и скулптури, както и блестящи експонати за кино, фотография и интерактивни медии.

С над 30 000 произведения, изложени в SFMOMA, със сигурност има по нещо, на което всеки да се наслади в обширните си галерии. На всичкото отгоре сградата е красива за гледане и произведение на изкуството сама по себе си.

4. Musee Mecanique

https://maps.google.com/?ll=37.809299,-122.416100&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С над 300 игри с монети, на които можете да играете, е справедливо, че Musee Mecanique е по-забавно, отколкото образователно. Отдаден на стари аркадни и карнавални игри, има огромна гама от забавни игри, които можете да изпробвате и определено е чудесен ден за цялото семейство.

С някои от тях, датиращи чак до 1880 -те, можете да изпробвате силите си, да играете на антични слот машини, да платите, за да разкажете състоянието си, и да гледате гигантски движещи се диорами. Безплатно е да посетите, просто донесете колкото се може повече квартири и прекарайте деня с кит.

3. Семеен музей на Уолт Дисни

https://maps.google.com/?ll=37.801094,-122.458488&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посветен на живота и творчеството на известния Уолт Дисни, този възхитителен музей изследва неговите постижения и начина, по който Дисни се превърна в една от най -популярните и успешни компании на лицето на Земята.

Това е очарователно място за посещение; обикаляйки из експонатите, наистина добивате представа колко новаторска и определяща жанра е неговата анимация. Отблъсквайки границите на възможното, виждате как той развива Мики Маус, както и как иновациите му в звука променят филма и анимацията завинаги.

Повечето дни от седмицата посетителите могат да се насладят да гледат класика на Дисни във фантастичния театър, вдъхновен от Фантазия, който е част от музея.

2. Музей на кабинковия лифт

https://maps.google.com/?ll=37.794674,-122.411392&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в квартал Nob Hill, Музеят на кабинковия лифт предлага интересен поглед към историята и технологиите зад известните кабинкови лифтове в Сан Франциско, които придават такъв отличителен вид и усещане на града.

С някои прекрасни стари модели и кабинкови лифтове, които да се скитат наоколо, както и многобройни снимки и дисплеи, обясняващи как са станали толкова популярни, музеят разглежда и продължаващите усилия за тяхната защита и опазване в града. Струва си да проверите, можете също да наблюдавате как работят машините, които задвижват кабинковите лифтове около Сан Франциско.

1. Калифорнийска академия на науките

https://maps.google.com/?ll=37.770100,-122.466408&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Спиращ дъха музей, който определено си заслужава да бъде разгледан, Калифорнийската академия на науките със сигурност е забавно и образователно място за посещение; с аквариум и планетариум, които са част от него, какво повече бихте искали?

Един от най -големите природонаучни музеи в света също е включен под същия покрив, който съхранява невероятни 26 милиона екземпляра. С изобилие от неща, които да видите и направите, можете да изследвате една дъждовна гора една минута, да се оглеждате на алигатора албинос Клод на следващата, а по -късно да изследвате насладите на планетариума Морисън.

Разположена в парк Golden Gate, академията е идеалното място за посещение както за деца, така и за възрастни. Сградата, в която се помещава, е също толкова грандиозна, колкото и огромната й гама от изложби; „жив покрив“ покрива и покрива мястото в близо два милиона различни растителни вида. Просто трябва да видите, когато посещавате Сан Франциско!

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: