Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ню Йорк е голяма и разнообразна държава, но много посетители посещават само Голямата ябълка. Докато Ню Йорк несъмнено е вълнуващ, има много повече, отколкото държавата може да предложи. Прекрасни езера, очарователни колежански градове на север и дори световно известни водопади привличат извън петте района на Ню Йорк. Вижте най -добрите места за посещение в щата Ню Йорк.

10. Бъфало

https://maps.google.com/?ll=42.904720,-78.849442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В щата Ню Йорк центърът на културата и образованието несъмнено е Бъфало. Може би знаете за спортните отбори на Бъфало, снежните зими и асоциацията с пилешки крилца, но в този град на Ниагара границата има много повече. Бъфало е пълен с история и чудесно място за начало е в Музея за историческо общество на окръг Бъфало и Ери.

Копайте малко по -дълбоко, като разгледате Nash House House, дом, свързан с ранните движения за граждански права и дори основаването на NAACP. След това направете пешеходна архитектурна обиколка на историческия квартал Алънтаун или се отправете към зоологическата градина в Бъфало, една от най -старите зоологически градини в цялата страна.

9. Лейк Пласид

https://maps.google.com/?ll=44.316666,-73.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В окръг Есекс, в сърцето на планините Адирондак, се намира езерото Лейк Пласид. Въпреки малкото си население, Лейк Пласид е добре известен благодарение на това, че е домакин на Зимните олимпийски игри през 1980 г. По -конкретно, Lake Placid е мястото на сега известното чудо на леда, хокейната игра, проведена между САЩ и СССР.

Спортът все още е голямо привличане към Лейк Пласид и вашето посещение може да включва планинско колоездене през лятото, пешеходен туризъм по някои от 46 -те върха на Адирондак или северно каране на ски през зимата. Какъвто и да е сезонът, разгледайте конния център Adirondack за конни или шейни.

8. Итака

https://maps.google.com/?ll=42.443333,-76.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Колежанският град Итака се намира в района на Finger Lakes в Ню Йорк, където се намира в южния край на езерото Каюга. Итака е най -известна с две неща: нейните кампуси за висше образование и заобикалящият я пейзаж от клисури и водопади.

Ако имате късмета да посетите Итака, определено ще искате да отделите време за обиколка на колежа Итака и университета Корнел. В кампуса на Корнел забележете емблематичната часовникова кула и разгледайте колекцията в Музея на изкуствата Джонсън. След това се отправете към центъра на Итака Комънс, пешеходен мол, облицован с ресторанти и местни магазини. Забележете някои от проломите и водопадите в района с поход като каменното стълбище, което води към дефилето Каскадила Крийк.

7. Catskills

https://maps.google.com/?ll=41.998611,-74.386391&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на час път с кола северно от Ню Йорк се намират планините Catskills. Тази дестинация е невероятно съпоставяне с градския живот, поради което регионът е толкова популярен сред жителите на града в търсене на природа. В Catskills ще намерите горския резерват Catskill. Този резерват е дом на изобилие от диви животни, туристически пътеки и възможности за зимни спортове.

Ако търсите култура, разгледайте Художествената пътека на река Хъдсън, където спирките включват известни забележителности и пейзажи, рисувани от местни художници. Уудсток може да е най -известният град в Catskills, в знак на емблематичния музикален фестивал със същото име.

6. Държавен парк Уоткинс Глен

https://maps.google.com/?ll=42.377060,-76.871689&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Също така в района на Finger Lakes, разположен в южния край на езерото Seneca, е държавният парк Watkins Glen. Ако искате да излезете на открито и да се насладите на феноменални гледки, това е перфектната дестинация. Тесен пролом прорязва парка, създавайки невероятни гледки от пътеките по ръба.

В един участък от две мили ще преминете през 19 различни водопада! През лятото има възможности за плуване на открито, а туристическият риболов също е популярно занимание. Налице е къмпинг къмпинг, но много посетители предпочитат да се отпуснат в местен хан след ден на пешеходен туризъм и разглеждане на забележителности на открито.

5. Долината на река Хъдсън

https://maps.google.com/?ll=41.320000,-73.980278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Както подсказва името, долината на река Хъдсън се простира по протежение на река Хъдсън чак от Троя и Олбани на север до Уестчестър, северно от Ню Йорк. Голяма част от тази област е селскостопанска, предлага селски гледки и буколически пейзаж. Много ферми означават, че долината на река Хъдсън може да бъде мечтаната дестинация на заведения за хранене.

Органичните ферми, местните винарни и занаятчийските сиренари изобилстват, а пазарите на фермери са основен продукт в целия регион. Много готвачи от Ню Йорк избират да се отправят към долината на река Хъдсън, за да отворят заведения за хранене от ферма до маса, така че няма да се налага да ходите далеч, за да намерите страхотен ресторант в зашеметяваща селска среда.

4. Огнен остров

https://maps.google.com/?ll=40.653000,-73.125999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до брега на Лонг Айлънд е тънък, дълъг бариерен остров, наречен Огнен остров. Голяма част от острова се състои от Националния морски бряг на Fire Island, бивша база за китолов, която сега е популярна морска дестинация за бягство.

Комбинация от плажове и отдих на открито прави това невероятно място за посещение в щата Ню Йорк, но имайте предвид, че голяма част от Fire Island е сезонен и атракциите често се затварят през зимата. На Fire Island определено ще искате да видите фара Fire Island и можете също да се разходите по крайбрежната алея през невероятната потънала гора.

3. Хиляди острови

https://maps.google.com/?ll=44.333332,-76.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Близо до канадската граница е Хиляда острови, живописно място, създадено там, където река Свети Лорънс се среща с езерото Онтарио. Тази колекция от острови е известна като място, където богатата и известна почивка, но е достъпно място за всички видове пътешественици.

Можете да видите как един процент живее с обиколка на замъка Болд, зашеметяващ замък, разположен в Александрийския залив. Отделете време за обиколка с лодка, която се вие по реката и ви позволява да видите някои от невероятните имения с изглед към водата, много от които са видими за обществеността само с лодка.

2. Ниагарския водопад

https://maps.google.com/?ll=43.080002,-79.070999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен като световната столица на медения месец, Ниагарският водопад е абсолютно романтична дестинация. Пътуващите от всякакъв вид обаче ще искат да разгледат тази великолепна природна атракция. Ниагарският водопад се намира на границата с Канада. Всъщност, гледка към водопада може да се насладите от двете страни на международната линия.

Докато гледките от Канада се считат за най -впечатляващите, американските посетители ще могат да се доближат най -близо до бучещите води, а има и възможност да се поразходите с лодка в основата на водопада. Ако времето позволява, се отправете към Пещерата на ветровете, където пътуването с асансьор ще ви отведе до основата на Bridal Veils Falls и ви приближава до действието!

1. Ню Йорк

https://maps.google.com/?ll=40.669998,-73.940002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен като Голямата ябълка, Ню Йорк е може би един от най -важните градове на планетата. Разнообразен и винаги бръмчащ, има неограничен брой атракции за разглеждане в града. Повечето от най -големите забележителности се намират в Манхатън.

Ако сте на вихрова обиколка, тогава акцентите могат да включват посещение на Музея за модерно изкуство, пътуване до върха на Рокфелерския център, изглед към Емпайър Стейт Билдинг и публичната библиотека в Ню Йорк. Пулсиращ с мигащи неонови светлини и блестящи билбордове, Таймс Скуеър е ослепителният квартал за развлечения в града, където туристите могат да хванат представление на Бродуей и да пазаруват за сувенири.

Вижте също: Най -добрите атракции в Ню Йорк

Карта на щата Ню Йорк

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: