Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пилешки автобус е ярко боядисан американски училищен автобус, с цветове на дъгата, толкова живи психоделичните автобуси от епохата на хипи, бледи в сравнение. Тези автобуси имат малка прилика с оригиналния им жълт цвят или професията, като тази за транспортиране на ученици в Северна Америка.

Никое пътуване до Гватемала не би било пълно, без да преживеете пътуване в един от тези цветни пилешки автобуси. Те се сливат добре с цветните традиционни дрехи, носени от гватемалци. А интериорът на автобусите е не по -малко колоритен от екстериора. Плакатите на борци или Че Гевара може да украсяват вътрешността, която също вероятно ще бъде украсена с блестящи коледни светлини и помпони. Силната музика допринася за атмосферата, въпреки че понякога се показват филми на испански език.

Има няколко причини, поради които те се наричат пилешки автобуси. Може да се дължи на това, че пътниците са натъпкани в автобусите като пилета, натъпкани в камион на път за пазар. Друга причина може да бъде, защото пътниците често носят пилета - и друг добитък - както и куфарите си със себе си по време на пътуването.

Тези автобуси се считат за безопасни за каране, въпреки че понякога може да се постави под въпрос механиката. В крайна сметка те бяха създадени за транспортиране на ученици в САЩ, където безопасността на учениците е с висок приоритет. Шофьорите може да са кон от друг цвят. Шофьорите на пилешки автобуси могат да се състезават помежду си по криволичещ планински път. Ако сте плахи, може да помислите за друг вид транспорт, за да обиколите тази страна от Централна Америка.

Тъй като автобусите са направени за превоз на къси разстояния, седалките могат да станат неудобни след известно време. Усмихнете се и понесете: Това е цената, която плащате, за да се обградите с местни цветове и спомени, които ще останат за цял живот. Тъй като автобусните компании съкращават разстоянието между седалките, мястото за крака вероятно ще бъде ограничено, което трябва да имате предвид, ако сте с дълги крака.

Пилешките автобуси не са за хора, пътуващи по строг график. Разписанията понякога не съществуват; автобусите могат да тръгнат, когато са пълни с пътници или когато шофьорът почувства това. Питането на местните и други за часовете на заминаване и пристигане може да помогне. Очаквайте непредвидени спирки по пътя за качване или качване на пътници.

Пилешките автобуси са евтин начин за придвижване в Гватемала, но обърнете внимание на това, което плащат други пътници, за да не бъдете начислени данък „гринго“. За да избегнете това, подайте на служителя на автобуса точно същата сума, която местните плащат.

Пилешките автобуси пътуват по ширината и дължината на Гватемала, както и на други страни в Централна Америка, включително Ел Салвадор, Панама и Хондурас.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: